Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MINISTERUL AGRICULTURII: VEȘTI DE ULTIMĂ ORĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 30 decembrie 2018 - 20:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCHIMBARE IMPORTANTĂ! Ministerul Agriculturii modifică legislația cu scopul de a ține sub control bolile periculoase care amenință fermele de animale din România. Astfel, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, Ministerul și-a trecut, între atribuții, și stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploatații agricole.

Proiectul de act normativ, în consultare publică pe pagina oficială MADR, modifică articolul 3, litera ff din Hotărârea Guvernului nr.30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale astfel încât ministrul agriculturii va stabili, prin ordin, dimensiunea tipurilor de exploatații de animale din România.

Dacă în vechiul articol, Ministerul Agriculturii elabora legislația pentru stabilirea și dimensionarea tipurilor de exploatații de animale din România, în noul articol din lege, prin ordin al ministrului agriculturii se stabilește dimensionarea tipurilor de exploatații de animale, iar Ministerul Agriculturii va finanța activitățile desfășurate de personalul ministerului şi al structurilor subordonate în sprijinul autorităţilor şi instituţiilor publice care au ca atribuţii monitorizarea şi combaterea epizootiilor.

VECHI

ff) elaborează legislaţia pentru stabilirea şi dimensionarea tipurilor de exploataţii de animale din România, astfel încât măsurile de control pentru pesta porcină africană în România să poată fi aplicate şi controlate.

NOU

„ff) stabilește dimensionarea tipurilor de exploataţii de animale din România prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale şi asigură finanţarea activităţilor desfăşurate de personalul ministerului şi al structurilor subordonate în sprijinul autorităţilor şi instituţiilor publice care au ca atribuţii monitorizarea şi combaterea epizootiilor.”

dimensiune-ferme_b

Având în vedere necesitatea eliminării riscurilor la adresa sănătății animalelor și a siguranței alimentelor, în considerarea măsurilor care trebuie luate în scopul prevenirii și combaterii bolilor infecto-contagioase de mare difuzibilitate ale animalelor, se impune instituirea unor reguli de creștere a animalelor, în sensul stabilirii dimensiunilor exploatațiilor în funcție de specii, astfel încât să poată fi stabilit nivelul de biosecuritate pentru fiecare tip de exploatație.

Luând în considerare că normele sanitare veterinare de biosecuritate sunt diferențiate pe tipuri de exploatații, este necesar a se stabili dimensiunile exploatațiilor în funcție de specii.

Prin prezentul proiect se creează cadrul legal pentru stabilirea dimensiunilor exploatațiilor de animale, astfel încât măsurile de control, în cazul unor epizootii, să poată fi aplicate, se arată în Nota de fundamentare la proiectul de hotărâre de Guvern.

Vizualizat: 4908 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!