Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTERUL AGRICULTURII SE IMPLICĂ ÎN CAMPANIA REVISTEI FERMA: SUSȚINEM ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL!

Publicat: 15 aprilie 2019 - 18:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! Luni, 15 aprilie 2019, la sediul Ministerului Agriculturii, s-a desfășurat prima întâlnire cu reprezentanții societății civile, reprezentanții liceelor agricole, asociațiile de fermieri. Subiectul dezbătut a fost modificarea Legii Educației Naționale, astfel încât Ministerul Agriculturii să poată finanța liceele agricole. Campania inițiată de revista FERMA are un efect puternic. Coordonatorii acestei campanii au fost invitați la dezbaterea de la MADR!

În urma Campaniei ”Susținem învățământul preuniversitar agricol”, coordonată de către Nicoleta Dragomir și Leonard Stafie, prin Fundația Revistei FERMA, echipa Ministerului Agriculturii s-a arătat deschisă către o colaborare reală cu reprezentanții FERMA pentru revitalizarea liceelor agricole. Ministerul Agriculturii a reacționat imediat la Campania derulată de FERMA.

madr7 (2)_b

Nicoleta Dragomir, redactor-șef revista FERMA, și reprezentanții a peste 14 licee agricole, incluse în proiectul ”Susținem învățământul preuniversitar agricol”, au participat la dezbaterea ținută astăzi la  sediul MADR, fiind invitați de către Ministerul Agriculturii.

dezbatere madr_b

Pe lângă discuțiile avute, Nicoleta Dragomir a transmis oficialităților un Raport în care sunt detaliate nevoile și dificultățile cu care se confruntă liceele agricole. La Raport sunt atașate memoriile întocmite de reprezentanții liceelor agricole, în care aceștia vorbesc  deschis despre problemele reale din fiecare liceu agricol în parte. madr 3 (1)_b

madr 3 (2)_b

Cel mai recent eveniment, din cadrul Campaniei derulată cu succes de revista FERMA, s-a desfășurat pe 12 aprilie 2019, la Liceul tehnologic ”Alexandru Borza” din localitatea Geoagiu, județul Hunedoara. La eveniment au participat peste 350 de persoane, cărora li s-au adăugat delegații veniți de la 9 licee agricole din țară.

Până în acest moment, Campania ”Susținem învățământul preuniversitar agricol” a marcat în țară nouă evenimente importante. De fiecare dată, au fost transmise mesaje de susținere la peste 1600 de persoane, fermieri, foști absolvenți de licee agricole, autorități locale și centrale, reprezentanți din cadrul universităților de profil și ai celor din cercetare.

Leonard Stafie, unul dintre coordonatorii proiectului de anvergură, a declarat: ”Această modificare a Legii Educației, promovată de Ministerul Agriculturii, readuce pe făgașul normal o stare de fapt. De la apariția României și a primelor școli agricole până aproape în zilele noastre, liceele agricole au fost sub tutela Ministerului Agriculturii, un lucru care a mers peste 180 de ani, dar, la un moment dat, cineva a reinventat roata. Rezultatul se vede! Din 250 de licee agricole mai sunt aproximativ 40. Cel mai important este că Ministerul Agriculturii vrea și se implică în viața acestor licee.”

Nicoleta Dragomir a subliniat: ”Să nu mai pierdem timpul cu strategii și proiecte, trebuie acționat acum deoarece situația din liceele agricole este dramatică și dacă o să mai gândim mult, fără să acționăm, o să avem surpriza neplăcută că avem strategii și proiecte, dar nu avem cu cine să le punem în practică. Câte licee tot atâtea probleme, un lucru care ar trebui să dea de gândit.”

dezbatere-15-aprilie_bVizualizat: 768 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii