Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ministrul Agriculturii: Ce se întâmplă cu SPRIJINUL CUPLAT?

Publicat: 30 mai 2016 - 20:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii va reverifica în această săptămână datele înregistrate pentru a putea acorda sprijinul cuplat atât pentru fermierii din sectorul zootehnic, cât şi pentru cei din sectorul vegetal, deoarece, în situaţia actuală, există riscul să se piardă sume importante de bani, spune ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Sper ca în această săptămână să clarificăm situaţia şi să avem o decizie referitoare la sumele ce vor fi acordate în vegetal şi pe cap de animal. Şi fermierii cer o reverificare a datelor pentru a putea acorda sprijinul cuplat în zootehnie şi în vegetal. În situaţia actuală, la datele pe care le avem, există riscul să se piardă sume importante de bani, a precizat Irimescu, citat de Agerpres.

Ministrul agriculturii nu spune lămurit de ce se pierd acești bani. Sunt prea puțini fermieri români care se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru plata sprijinului cuplat? Bugetul alocat pentru aceste plăți nu poate fi împărțit între fermierii eligibili și astfel să crească cuantumul subvenției? Este obligatoriu ca valoarea sprijinului cuplat să rămână cea anunțată inițial și, probabil, convenită cu Comisia Europeană?

Şeful APIA, Florin Faur, anunţa că plata sprijinului cuplat în sectorul vegetal va începe după 1 iunie 2016.

În sectorul zootehnic, ministrul Irimescu le-a promis fermierilor că plăţile vor începe pe 25 mai, lucru care nu s-a întâmplat. Şeful APIA, Florin Faur, spunea, la începutul lunii mai, că acest termen pentru începerea plăţilor în zootehnie va fi respectat, dar numai cu păstrarea elementelor de siguranţă şi corectitudinea plăţilor, pentru că vorba noastră este să ne grăbim, dar nu cu orice preţ.

Guvernul a aprobat, pe 27 mai 2016, sumele pentru ajutorul naţional tranzitoriu (ANT) şi sprijinul cuplat în zootehnie (SCZ), însă cuantumul acestor subvenţii este în prezent doar estimat, pentru că nu a fost determinat numărul de animale eligibile la plată.

VEZI sumele aprobate de Guvern pentru fiecare schemă de plată în sectorul zootehnic!

Potrivit datelor comunicate de APIA pentru Agroinfo în ianuarie 2016, în campania 2015, 190.000 de fermieri români au solicitat prin cererea unică de plată subvenţii pentru fermele de bovine, de caprine şi de ovine.

Conform monitorizării cererilor unice de plată, s-au depus peste 190.000 declaraţii privind sectorul zootehnic, în care s-a solicitat sprijin financiar după cum umează:

-sprijin cuplat pentru un număr de peste 5.000 capete bivolițe de lapte;
-sprijin cuplat pentru un număr de peste 5.000.000 capete ovine și caprine;
-sprijin cuplat pentru un număr de peste 8.000 capete taurine de carne;
-sprijin cuplat pentru un număr de peste 85.000 capete vaci de lapte.

Fermierii români au solicitat, în aceeaşi cerere unică, şi ajutor naţional tranzitoriu pentru 1.000.000 capete bovine şi 9.000.000 capete ovine şi caprine, declara, pentru Agroinfo, Ioan Merca, directorul general APIA de la acel moment.

Vizualizat: 7422 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

ANUNȚUL șefului APIA despre PLATA SPRIJINULUI CUPLAT!

ANUNȚUL șefului APIA despre PLATA SPRIJINULUI CUPLAT!

ANUNȚ PLATĂ SPRIJIN CUPLAT SOIA! Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)  a anunțat, la Conferința LAPAR, că fermierii români vor primi sprijinul cuplat la soia din data 1 iunie 2016.

SUBVENȚIA cea mai mare din Europa: 800 euro! Ce păcat că pentru mulți FERMIERI ROMÂNI banii vor rămâne o ILUZIE!

SUBVENȚIA cea mai mare din Europa: 800 euro! Ce păcat că pentru mulți FERMIERI ROMÂNI banii vor rămâne o ILUZIE!

Românul are o vorbă: de la pomul lăudat mergi cu sacul spart! Subvenția uriașă pentru care fermierii noștri ar putea fi invidiați de alți fermieri din Europa riscă să rămână o cifră spectaculoasă și atât. Concret, banii să nu ajungă niciodată în buzunarul multor fermieri români!

Cum să nu pierdeţi sprijinul cuplat la soia?

Cum să nu pierdeţi sprijinul cuplat la soia?

Fermierii români care au cultivat soia anul trecut mai au o şansă să primească sprijinul cuplat pe 2015 de la APIA, chiar dacă seceta le-a distrus recolta și nu au obținut 1.300 de kilograme pe hectar. Iată cum!

Câte ovine sunt eligibile pentru sprijinul cuplat în 2016?

Câte ovine sunt eligibile pentru sprijinul cuplat în 2016?

Ca să primească sprijinul cuplat pentru 2016, crescătorii de ovine și caprine sunt obligați, din acest an, să își înscrie animalele în Controlul Oficial al Producțiilor și în Registrul Genealogic al rasei. S-a spus că ar fi foarte puține ovine înscrise în RG, drept pentru care mulți fermieri vor pierde sprijinul în acest an. Iată cifrele oficiale, transmise de Agenția Națională de Zootehnie!

Alte articole in aceasta categorie

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

06 iulie 2020 - 10:53

ANUNȚ MADR. Ordinul nr.180 din 30.06.2020 pentru aprobarea Normelor tehnice privind organizarea și desfășurarea montei naturale autorizate, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, stabilește regulile obligatorii pentru organizarea și desfășurarea montei naturale autorizată pentru fiecare specie de animal în parte.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Zen

Zen
Nu eşti beat, atâta timp cât încă mai poţi sta întins pe podea, fără să te sprijini. Detalii