Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NOI TARIFE ANSVSA PENTRU TRANȘARE, ABATORIZARE ȘI PROCESARE CARNE!

Publicat: 07 octombrie 2019 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎN VIGOARE DE LA 1 NOIEMBRIE 2019! Ordinul ANSVSA nr. 114/2019 pentru modificarea și completarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Sunt stabilite noi tarife sanitar-veterinare pentru tranșarea și procesarea cărnii.

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor se modifică. Astfel, este completată lista de tarife ANSVSA după cum urmează:

Procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - produse din carne, carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - 1 euro/tonă produse finite.
Ambalare ouă de consum - 0,5 euro/tonă ouă recepționate.
Activități generale produse de origine animală - 0,5 euro/tonă produse de origine animală recepționate.

Aceste noi tarife se adaugă la următoarele tarife de abatorizare, tranșare, care sunt în vigoare, aprobate prin Ordinul ANSVSA modificat acum: 

1. Abatorizare

a) carne de vită de la: 
 - bovine adulte - 5 euro/animal
 - tineret bovin - 2 euro/animal
 b) solipede și ecvidee - 3 euro/animal
 c) carne de porc: animale cu greutatea carcasei: 
 - mai mică de 25 kg - 0,5 euro/animal
 - egală sau mai mare de 25 kg - 1 euro/animal
 d) carne de oaie și carne de capră, animale cu greutatea carcasei: 
 - mai mică de 12 kg - 0,15 euro/animal
 - egală sau mai mare de 12 kg - 0,25 euro/animal
 e) carne de pasăre: 
 - păsări din genul Gallus, bibilici - 0,005 euro/animal 
 - rațe și gâște - 0,01 euro/animal
 - curci - 0,025 euro/animal
 - carne de iepure de fermă - 0,005 euro/animal
 - prepelițe și potârnichi  - 0,002 euro/animal

2. Tranșare

a) carne de vită, carne de vițel, carne de porc, carne de solipede/ecvidee, carne de oaie și carne de capră (carcasă, semicarcasă și sferturi) - 2 euro/tonă
b) carne de pasăre și carne de iepure de fermă - 1,5 euro/tonă
c) carne de vânat de fermă și carne de vânat sălbatic: 
 - păsări vânat mic și vânat terestru - 1,5 euro/tonă
 - carne de ratite (struț, emu, nandu) - 3 euro/tonă
 - carne de mistreț și de rumegătoare - 2 euro/tonă 
 
 A fost modificată și Nota atașatei acestei liste astfel:

a) În cazul în care în aceeași unitate se desfășoară activități de abatorizare și tranșare se va percepe numai tariful pentru abatorizare, pentru loturile tăiate în aceeași unitate, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
b) Tariful pentru tranșare prevăzut la pct. 2 se percepe pentru carcasele, semicarcasele, sferturile de carcase și piesele care sunt recepționate în vederea tranșării în unitățile de tranșare, unitățile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, unitățile de procesare, carmangerii și măcelării.
c) Tariful pentru procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic - produse din carne, carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, nou introdus în norma sanitară, se percepe pentru unitățile de procesare carne, unitățile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic independente care nu desfășoară activitate de tranșare.
d) În cazul în care în aceeași unitate se desfășoară activități de abatorizare, tranșare și procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, se va percepe doar tariful pentru abatorizare, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
e) Produsele de origine animală depozitate în depozite integrate în unitățile producătoare, precum și în alte depozite autorizate sanitar-veterinar aparținând aceleiași unități, aflate în aceeași localitate și în alte localități, precum și produsele de origine animală livrate de unitatea producătoare altei unități în baza unui contract de franciză nu se tarifează.

Vizualizat: 2002 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

03 august 2020 - 20:26

DOCUMENT COMISIA EUROPEANĂ. Ungaria a notificat la Comisia Europeană și a obținut aprobare pentru o listă lungă de ajutoare pentru întreprinderi mici, mijlocii, mari, inclusiv exploatații agricole. Ajutorul acordat unei ferme din țara vecină este de maxim 100.000 de euro, confirmă un document al Comisiei Europene pus la dispoziția AGROINFO. În timp ce vecinii noștri au notificat la CE o serie de subvenții directe, România are o listă scurtă de ajutoare și sume mult mai mici decât Ungaria.

UN MILION DE HECTARE CULTIVAT ÎN PRIMĂVARĂ, DISTRUS DE SECETĂ!

UN MILION DE HECTARE CULTIVAT ÎN PRIMĂVARĂ, DISTRUS DE SECETĂ!

03 august 2020 - 18:08

FERMIERII CER AMÂNAREA RATELOR LA CREDITE. Agricultorii români au fost astăzi la Ministerul Agriculturii, la o ședință cu reprezentanții băncilor.  Fermierii solicită amânarea ratelor la credite. La suprafața de peste un milion de hectare cu culturi de toamnă, distrusă de secetă, se adaugă încă un  milion de hectare cu culturi de primăvară grav afectate de lipsa apei din sol. Solicitarea fermierilor ajunge pe masa prim-ministrului României și a guvernatorului BNR.

PÂNĂ ACUM, UN SINGUR TÂNĂR ROMÂN VREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN ȚARĂ ȘI SĂ DEVINĂ FERMIER!

PÂNĂ ACUM, UN SINGUR TÂNĂR ROMÂN VREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN ȚARĂ ȘI SĂ DEVINĂ FERMIER!

03 august 2020 - 10:21

BANI PENTRU TINERII FERMIERI! Bugetul pentru ajutorul acordat tinerilor fermieri români a fost împărțit în două, o premieră pentru submăsura 6.1 Sprijin instalare fermieri din PNDR 2020. Astfel, 23 de milioane de euro sunt disponibile pentru tinerii fermieri din România, iar 20 de milioane de euro pentru tinerii plecați la muncă în străinătate, dar care ar putea fi tentați de acest ajutor să se întoarcă în țară și să devină fermieri.

DECIZIE UE pentru BUNĂSTAREA ANIMALELOR din FERME!

DECIZIE UE pentru BUNĂSTAREA ANIMALELOR din FERME!

03 august 2020 - 08:07

COMISIE DE ANCHETĂ. Parlamentul European  a votat la 19 iunie 2020 înființarea unei comisii de anchetă care să examineze aplicarea normelor UE privind bunăstarea animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara Uniunii Europene. Odată cu noua strategie „de la fermă la consumator”, Comisia Europeană evaluează în prezent întreaga legislație a UE privind condițiile de viață ale animalelor de fermă.

APIA ÎN CONTROL! VERIFICAREA CONDIȚIILOR ARTIFICIALE PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

APIA ÎN CONTROL! VERIFICAREA CONDIȚIILOR ARTIFICIALE PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

03 august 2020 - 07:17

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află, în această perioadă, în plin control al fermelor care au solicitat subvențiile agricole aferente acestui an. Atenție! APIA verifică dacă fermierii au creat condiții artificiale pentru a obține suma pe hectar cu care sunt subvenționați în fiecare an.

ACTE CARE AU TERMEN 1 SEPTEMBRIE 2020 PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

ACTE CARE AU TERMEN 1 SEPTEMBRIE 2020 PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

03 august 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul pe care trebuie să-l respecte fermierii care vor să beneficieze anul acesta de plata pe hectar, ajutor național tranzitoriu, pentru culturile de cânepă și in.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 7 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 7 AUGUST 2020!

02 august 2020 - 20:06

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, în cea mai mare parte a țării.Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 17...28°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C, la scara întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va situa între 24...34°C, la nivelul întregului teritoriu.

MINISTRUL OROS, ȘEDINȚĂ FOTO ÎN GRAJDUL BRUNELOR!

MINISTRUL OROS, ȘEDINȚĂ FOTO ÎN GRAJDUL BRUNELOR!

02 august 2020 - 09:32

CU FURCA-N MÂNĂ. Îmbrăcat cu chimeșă, strânsă într-un chimir lat din piele, cu furca-n mână de parcă s-ar pregăti să dea de mâncare brunelor din grajd, așa a pozat ministrul agriculturii, Adrian Oros, în vizita pe care a făcut-o în Maramureș la acest sfârșit de săptămână.

PROTEST! FERMIERII ROMÂNI VOR SĂ BLOCHEZE DRUMURILE!

PROTEST! FERMIERII ROMÂNI VOR SĂ BLOCHEZE DRUMURILE!

01 august 2020 - 15:13

IEȘIM ÎN STRADĂ! Agricultura României este compromisă, în mare măsură, iar Guvernul nu a acordat niciun fel de sprijin real. Cel mai afectat este județul Constanța, unde peste trei sferturi din suprafața cultivată a fost distrusă. Agricultorii vor organiza acțiuni de protest, în perioada următoare, pentru că situația generată de secetă este fără precedent, iar Guvernul amână, în continuare, sprijinirea și protejarea producătorilor agricoli în fața creditorilor.

DECIZIE GUVERN pentru AJUTOARELE DIN APICULTURĂ!

DECIZIE GUVERN pentru AJUTOARELE DIN APICULTURĂ!

01 august 2020 - 07:42

ADOPTATĂ DE GUVERN! Guvernul a adoptat în ședința de vineri, 31 iulie 2020, o hotărâre prin care modifică termenul de depunere a unor documente necesare apicultorilor pentru obținerea ajutoarelor derulate prin Programul Național Apicol 2020-2022.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii