KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

NEREALIZĂRI CU PARFUM DE MINCIUNĂ! MINISTERUL SECETEI!

Publicat: 01 iunie 2018 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INCISIV! Din moment ce seceta este un fenomen meteorologic care se manifestă cu virulenţă de la un an la altul, aducând pagube însemnate agricultorilor din România, îmi pun fireasca întrebare: de ce la nivelul Guvernului României nu se înfiinţează un Minister al Secetei?

Poate atunci s-ar da un act normativ care să asigure producătorii agricoli şi să astupe golul lăsat de abrogarea Legii 381/2002 prin care se acordau despăgubiri în caz de calamităţi naturale în agricultură. Sau măcar aceştia să-şi recupereze banii daţi pentru semănături, aşa cum susţine Cornel Stroescu, fermier din Mehedinţi: „Agricultorul român nu-şi doreşte într-un an secetos să aibe şi profit, dar cel puţin cheltuielile pe care le-a avut cu înfiinţarea culturilor să le fie restituite”.

Acesta, ca şi mulţi alţii, s-a ars cu pârjolul anul trecut. „Am avut pierderi majore din cauza secetei, mai bine de jumătate de milion de euro. Am adunat 2,3 t de porumb la hectar, 1,5 tone de floare/ha, trei tone de grâu şi ceva mai puţin la rapiţă. Am vândut grâul cu 60 de bani kilogramul a rezultat un venit de 1.800 lei pe hectar, iar cheltuielile au fost de 2.500 lei/ha. Am sperat, ca şi mulţi alţi fermieri năpăstuiţi, că voi primi un ajutor de la stat! Nici vorbă!” 

Ministerul Agriculturii, în frunte cu ministrul Daea, le-a întors spatele fermierilor afectaţi de secetă, preferând să iasă cu declaraţii pompoase, lăudându-se că în România s-au obţinut producţii istorice, record în România, exact ca pe timpul lui Ceauşescu.

„Ca să vedeţi unde duc ignoranţa, amatorismul şi iresponsabilitatea unor funcţionari din Ministerul Agriculturii. România nu a putut accesa cele 17 milioane de euro puse la dispoziţie de UE pentru a ajutorarea fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă pentru anul 2016. A fost singura ţară are nu a luat aceşti bani că nu a interesat pe nimeni să facă ceva pentru fermieri”, consideră Cornel Stroescu.

Ministerul Agriculturii a bolborosit ceva în sensul că banii se vor regăsi în acest an prin recalcularea subvenţiilor în acest an de către APIA! Sanchi! S-a mai auzit ceva?

Potrivit lui Cornel Stroescu, autorităţile ar trebui să facă ceva pentru diminuarea riscurilor cultivatorilor, în special, pe zona vegetală, în caz de secetă sau arşiţă. Sunt fermieri care au pierdut tot, sunt fermieri care au avut probleme şi nu au putut să-şi plătească la timp ratele la bănci oi la furnizori şi s-a început executarea lor din iarnă.

Din păcate, în România, nu se asigură seceta, asta îl distruge pe fermierul român. Autorităţile nu au fost în stare să sprijine crearea fondului mutual, aşa cum este şi în ţările din vest. Mai nou reprezentanţii producătorilor agricoli au bătut palma cu autorităţile şi bine merci nu se face nimic concret, mai ales pentru fermierii de cultura vegetală.

„Suntem pe o piaţă comună în UE, primim cea mai mică subvenţie din Europa, dar şi aceasta este impozitată. În programul de guvernare, coaliţia proMI(N)TE că va scoate impozitul pe terenul care va fi lucrat, TVA-ul pentru arendă şi că nu se va mai plăti impozit pe utilaje. Din păcate, a crescut impozitul şi pe terenul agricol, dar şi pe utilaje. Eu, de exemplu, în comuna unde activez, dau 700 de lei impozit pe o combină şi 800 de lei pe un tractor”, susţine Cornel Stroescu. Nerealizări cu parfum de minciună!

Aşadar, pe când un Minister al Secetei? Că secetă de soluţii, de idei avem Slavă Domnului!

 

 

Vizualizat: 2228 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

27 iulie 2021 - 14:51

Ministerul Agriculturii solicită Guvernului, la rectificarea bugetară, credite de angajament în valoare de 4,6 miliarde de lei și credite bugetare în valoare de 3,5 miliarde de lei. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi cum se împart banii pe care  Ministerul Agriculturii speră să-i obțină la rectificare, care sunt subvențiile APIA care vor fi suplimentate, atât pentru fermierii din vegetal, cât și pentru crescătorii de animale, și ce ajutoare vor primi fermierii.

Anunț astăzi ministrul agriculturii pentru crescătorii de vaci!

Anunț astăzi ministrul agriculturii pentru crescătorii de vaci!

27 iulie 2021 - 14:00

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță, astăzi, 27 iulie 2021, crescătorii de bovine că ultima zi în care mai pot să ceară ajutorul Covid 19 bovine, pentru acest an, este data de 9 august 2021. Până la această dată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile crescătorilor.

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

27 iulie 2021 - 13:02

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că fermierii români care cultivă legume beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de 4.600 de euro/ha, sprijin cuplat vegetal, și de o sumă de 150 de milioane de euro pentru construcția de sere, solarii sau depozite. La acestea se adaugă ajutorul de minimis la legume cultivate în spații protejate, 2.000 euro/beneficiar/1.000 mp.

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

27 iulie 2021 - 12:30

VEȘTI DE ASTĂZI, 27 IULIE 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că apicultorii români vor beneficia de o subvenție europeană directă pe familie de albine.

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

27 iulie 2021 - 09:56

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

27 iulie 2021 - 07:06

Norme simplificate pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor, dar și altor categorii de beneficiari! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

27 iulie 2021 - 06:11

Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă. Președintele asociației de crescători de animale a încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pentru 254 ha de pășune.

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

27 iulie 2021 - 05:51

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 27 iulie 2021, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise live, începând de la ora 12:00, pe pagina Facebook Ministerul Agriculturii și a ministrului Adrian Oros.

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

26 iulie 2021 - 21:00

București, 26.07.2021. Agroland Agribusiness (indice bursier AAB) estimează atingerea unei cifre de afaceri de 13,8 milioane lei, în primul semestru (S1) din 2021, în creștere cu 33,4% față de valoarea înregistrată în S1 2020, peste 10 milioane lei. Compania face parte din grupul Agroland, este activă pe piața locală ca entitate de sine stătătoare începând cu 2017, iar pe 15 iunie a.c. a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), printr-un plasament privat pentru vânzarea de acțiuni. 

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

26 iulie 2021 - 18:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că pot depune cererile de plată pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) până la data de 2 august 2021 inclusiv, având în vedere că termenul limită de 31 iulie 2021 este zi nelucrătoare. Valoarea totală a ajutorului acordat anul acesta pentru apicultori este de 59 de milioane de lei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii