Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ! CE SE VA ÎNTÂMPLA CU VREMEA!

Publicat: 09 octombrie 2017 - 20:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROGNOZA PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI! Valorile termice se vor situa în limitele normale ale perioadei pe parcursul următoarelor două săptămâni, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 9-22 octombrie.  Precipitaţiile îşi vor face simţită prezenţa atât în primele zile ale intervalului de prognoză, cât şi după data de 20 octombrie.

În Crişana, temperaturile diurne vor fi în creştere până pe 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20 - 21 de grade. La sfârşitul primei săptămâni, vremea se va răci şi, astfel, media maximelor va fi de 17 - 18 grade. În a doua săptămână a intervalului, variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade.Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creştere de la valori, în medie, de 4 - 5 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile minime vor fi în scădere uşoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână, variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative şi, astfel, media acestora se va menţine în jurul valorii de 7 grade. În zilele de 10, 11 şi 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 20 octombrie.

În Transilvania, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 12 - 13 grade. Până pe 12 octombrie, temperatura aerului va fi în creştere până la valori maxime, în medie, de 17 - 18 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14 - 15 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista uşoare variaţii ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de 2 - 3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul primei săptămâni, minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante, iar media regională va fi de 4 - 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13 - 15 octombrie şi după data de 20 octombrie.

În Maramureş, la începutul intervalului, media regională a maximelor se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3 - 4 grade. Apoi, până pe 12 octombrie, vremea se va încălzi treptat şi, astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8 - 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până la medii ale maximelor de 15 - 16 grade şi ale minimelor de 6 - 7 grade.

În a doua jumătate a intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative şi, astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul a 16 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 - 6 grade. În prima săptămână temporar va ploua, mai ales în intervalul 11 - 14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 20 octombrie.

În Moldova, la începutul intervalului, media maximelor va fi de 14 - 15 grade, iar a minimelor de 4 - 5 grade. Apoi, vremea se va încălzi uşor până pe 12 octombrie şi, astfel, media valorilor diurne va fi de 18 - 19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va marca o scădere până la medii ale valorilor maxime de 15 - 16 grade şi ale minimelor în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor fi uşoare variaţii termice, iar media regională a valorilor diurne va fi de 15 - 17 grade şi a celor nocturne de 6 - 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 şi 14 octombrie.

În Dobrogea, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi uşor. La începutul intervalului, media maximelor va fi de 17 - 18 grade, iar a minimelor de 8 - 9 grade, iar în data de 13 octombrie media valorilor diurne va fi de 20 - 21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade.

Apoi, în zilele de 14 şi 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16 - 17 grade şi ale minimelor în jurul a 9 grade, însă până la sfârşitul intervalului nu vor mai fi variaţii semnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie.

În Muntenia, până pe 13 octombrie, temperaturile diurne vor fi în creştere, de la o medie a în jurul a 18 grade, la o medie regională de 22 de grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade. În a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor maxime, iar media acestora va fi de 17 - 19 de grade.
Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de 5 - 6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 8 grade în data de 13 octombrie. După această dată, variaţiile minimelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională a acestora se va situa în jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

În Oltenia, temperaturile diurne vor fi în creştere până în data de 13 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 18 grade, la medii de 21 - 22 de grade. La sfârşitul primei săptămâni vremea se va răci uşor şi astfel, media maximelor va fi de 19...20 de grade.
În a doua săptămână a intervalului variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creştere de la valori, în medie, de 5 - 6 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni temperaturile minime vor fi în scădere uşoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative şi astfel, media acestora se va menţine în jurul valorii de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.

La munte, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4 - 6 grade. Până în data de 12 octombrie, temperatura aerului va fi în creştere şi, astfel, media valorilor maxime va fi de 9 - 10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista variaţii ale maximelor termice, media acestora însă va fi de 8 - 10 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de -2...-1 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul primei săptămâni, minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 1 grad. În a doua săptămână, temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante, iar media acestora va fi de 1 - 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima săptămână, mai ales în zilele de 13 şi 14 octombrie.

Sursa: ANM

Vizualizat: 2726 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

24 septembrie 2020 - 20:25

PLATA AJUTORULUI DE MINIMIS! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut pe Facebook ca Marian Stuparul Oltean, a anunțat astăzi că are semnale de la apicultori din toată țara că a început plata ajutorului de minimis de 25 de lei/familia de albine.
Banii au ajuns deja la mai mulți apicultori.

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

24 septembrie 2020 - 19:48

SCRAPIA, BOALĂ MORTALĂ LA OVINE. Două focare de scrapie la ovine au fost depistate la două ferme din județul Giurgiu. Au fost sacrificate 300 de ovine și alte 900 de ovine vor fi duse la abator pentru sacrificare. Scrapia este o boală mortală, fără leac. De multe ori, acolo unde este descoperit un focar de scrapie, este sacrificată întreaga turmă, iar proprietarul primește despăgubiri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii