Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NOUA ASOCIAȚIE DIN OIERIT CERE: ÎNREGISTRAREA FISCALĂ A CIOBANILOR! FACILITĂȚI FISCALE PE 10 ANI!

Publicat: 06 mai 2019 - 18:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERILE ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR! Nou înființata Asociație Profesională a Ciobanilor a susținut, astăzi, 6 mai 2019, prima conferință de presă la București. Nucleul asociației este format din primii ciobani români care au îndrăznit să ajungă la Bruxelles cu cererile și necazurile lor. Luni, asociația și-a prezentat programul pentru revigorarea sectorului ovin din România.

Inserăm propunerile pe care le face Asociația Profesională a Ciobanilor, așa cum ne-au fost transmise astăzi:

PROBLEMA PĂȘUNILOR ÎN ROMÂNIA!

Legislația națională care reglementează modul de acordare a pășunilor către crescătorii de ovine/caprine are multe lacune juridice și a creat posibilitatea autorităților locale fie să solicite sume exorbitante care depășesc nivelul subvenției pe suprafață, fie să atribuie pășunile unor grupuri de interese care nu dețin în realitate animale pentru a asigura încărcătura pe pășune.

Soluția propusă de APC:
Contracte tip la nivel național pentru ca autoritățile locale să nu mai introducă în caietele de sarcini criterii abuzive și să existe o aplicare unitară la nivel național;
Controalele efectuate de către APIA, ANSVSA și ANZ pentru pășunile declarate să reprezinte un procent de minim 50% pe fiecare an de cerere în care să fie verificate animalele existente în pășune pentru a respecta încărcătura pe hectar.

SPRIJINUL CUPLAT!

Modul de fundamentare a sprijinului cuplat pe care România l-a notificat la Comisia Europeană dezavantajează crescătorii de ovine care nu au oile înscrise în registrul genealogic al rasei. Chiar principiul instituit de regulamentele europene se referă la producția de CARNE și LAPTE.
Pentru perioada 2021-2027, solicităm ca acest sprijin să fie acordat tuturor crescătorilor care livrează lapte/brânză și produși pentru carne.
În acest sens, vom veni cu propuneri concrete către MADR pentru a fundamenta corect acest sprijin, pentru ca toți crescătorii să beneficieze de el.

ÎNREGISTRAREA FISCALĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE

Simplificarea legislației sanitar-veterinare, de mediu și fiscală, pentru a încuraja înregistrarea fiscală a crescătorilor în vederea accesării de fonduri europene și pentru a putea beneficia de avantajele sistemului public de pensii.

Propuneri:
Acordarea pe o perioadă determinată de 10 ani de facilități fiscale pentru crescătorii care doresc să treacă de la persoană fizică, care comercializează producția pe carnetul de comercializare, la persoană fizică autorizată conform OG 44/2008. Dorim să excepteze crescătorii de ovine, să nu mai fie impozitat venitul pe o perioadă de 10 ani în Codul fiscal.
Legislația sanitar veterinară trebuie să țină cont de specificitatea sectorului ovin astfel încât respectarea acestor norme să poată ține cont de condițiile în care ne desfășurăm activitatea (ex. pășunile alpine unde nu există apă curentă și nici alte utilități, să se stabilească anumite proiecte de tip stână, care să respecte normele sanitar-veterinare).

PROBLEMA SCRAPIEI

România figurează cu risc nedeterminat la scrapie OIE și pentru acest fapt, România nu poate exporta ovine nici în Turcia sau Israel, care sunt piețe foarte bune, și nici tranzita aceste state.
Trebuie să se pună în aplicare un program național de scrapie, prin care toți berbecii reproducători să poată fi testați și să existe și despăgubiri pentru reproducătorii care sunt rezistenți.
Ajutoarele de minimis petru achziția de berbeci reproducători să fie condiționate de efectuarea testelor pentru rezistența la scrapie.

LEGISLAȚIA MUNCII

Ținând cont de specificitatea sectorului ovin, legislația muncii să fie simplificată astfel încât crescătorii să poată cumpăra vouchere pentru angajații proprii, care să fie alocate lunar ciobanilor care prestează munca la stână.
Acest sistem funcționează în multe state membre și respectivele vouchere sunt subvenționate în procente variabile mergând până la 70% din valoarea lor.

Crearea unui program național de încurajare a consumului de carne de ovine, care să arate beneficiile unui astfel de consum de proteină animală.
Instituirea unei scheme de ajutor de stat prin care crescătorii de ovine să poată construi adăposturi tip, cu o intensitate a sprijinului de până la 90% pentru ca mieii să poată fi colectați, finisați și vânduți în partide mari pentru a crește forța de negociere a crescătorilor în raport cu achizitorii externi. Această schemă de sprijin se va adresa asociațiilor profesionale, grupurilor de producători și cooperativelor.

Membrii fondatori ai APC sunt Dan Petrescu, președintele asociației, Dan Luca, vicepreședintele asociației, Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, secretarul asociației, Ionică Sterp, Ioan Suciu, Alexandru Csokasi, Ioan Barb și Ioan Sterp.

AGROINFO  este singura publicație care i-a sprijinit de la început, de pe vremea când nimeni nu prea știa de lupta lor, pe cei trei oieri români, primii care au ajuns până la instituțiile din inima Europei, crescătorii de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș, Argeș, Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu și Ionică Sterp din Ianoșda, Bihor.

oieri-dg-agri_b

AGROINFO este singura publicație care i-a însoțit pe cei trei ciobani la Bruxelles, la Parlamentul European, la Comisia Europeană, DG Agri, la OLAF. Suntem singura publicație care a relatat în direct cum cei trei ciobani au fost primiți de europarlamentari, de șefii instituțiilor europene, etc.

macovei-oieri-trei_b

Astfel, prin relatările și dezvăluirile noastre, a ajuns de notorietate publică războiul pe care cei trei oieri l-au declanșat împotriva afacerilor oneroase crescute în oieritul din România, a fraudelor cu certificate de origine pentru berbeci, a licitațiilor măsluite pentru pășuni, etc. Odată ce au devenit cunoscuți, riscul este ca în jurul acestor ciobani să se ivească tot soiul de oportuniști, cei care vor să profite, să tragă foloase de pe urma războiului pe care-l duc aceștia.

macovei-oieri-doi_b

Sperăm că oierii vor rămâne consecvenți în ceea ce și-au propus, că vor într-adevăr să schimbe ceva și că nu se vor mărgini doar la câteva propuneri pe hârtie.

Important! Fotografiile de la Bruxelles aparțin exclusiv publicației AGROINFO.

Vizualizat: 2981 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

21 octombrie 2020 - 09:37

TERMEN 31 DECEMBRIE 2020! Atenție, apicultori, intrați în legalitate! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irimei, cunoscut pe Facebook Marian Stuparul Oltean, anunță apicultorii că e foarte important să intre în legalitate până la data de 31 decembrie 2020. De asemenea, consilierul îi anunță că se va modifica Ordinul MADR 251/2017 care-i privește pe apicultori.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii