Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NE VINDEM IEFTIN ȚARA!

Publicat: 21 martie 2018 - 14:31
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CELE MAI IEFTINE TERENURI ARABILE! Cel mai ieftin teren arabil din Europa este în România, anunță ASTĂZI Eurostat. Un hectar de teren arabil în România costă în medie 1 958 euro. La polul opus este regiunea Liguria din Italia, unde un hectar de teren arabil are uriașul preț de 108.000 euro.

În medie, Țările de Jos au înregistrat cel mai scump preț de achiziție pentru un hectar de teren arabil în UE în 2016 (63 000 euro/ha). Într-adevăr, prețul terenurilor arabile din fiecare regiune a Țărilor de Jos era mai presus de toate mediile naționale disponibile în UE. Cu toate acestea, printre regiunile UE pentru care sunt disponibile date, prețul cel mai mare pentru terenurile arabile este în regiunea Liguria din Italia (o medie de 108 000 euro/ha).

Cel mai ieftin teren arabil este în România, unde un hectar costă în medie 1 958 euro, la nivelul anului 2016. Puțin mai mult decât un hectar de teren arabil din regiunea Yugozapaden din Bulgaria (o medie de 1 165 euro/ha).

Aceste informații, publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, provin dintr - un nou set de statistici privind prețurile și chiriile terenurilor agricole, care acoperă majoritatea statelor membre ale UE. Nivelul prețurilor terenurilor depinde de o serie de legi naționale, regionale (clima, proximitatea rețelelor) și factori localizați (calitatea solului, pantă, drenaj etc.), precum și forțele de piață ale cererii și ofertei (inclusiv influența regulilor de proprietate străină). Ca atare, este interesant să observăm evoluția prețurilor regiunilor în timp.

Din datele disponibile, cea mai puternică creștere a prețurilor terenurilor pentru terenurile arabile între 2011 și 2016 se situează în
Cehia (o creștere de trei ori), Lituania, Estonia, Letonia și Ungaria (o creștere dublă). Prețurile au crescut și în alte state membre, deși la rate mult mai mici.

În aproape toate regiunile, cumpărarea de teren arabil a fost mai costisitoare decât achiziționarea de pășuni permanente. De asemenea, terenurile arabile irigate sunt mai scumpe decât cele neirigate.

PREȚ ARENDĂ!

Nu toate terenurile sunt deținute de agricultorii care le lucrează. Mulți fermieri închiriază, iau în arendă terenurile, fie pe termen scurt sau lung. Costul arendei este un alt factor de care agricultorii trebuie să țină seama.  Prețul pentru un an al arendării unui hectar de teren agricol (arabil sau pășuni permanente) variază, de asemenea, în mod clar între statele membre și regiunile din statele membre.

Cea mai scumpă  chirie pe hectarul de teren arabil este în Țările de Jos (o medie de 791 euro pentru un an), cea mai mare medie regională din Flevoland (NL) fiind aproape de două ori mai mare decât media națională (1 536 euro pe an). Cea mai mică arendă este în Letonia (46 euro pe hectar pe an), deși cele mai ieftine terenuri din UE pentru închiriere au fost Mellersta Norrland și Övre Norrland în Suedia (ambele 28 euro pe hectar pe an).

Vizualizat: 2931 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
patru
|
03. 24, 2018. Saturday 07:05
ar trebuii sa cumpere statul terenurile de vanzare daca tot sunt la preturi derizorii si sa le dea in arenda ulterior sau sa le impadureasca .doar s-au rascumparat alte nimicuri la preturi uriase !
2.
Vladimirr
|
03. 23, 2018. Friday 01:12
Mancati rahat.Pretul in sud est a ajuns si la 10000 de euro/ha.Lasati media deoparte.Normal ca unde este terenul f prost si neproductiv cu pietris ca este mai ieftin dar sub 4000 euro nu mai exista teren agricol in Romania.Media este undeva la 7000 euro hectarul
1.
Eros
|
03. 22, 2018. Thursday 07:20
Liguria???? Az mai fost?
De fapt in Liguria nu existe campie ma numai munti sau colinelor.
Mergeti a colo sa vedet cat e de greu sa faceti agricultura
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii