KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

NOI TARIFE ANSVSA PENTRU TRANȘARE, ABATORIZARE ȘI PROCESARE CARNE!

Publicat: 07 octombrie 2019 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎN VIGOARE DE LA 1 NOIEMBRIE 2019! Ordinul ANSVSA nr. 114/2019 pentru modificarea și completarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Sunt stabilite noi tarife sanitar-veterinare pentru tranșarea și procesarea cărnii.

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor se modifică. Astfel, este completată lista de tarife ANSVSA după cum urmează:

Procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - produse din carne, carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - 1 euro/tonă produse finite.
Ambalare ouă de consum - 0,5 euro/tonă ouă recepționate.
Activități generale produse de origine animală - 0,5 euro/tonă produse de origine animală recepționate.

Aceste noi tarife se adaugă la următoarele tarife de abatorizare, tranșare, care sunt în vigoare, aprobate prin Ordinul ANSVSA modificat acum: 

1. Abatorizare

a) carne de vită de la: 
 - bovine adulte - 5 euro/animal
 - tineret bovin - 2 euro/animal
 b) solipede și ecvidee - 3 euro/animal
 c) carne de porc: animale cu greutatea carcasei: 
 - mai mică de 25 kg - 0,5 euro/animal
 - egală sau mai mare de 25 kg - 1 euro/animal
 d) carne de oaie și carne de capră, animale cu greutatea carcasei: 
 - mai mică de 12 kg - 0,15 euro/animal
 - egală sau mai mare de 12 kg - 0,25 euro/animal
 e) carne de pasăre: 
 - păsări din genul Gallus, bibilici - 0,005 euro/animal 
 - rațe și gâște - 0,01 euro/animal
 - curci - 0,025 euro/animal
 - carne de iepure de fermă - 0,005 euro/animal
 - prepelițe și potârnichi  - 0,002 euro/animal

2. Tranșare

a) carne de vită, carne de vițel, carne de porc, carne de solipede/ecvidee, carne de oaie și carne de capră (carcasă, semicarcasă și sferturi) - 2 euro/tonă
b) carne de pasăre și carne de iepure de fermă - 1,5 euro/tonă
c) carne de vânat de fermă și carne de vânat sălbatic: 
 - păsări vânat mic și vânat terestru - 1,5 euro/tonă
 - carne de ratite (struț, emu, nandu) - 3 euro/tonă
 - carne de mistreț și de rumegătoare - 2 euro/tonă 
 
 A fost modificată și Nota atașatei acestei liste astfel:

a) În cazul în care în aceeași unitate se desfășoară activități de abatorizare și tranșare se va percepe numai tariful pentru abatorizare, pentru loturile tăiate în aceeași unitate, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
b) Tariful pentru tranșare prevăzut la pct. 2 se percepe pentru carcasele, semicarcasele, sferturile de carcase și piesele care sunt recepționate în vederea tranșării în unitățile de tranșare, unitățile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, unitățile de procesare, carmangerii și măcelării.
c) Tariful pentru procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - produse din carne, carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, nou introdus în norma sanitară, se percepe pentru unitățile de procesare carne, unitățile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic independente care nu desfășoară activitate de tranșare.
d) În cazul în care în aceeași unitate se desfășoară activități de abatorizare, tranșare și procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, se va percepe doar tariful pentru abatorizare, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
e) Produsele de origine animală depozitate în depozite integrate în unitățile producătoare, precum și în alte depozite autorizate sanitar-veterinar aparținând aceleiași unități, aflate în aceeași localitate și în alte localități, precum și produsele de origine animală livrate de unitatea producătoare altei unități în baza unui contract de franciză nu se tarifează.

Vizualizat: 2599 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

30 iulie 2021 - 07:18

Consiliul Local Florești, Cluj, a adoptat, joi, la propunerea primarului Bogdan Pivariu, o hotărâre prin care animalele nesupravegheate, găsite pe raza comunei, sunt confiscate.

Fermierilor români li se face loc în piețe!

Fermierilor români li se face loc în piețe!

29 iulie 2021 - 20:33

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România vin în sprijinul producătorilor agricoli și îi asigură că în piețele agroalimentare sunt spații de vânzare destinate acestora unde să-și poată valorifica producția proprie. Este important atât pentru producător cât și pentru consumator ca produsul românesc să ajungă pe tarabele din piețe, să fie comercializat și fermierii să nu mai fie nevoiți să-și arunce marfa, anunță un comunicat al Asociației Administratorilor de Piețe, transmis Agroinfo.

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

29 iulie 2021 - 17:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a efectuat până în prezent plăți în valoare de 7,56 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%. Menționăm că valoarea plăților efectuate în conturilor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este aferentă atât proiectelor de investiții, cât și plăților directe pentru agromediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii