Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NOI TARIFE ANSVSA PENTRU TRANȘARE, ABATORIZARE ȘI PROCESARE CARNE!

Publicat: 07 octombrie 2019 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎN VIGOARE DE LA 1 NOIEMBRIE 2019! Ordinul ANSVSA nr. 114/2019 pentru modificarea și completarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Sunt stabilite noi tarife sanitar-veterinare pentru tranșarea și procesarea cărnii.

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor se modifică. Astfel, este completată lista de tarife ANSVSA după cum urmează:

Procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - produse din carne, carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - 1 euro/tonă produse finite.
Ambalare ouă de consum - 0,5 euro/tonă ouă recepționate.
Activități generale produse de origine animală - 0,5 euro/tonă produse de origine animală recepționate.

Aceste noi tarife se adaugă la următoarele tarife de abatorizare, tranșare, care sunt în vigoare, aprobate prin Ordinul ANSVSA modificat acum: 

1. Abatorizare

a) carne de vită de la: 
 - bovine adulte - 5 euro/animal
 - tineret bovin - 2 euro/animal
 b) solipede și ecvidee - 3 euro/animal
 c) carne de porc: animale cu greutatea carcasei: 
 - mai mică de 25 kg - 0,5 euro/animal
 - egală sau mai mare de 25 kg - 1 euro/animal
 d) carne de oaie și carne de capră, animale cu greutatea carcasei: 
 - mai mică de 12 kg - 0,15 euro/animal
 - egală sau mai mare de 12 kg - 0,25 euro/animal
 e) carne de pasăre: 
 - păsări din genul Gallus, bibilici - 0,005 euro/animal 
 - rațe și gâște - 0,01 euro/animal
 - curci - 0,025 euro/animal
 - carne de iepure de fermă - 0,005 euro/animal
 - prepelițe și potârnichi  - 0,002 euro/animal

2. Tranșare

a) carne de vită, carne de vițel, carne de porc, carne de solipede/ecvidee, carne de oaie și carne de capră (carcasă, semicarcasă și sferturi) - 2 euro/tonă
b) carne de pasăre și carne de iepure de fermă - 1,5 euro/tonă
c) carne de vânat de fermă și carne de vânat sălbatic: 
 - păsări vânat mic și vânat terestru - 1,5 euro/tonă
 - carne de ratite (struț, emu, nandu) - 3 euro/tonă
 - carne de mistreț și de rumegătoare - 2 euro/tonă 
 
 A fost modificată și Nota atașatei acestei liste astfel:

a) În cazul în care în aceeași unitate se desfășoară activități de abatorizare și tranșare se va percepe numai tariful pentru abatorizare, pentru loturile tăiate în aceeași unitate, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
b) Tariful pentru tranșare prevăzut la pct. 2 se percepe pentru carcasele, semicarcasele, sferturile de carcase și piesele care sunt recepționate în vederea tranșării în unitățile de tranșare, unitățile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, unitățile de procesare, carmangerii și măcelării.
c) Tariful pentru procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - produse din carne, carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, nou introdus în norma sanitară, se percepe pentru unitățile de procesare carne, unitățile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic independente care nu desfășoară activitate de tranșare.
d) În cazul în care în aceeași unitate se desfășoară activități de abatorizare, tranșare și procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, se va percepe doar tariful pentru abatorizare, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
e) Produsele de origine animală depozitate în depozite integrate în unitățile producătoare, precum și în alte depozite autorizate sanitar-veterinar aparținând aceleiași unități, aflate în aceeași localitate și în alte localități, precum și produsele de origine animală livrate de unitatea producătoare altei unități în baza unui contract de franciză nu se tarifează.

Vizualizat: 2435 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii