Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NEREALIZĂRI CU PARFUM DE MINCIUNĂ! MINISTERUL SECETEI!

Publicat: 01 iunie 2018 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INCISIV! Din moment ce seceta este un fenomen meteorologic care se manifestă cu virulenţă de la un an la altul, aducând pagube însemnate agricultorilor din România, îmi pun fireasca întrebare: de ce la nivelul Guvernului României nu se înfiinţează un Minister al Secetei?

Poate atunci s-ar da un act normativ care să asigure producătorii agricoli şi să astupe golul lăsat de abrogarea Legii 381/2002 prin care se acordau despăgubiri în caz de calamităţi naturale în agricultură. Sau măcar aceştia să-şi recupereze banii daţi pentru semănături, aşa cum susţine Cornel Stroescu, fermier din Mehedinţi: „Agricultorul român nu-şi doreşte într-un an secetos să aibe şi profit, dar cel puţin cheltuielile pe care le-a avut cu înfiinţarea culturilor să le fie restituite”.

Acesta, ca şi mulţi alţii, s-a ars cu pârjolul anul trecut. „Am avut pierderi majore din cauza secetei, mai bine de jumătate de milion de euro. Am adunat 2,3 t de porumb la hectar, 1,5 tone de floare/ha, trei tone de grâu şi ceva mai puţin la rapiţă. Am vândut grâul cu 60 de bani kilogramul a rezultat un venit de 1.800 lei pe hectar, iar cheltuielile au fost de 2.500 lei/ha. Am sperat, ca şi mulţi alţi fermieri năpăstuiţi, că voi primi un ajutor de la stat! Nici vorbă!” 

Ministerul Agriculturii, în frunte cu ministrul Daea, le-a întors spatele fermierilor afectaţi de secetă, preferând să iasă cu declaraţii pompoase, lăudându-se că în România s-au obţinut producţii istorice, record în România, exact ca pe timpul lui Ceauşescu.

„Ca să vedeţi unde duc ignoranţa, amatorismul şi iresponsabilitatea unor funcţionari din Ministerul Agriculturii. România nu a putut accesa cele 17 milioane de euro puse la dispoziţie de UE pentru a ajutorarea fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă pentru anul 2016. A fost singura ţară are nu a luat aceşti bani că nu a interesat pe nimeni să facă ceva pentru fermieri”, consideră Cornel Stroescu.

Ministerul Agriculturii a bolborosit ceva în sensul că banii se vor regăsi în acest an prin recalcularea subvenţiilor în acest an de către APIA! Sanchi! S-a mai auzit ceva?

Potrivit lui Cornel Stroescu, autorităţile ar trebui să facă ceva pentru diminuarea riscurilor cultivatorilor, în special, pe zona vegetală, în caz de secetă sau arşiţă. Sunt fermieri care au pierdut tot, sunt fermieri care au avut probleme şi nu au putut să-şi plătească la timp ratele la bănci oi la furnizori şi s-a început executarea lor din iarnă.

Din păcate, în România, nu se asigură seceta, asta îl distruge pe fermierul român. Autorităţile nu au fost în stare să sprijine crearea fondului mutual, aşa cum este şi în ţările din vest. Mai nou reprezentanţii producătorilor agricoli au bătut palma cu autorităţile şi bine merci nu se face nimic concret, mai ales pentru fermierii de cultura vegetală.

„Suntem pe o piaţă comună în UE, primim cea mai mică subvenţie din Europa, dar şi aceasta este impozitată. În programul de guvernare, coaliţia proMI(N)TE că va scoate impozitul pe terenul care va fi lucrat, TVA-ul pentru arendă şi că nu se va mai plăti impozit pe utilaje. Din păcate, a crescut impozitul şi pe terenul agricol, dar şi pe utilaje. Eu, de exemplu, în comuna unde activez, dau 700 de lei impozit pe o combină şi 800 de lei pe un tractor”, susţine Cornel Stroescu. Nerealizări cu parfum de minciună!

Aşadar, pe când un Minister al Secetei? Că secetă de soluţii, de idei avem Slavă Domnului!

 

 

Vizualizat: 2172 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

11 aprilie 2021 - 09:26

VOCEA CRESCĂTORULUI! Crescătorul de ovine Vasile Turculeț, Asociația Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru” Bistrița Năsăud, a transmis o scrisoare către AGROINFO în care spune cu amărăciune că atâtea controale și supracontroale vor duce la distrugerea fermelor de animale și nu la sprijinirea lor pentru a se dezvolta. Oierul subliniază cu ironie aberațiile impuse de autorități crescătorilor.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

09 aprilie 2021 - 09:43

ATENȚIE, CRESCĂTORI! Animalele care sunt transportate fără documente sanitare-veterinare sunt confiscate și ucise de inspectorii sanitari-veterinari, avertizează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Giurgiu, într-un comunicat transmis media.

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

09 aprilie 2021 - 08:26

TREZIȚI-VĂ! Crescătorii de animale din România trebuie să se trezească până nu e prea târziu! Trebuie să-și facă acum vocea auzită la Bruxelles! Deocamdată, acolo se aude acum doar vocea unor organizații care fac presiuni mari pentru interzicerea exportului de animale vii din România și reducerea numărului de animale crescute în ferme. Crescătorul de oi Iancu Polifronie din Dobrogea a declarat miercuri că pregătește o scrisoare către Comisia Europeană și Guvernul României.

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

09 aprilie 2021 - 06:47

CE LI SE PREGĂTEȘTE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE! De la interzicerea exportului și transportului animalelor vii la interzicerea înființări de noi ferme de animale sunt dezbaterile fierbinți de acum de la Bruxelles. Comisia Europeană urmărește să limiteze consumul de carne, să-l înlocuiască cu consumul de viermi și insecte, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, care a organizat joi o dezbatere live cu crescători și exportatori de animale din România.

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

08 aprilie 2021 - 10:08

DEZBATERI. Eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (AGRI), organizează joi, 8 aprilie, de la ora 13:00, o dezbatere live, pe Facebook, pe tema provocărilor și amenințărilor la adresa zootehniei din România.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii