Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NOUA ASOCIAȚIE DIN OIERIT CERE: ÎNREGISTRAREA FISCALĂ A CIOBANILOR! FACILITĂȚI FISCALE PE 10 ANI!

Publicat: 06 mai 2019 - 18:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERILE ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR! Nou înființata Asociație Profesională a Ciobanilor a susținut, astăzi, 6 mai 2019, prima conferință de presă la București. Nucleul asociației este format din primii ciobani români care au îndrăznit să ajungă la Bruxelles cu cererile și necazurile lor. Luni, asociația și-a prezentat programul pentru revigorarea sectorului ovin din România.

Inserăm propunerile pe care le face Asociația Profesională a Ciobanilor, așa cum ne-au fost transmise astăzi:

PROBLEMA PĂȘUNILOR ÎN ROMÂNIA!

Legislația națională care reglementează modul de acordare a pășunilor către crescătorii de ovine/caprine are multe lacune juridice și a creat posibilitatea autorităților locale fie să solicite sume exorbitante care depășesc nivelul subvenției pe suprafață, fie să atribuie pășunile unor grupuri de interese care nu dețin în realitate animale pentru a asigura încărcătura pe pășune.

Soluția propusă de APC:
Contracte tip la nivel național pentru ca autoritățile locale să nu mai introducă în caietele de sarcini criterii abuzive și să existe o aplicare unitară la nivel național;
Controalele efectuate de către APIA, ANSVSA și ANZ pentru pășunile declarate să reprezinte un procent de minim 50% pe fiecare an de cerere în care să fie verificate animalele existente în pășune pentru a respecta încărcătura pe hectar.

SPRIJINUL CUPLAT!

Modul de fundamentare a sprijinului cuplat pe care România l-a notificat la Comisia Europeană dezavantajează crescătorii de ovine care nu au oile înscrise în registrul genealogic al rasei. Chiar principiul instituit de regulamentele europene se referă la producția de CARNE și LAPTE.
Pentru perioada 2021-2027, solicităm ca acest sprijin să fie acordat tuturor crescătorilor care livrează lapte/brânză și produși pentru carne.
În acest sens, vom veni cu propuneri concrete către MADR pentru a fundamenta corect acest sprijin, pentru ca toți crescătorii să beneficieze de el.

ÎNREGISTRAREA FISCALĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE

Simplificarea legislației sanitar-veterinare, de mediu și fiscală, pentru a încuraja înregistrarea fiscală a crescătorilor în vederea accesării de fonduri europene și pentru a putea beneficia de avantajele sistemului public de pensii.

Propuneri:
Acordarea pe o perioadă determinată de 10 ani de facilități fiscale pentru crescătorii care doresc să treacă de la persoană fizică, care comercializează producția pe carnetul de comercializare, la persoană fizică autorizată conform OG 44/2008. Dorim să excepteze crescătorii de ovine, să nu mai fie impozitat venitul pe o perioadă de 10 ani în Codul fiscal.
Legislația sanitar veterinară trebuie să țină cont de specificitatea sectorului ovin astfel încât respectarea acestor norme să poată ține cont de condițiile în care ne desfășurăm activitatea (ex. pășunile alpine unde nu există apă curentă și nici alte utilități, să se stabilească anumite proiecte de tip stână, care să respecte normele sanitar-veterinare).

PROBLEMA SCRAPIEI

România figurează cu risc nedeterminat la scrapie OIE și pentru acest fapt, România nu poate exporta ovine nici în Turcia sau Israel, care sunt piețe foarte bune, și nici tranzita aceste state.
Trebuie să se pună în aplicare un program național de scrapie, prin care toți berbecii reproducători să poată fi testați și să existe și despăgubiri pentru reproducătorii care sunt rezistenți.
Ajutoarele de minimis petru achziția de berbeci reproducători să fie condiționate de efectuarea testelor pentru rezistența la scrapie.

LEGISLAȚIA MUNCII

Ținând cont de specificitatea sectorului ovin, legislația muncii să fie simplificată astfel încât crescătorii să poată cumpăra vouchere pentru angajații proprii, care să fie alocate lunar ciobanilor care prestează munca la stână.
Acest sistem funcționează în multe state membre și respectivele vouchere sunt subvenționate în procente variabile mergând până la 70% din valoarea lor.

Crearea unui program național de încurajare a consumului de carne de ovine, care să arate beneficiile unui astfel de consum de proteină animală.
Instituirea unei scheme de ajutor de stat prin care crescătorii de ovine să poată construi adăposturi tip, cu o intensitate a sprijinului de până la 90% pentru ca mieii să poată fi colectați, finisați și vânduți în partide mari pentru a crește forța de negociere a crescătorilor în raport cu achizitorii externi. Această schemă de sprijin se va adresa asociațiilor profesionale, grupurilor de producători și cooperativelor.

Membrii fondatori ai APC sunt Dan Petrescu, președintele asociației, Dan Luca, vicepreședintele asociației, Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, secretarul asociației, Ionică Sterp, Ioan Suciu, Alexandru Csokasi, Ioan Barb și Ioan Sterp.

AGROINFO  este singura publicație care i-a sprijinit de la început, de pe vremea când nimeni nu prea știa de lupta lor, pe cei trei oieri români, primii care au ajuns până la instituțiile din inima Europei, crescătorii de ovine Dan Petrescu din Curtea de Argeș, Argeș, Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu și Ionică Sterp din Ianoșda, Bihor.

oieri-dg-agri_b

AGROINFO este singura publicație care i-a însoțit pe cei trei ciobani la Bruxelles, la Parlamentul European, la Comisia Europeană, DG Agri, la OLAF. Suntem singura publicație care a relatat în direct cum cei trei ciobani au fost primiți de europarlamentari, de șefii instituțiilor europene, etc.

macovei-oieri-trei_b

Astfel, prin relatările și dezvăluirile noastre, a ajuns de notorietate publică războiul pe care cei trei oieri l-au declanșat împotriva afacerilor oneroase crescute în oieritul din România, a fraudelor cu certificate de origine pentru berbeci, a licitațiilor măsluite pentru pășuni, etc. Odată ce au devenit cunoscuți, riscul este ca în jurul acestor ciobani să se ivească tot soiul de oportuniști, cei care vor să profite, să tragă foloase de pe urma războiului pe care-l duc aceștia.

macovei-oieri-doi_b

Sperăm că oierii vor rămâne consecvenți în ceea ce și-au propus, că vor într-adevăr să schimbe ceva și că nu se vor mărgini doar la câteva propuneri pe hârtie.

Important! Fotografiile de la Bruxelles aparțin exclusiv publicației AGROINFO.

Vizualizat: 2896 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

FERMIER UCIS DE TAUR!

FERMIER UCIS DE TAUR!

07 iulie 2020 - 12:34

TRAGEDIE. Un taur furios a omorât luni seara un bărbat și a rănit grav un altul, animalul fiind, în cele din urmă, împușcat. S-a întâmplat la o fermă din comuna Săvădisla din județul Cluj, a confirmat pentru Mediafax primarul localității, Tamas Gebe.

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

07 iulie 2020 - 10:59

LEGEA PORCULUI! Țăranii pot să crească porci, dar să nu-i vândă. Țăranii pot să crească porci, dar cu respectarea unor măsuri de biosecuritate. Vremea când țăranii vindeau câte un porc din bătătură s-a dus. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că răul cel mai mare îl fac cei care plimbă porcii din poartă-n poartă, numiți de șeful MADR samsari. Ei sunt cei care ar răspândi pesta porcină africană. Legea porcului, în pregătire, va stabili câți porci pot să crească țăranii, ce reguli să respecte.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii