Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

NOI AJUTOARE DE STAT pentru FERMIERI! CUANTUM pentru FIECARE AJUTOR!

Publicat: 23 februarie 2020 - 14:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Ministerul Agriculturii informează că pregătește noi ajutoare de stat pentru fermieri. Sunt alocate sume pentru fiecare ajutor, iar proiectele de hotărâre de Guvern ar urma să fie puse în dezbatere publică în perioada imediat următoare.

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa în vederea dezvoltării reproducției din aceste rase.

Sprijinul va fi axat pentru scroafe de reproducție în rasă pură în vederea creșterii numărului de matcă înscris în cartea de rasă.
Actul normativ se află în dezbatere cu reprezentanții sectorului de suine din rasele bazna și mangalița.

Probleme întâmpinate pe durata derulării Programului din 2019:
-Evoluția virusului Pestei Porcine Africane pe teritoriul țării noastre, urmată de restricțiile sanitare veterinare privind mișcarea animalelor;
-Valoarea de livrare a purceilor de 250 lei/cap a fost considerată de către furnizorii de purcei, o valoare mică, în raport cu prețurile de pe piața liberă;
-Lipsa procesatorilor în fiecare județ.

Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.

Programul urmărește susținerea dezvoltării fermelor de reproducţie. Schema de ajutor de stat a fost autorizată de către Comisia Europeană;
Programul a fost blocat din cauza aplicației informatice care gestionează cererile și din 2018 nu a avut buget alocat;
în curs de derulare achiziționarea aplicației informatice;
Pentru anul 2020 bugetul alocat este de 60.000.000 lei.
Programul va fi deblocat și va putea fi accesat și după data de 31.12.2020 întrucât în perioada următoare M.A.D.R. se vor face demersuri la CE .
Guvernul PSD a vândut iluzii crescătorilor de suine care au investit în  achiziții de teren, autorizări și documentații tehnice iar Guvernul liberal va face eforturi să aloce la rectificarea bugetară sumele necesare pentru creșterea independenței naționale pentru obținerea de purcel pentru îngrășat, susține  actuala conducere a Ministerului Agriculturii.

Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol urmează să se facă o analiză din partea MADR și ANSVSA având în vedere situația generată de evoluția gripei aviare apărută pe teritoriul UE care a afectat și România.

Pentru anul 2020  bugetul alocat este de 46.000.000 lei. Programul poate  fi accesat până la data de 31.12.2020.

Ajutor de stat pentru neutralizarea deşeurilor de origine animală prin care se acordă servicii subvenţionate pentru neutralizarea animalelor moarte provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale.

Schemă de ajutor de stat a fost autorizată de către Comisia Europeană. Durata schemei de ajutor de stat este până la data de 31 decembrie 2020. Se alocă 900 lei/tona de animale moarte. (În proces de stabilire a atribuțiilor împreună cu ANSVSA, în identificarea unei soluții de finanțare pe programe europene în vederea soluționării ecarisării).

Informațiile sunt furnizate de MADR pentru AGROINFO.

 

Vizualizat: 8529 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Podgoriile în Republica Moldova ocupă în prezent o suprafaţă totală de 135 mii de hectare. Conform estimărilor oficiale, anul acesta au fost recoltate peste 620 mii de tone de struguri, cu circa 5.000 tone în plus faţă de producţia obţinută în 2016. Dinte acestea, 110 mii de tone sunt soiuri de masă. Pentru producători, principala provocare rămâne desfacerea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Speranţa moare ultima...

Speranţa moare ultima...
Se desfiinţează FISCUL, strigă fericit Vasile. Detalii