Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NE VINDEM IEFTIN ȚARA!

Publicat: 21 martie 2018 - 14:31
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CELE MAI IEFTINE TERENURI ARABILE! Cel mai ieftin teren arabil din Europa este în România, anunță ASTĂZI Eurostat. Un hectar de teren arabil în România costă în medie 1 958 euro. La polul opus este regiunea Liguria din Italia, unde un hectar de teren arabil are uriașul preț de 108.000 euro.

În medie, Țările de Jos au înregistrat cel mai scump preț de achiziție pentru un hectar de teren arabil în UE în 2016 (63 000 euro/ha). Într-adevăr, prețul terenurilor arabile din fiecare regiune a Țărilor de Jos era mai presus de toate mediile naționale disponibile în UE. Cu toate acestea, printre regiunile UE pentru care sunt disponibile date, prețul cel mai mare pentru terenurile arabile este în regiunea Liguria din Italia (o medie de 108 000 euro/ha).

Cel mai ieftin teren arabil este în România, unde un hectar costă în medie 1 958 euro, la nivelul anului 2016. Puțin mai mult decât un hectar de teren arabil din regiunea Yugozapaden din Bulgaria (o medie de 1 165 euro/ha).

Aceste informații, publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, provin dintr - un nou set de statistici privind prețurile și chiriile terenurilor agricole, care acoperă majoritatea statelor membre ale UE. Nivelul prețurilor terenurilor depinde de o serie de legi naționale, regionale (clima, proximitatea rețelelor) și factori localizați (calitatea solului, pantă, drenaj etc.), precum și forțele de piață ale cererii și ofertei (inclusiv influența regulilor de proprietate străină). Ca atare, este interesant să observăm evoluția prețurilor regiunilor în timp.

Din datele disponibile, cea mai puternică creștere a prețurilor terenurilor pentru terenurile arabile între 2011 și 2016 se situează în
Cehia (o creștere de trei ori), Lituania, Estonia, Letonia și Ungaria (o creștere dublă). Prețurile au crescut și în alte state membre, deși la rate mult mai mici.

În aproape toate regiunile, cumpărarea de teren arabil a fost mai costisitoare decât achiziționarea de pășuni permanente. De asemenea, terenurile arabile irigate sunt mai scumpe decât cele neirigate.

PREȚ ARENDĂ!

Nu toate terenurile sunt deținute de agricultorii care le lucrează. Mulți fermieri închiriază, iau în arendă terenurile, fie pe termen scurt sau lung. Costul arendei este un alt factor de care agricultorii trebuie să țină seama.  Prețul pentru un an al arendării unui hectar de teren agricol (arabil sau pășuni permanente) variază, de asemenea, în mod clar între statele membre și regiunile din statele membre.

Cea mai scumpă  chirie pe hectarul de teren arabil este în Țările de Jos (o medie de 791 euro pentru un an), cea mai mare medie regională din Flevoland (NL) fiind aproape de două ori mai mare decât media națională (1 536 euro pe an). Cea mai mică arendă este în Letonia (46 euro pe hectar pe an), deși cele mai ieftine terenuri din UE pentru închiriere au fost Mellersta Norrland și Övre Norrland în Suedia (ambele 28 euro pe hectar pe an).

Vizualizat: 3136 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
patru
|
03. 24, 2018. Saturday 07:05
ar trebuii sa cumpere statul terenurile de vanzare daca tot sunt la preturi derizorii si sa le dea in arenda ulterior sau sa le impadureasca .doar s-au rascumparat alte nimicuri la preturi uriase !
2.
Vladimirr
|
03. 23, 2018. Friday 01:12
Mancati rahat.Pretul in sud est a ajuns si la 10000 de euro/ha.Lasati media deoparte.Normal ca unde este terenul f prost si neproductiv cu pietris ca este mai ieftin dar sub 4000 euro nu mai exista teren agricol in Romania.Media este undeva la 7000 euro hectarul
1.
Eros
|
03. 22, 2018. Thursday 07:20
Liguria???? Az mai fost?
De fapt in Liguria nu existe campie ma numai munti sau colinelor.
Mergeti a colo sa vedet cat e de greu sa faceti agricultura
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii