Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NEREALIZĂRI CU PARFUM DE MINCIUNĂ! MINISTERUL SECETEI!

Publicat: 01 iunie 2018 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INCISIV! Din moment ce seceta este un fenomen meteorologic care se manifestă cu virulenţă de la un an la altul, aducând pagube însemnate agricultorilor din România, îmi pun fireasca întrebare: de ce la nivelul Guvernului României nu se înfiinţează un Minister al Secetei?

Poate atunci s-ar da un act normativ care să asigure producătorii agricoli şi să astupe golul lăsat de abrogarea Legii 381/2002 prin care se acordau despăgubiri în caz de calamităţi naturale în agricultură. Sau măcar aceştia să-şi recupereze banii daţi pentru semănături, aşa cum susţine Cornel Stroescu, fermier din Mehedinţi: „Agricultorul român nu-şi doreşte într-un an secetos să aibe şi profit, dar cel puţin cheltuielile pe care le-a avut cu înfiinţarea culturilor să le fie restituite”.

Acesta, ca şi mulţi alţii, s-a ars cu pârjolul anul trecut. „Am avut pierderi majore din cauza secetei, mai bine de jumătate de milion de euro. Am adunat 2,3 t de porumb la hectar, 1,5 tone de floare/ha, trei tone de grâu şi ceva mai puţin la rapiţă. Am vândut grâul cu 60 de bani kilogramul a rezultat un venit de 1.800 lei pe hectar, iar cheltuielile au fost de 2.500 lei/ha. Am sperat, ca şi mulţi alţi fermieri năpăstuiţi, că voi primi un ajutor de la stat! Nici vorbă!” 

Ministerul Agriculturii, în frunte cu ministrul Daea, le-a întors spatele fermierilor afectaţi de secetă, preferând să iasă cu declaraţii pompoase, lăudându-se că în România s-au obţinut producţii istorice, record în România, exact ca pe timpul lui Ceauşescu.

„Ca să vedeţi unde duc ignoranţa, amatorismul şi iresponsabilitatea unor funcţionari din Ministerul Agriculturii. România nu a putut accesa cele 17 milioane de euro puse la dispoziţie de UE pentru a ajutorarea fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă pentru anul 2016. A fost singura ţară are nu a luat aceşti bani că nu a interesat pe nimeni să facă ceva pentru fermieri”, consideră Cornel Stroescu.

Ministerul Agriculturii a bolborosit ceva în sensul că banii se vor regăsi în acest an prin recalcularea subvenţiilor în acest an de către APIA! Sanchi! S-a mai auzit ceva?

Potrivit lui Cornel Stroescu, autorităţile ar trebui să facă ceva pentru diminuarea riscurilor cultivatorilor, în special, pe zona vegetală, în caz de secetă sau arşiţă. Sunt fermieri care au pierdut tot, sunt fermieri care au avut probleme şi nu au putut să-şi plătească la timp ratele la bănci oi la furnizori şi s-a început executarea lor din iarnă.

Din păcate, în România, nu se asigură seceta, asta îl distruge pe fermierul român. Autorităţile nu au fost în stare să sprijine crearea fondului mutual, aşa cum este şi în ţările din vest. Mai nou reprezentanţii producătorilor agricoli au bătut palma cu autorităţile şi bine merci nu se face nimic concret, mai ales pentru fermierii de cultura vegetală.

„Suntem pe o piaţă comună în UE, primim cea mai mică subvenţie din Europa, dar şi aceasta este impozitată. În programul de guvernare, coaliţia proMI(N)TE că va scoate impozitul pe terenul care va fi lucrat, TVA-ul pentru arendă şi că nu se va mai plăti impozit pe utilaje. Din păcate, a crescut impozitul şi pe terenul agricol, dar şi pe utilaje. Eu, de exemplu, în comuna unde activez, dau 700 de lei impozit pe o combină şi 800 de lei pe un tractor”, susţine Cornel Stroescu. Nerealizări cu parfum de minciună!

Aşadar, pe când un Minister al Secetei? Că secetă de soluţii, de idei avem Slavă Domnului!

 

 

Vizualizat: 2111 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

04 decembrie 2020 - 18:04

START PLATĂ SUBVENȚIE APIA! Guvernul a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, în ședință, o hotărâre prin care a alocat 176 de milioane de lei pentru plata restanțelor la subvenția APIA pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

04 decembrie 2020 - 17:29

TERMEN APIA 14 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

04 decembrie 2020 - 17:08

OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea tuturor cererilor tinerilor fermieri pentru finanțarea exploatațiilor agricole, depuse în sesiunea derulată la nivel național și, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, anunță AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Argentina - export record de porumb

Argentina - export record de porumb

04 decembrie 2020 - 10:30

În perioada ianuarie-octombrie, Argentina a exportat 34,5 milioane de tone de porumb, în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 şi un nou record, conform unui studiu al Bursei de cereale din Cordoba. Valoarea exporturilor de porumb în această perioadă a ajuns la 5,56 miliarde USD, în creștere cu 8% față de anul precedent.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

04 decembrie 2020 - 08:29

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

04 decembrie 2020 - 08:02

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

04 decembrie 2020 - 07:39

BANII CARE VOR AJUNGE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 31 decembrie 2020 pentru achitarea unor subvenții cuvenite fermierilor pentru anul 2020. AGROINFO vă spune ce bani trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră până-n ultima zi din acest an.

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

04 decembrie 2020 - 06:49

REGULI STRICTE! Carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA, a precizat Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Pentru a preveni extinderea pestei porcine africane, regulile sanitar-veterinare sunt la fel de stricte ca anul trecut, în această perioadă când mai sunt două săptămâni până la Ignat.

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii