KWS+
Reclama header after big part 2

METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ! CE SE VA ÎNTÂMPLA CU VREMEA!

Publicat: 09 octombrie 2017 - 20:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROGNOZA PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI! Valorile termice se vor situa în limitele normale ale perioadei pe parcursul următoarelor două săptămâni, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 9-22 octombrie.  Precipitaţiile îşi vor face simţită prezenţa atât în primele zile ale intervalului de prognoză, cât şi după data de 20 octombrie.

În Crişana, temperaturile diurne vor fi în creştere până pe 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20 - 21 de grade. La sfârşitul primei săptămâni, vremea se va răci şi, astfel, media maximelor va fi de 17 - 18 grade. În a doua săptămână a intervalului, variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade.Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creştere de la valori, în medie, de 4 - 5 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile minime vor fi în scădere uşoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână, variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative şi, astfel, media acestora se va menţine în jurul valorii de 7 grade. În zilele de 10, 11 şi 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 20 octombrie.

În Transilvania, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 12 - 13 grade. Până pe 12 octombrie, temperatura aerului va fi în creştere până la valori maxime, în medie, de 17 - 18 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14 - 15 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista uşoare variaţii ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de 2 - 3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul primei săptămâni, minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante, iar media regională va fi de 4 - 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13 - 15 octombrie şi după data de 20 octombrie.

În Maramureş, la începutul intervalului, media regională a maximelor se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3 - 4 grade. Apoi, până pe 12 octombrie, vremea se va încălzi treptat şi, astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8 - 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până la medii ale maximelor de 15 - 16 grade şi ale minimelor de 6 - 7 grade.

În a doua jumătate a intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative şi, astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul a 16 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 - 6 grade. În prima săptămână temporar va ploua, mai ales în intervalul 11 - 14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 20 octombrie.

În Moldova, la începutul intervalului, media maximelor va fi de 14 - 15 grade, iar a minimelor de 4 - 5 grade. Apoi, vremea se va încălzi uşor până pe 12 octombrie şi, astfel, media valorilor diurne va fi de 18 - 19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va marca o scădere până la medii ale valorilor maxime de 15 - 16 grade şi ale minimelor în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor fi uşoare variaţii termice, iar media regională a valorilor diurne va fi de 15 - 17 grade şi a celor nocturne de 6 - 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 şi 14 octombrie.

În Dobrogea, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi uşor. La începutul intervalului, media maximelor va fi de 17 - 18 grade, iar a minimelor de 8 - 9 grade, iar în data de 13 octombrie media valorilor diurne va fi de 20 - 21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade.

Apoi, în zilele de 14 şi 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16 - 17 grade şi ale minimelor în jurul a 9 grade, însă până la sfârşitul intervalului nu vor mai fi variaţii semnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie.

În Muntenia, până pe 13 octombrie, temperaturile diurne vor fi în creştere, de la o medie a în jurul a 18 grade, la o medie regională de 22 de grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade. În a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor maxime, iar media acestora va fi de 17 - 19 de grade.
Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de 5 - 6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 8 grade în data de 13 octombrie. După această dată, variaţiile minimelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională a acestora se va situa în jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

În Oltenia, temperaturile diurne vor fi în creştere până în data de 13 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 18 grade, la medii de 21 - 22 de grade. La sfârşitul primei săptămâni vremea se va răci uşor şi astfel, media maximelor va fi de 19...20 de grade.
În a doua săptămână a intervalului variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creştere de la valori, în medie, de 5 - 6 grade, la medii în jurul a 9 grade. La sfârşitul primei săptămâni temperaturile minime vor fi în scădere uşoară, iar media regională se va situa în jurul a 7 grade. În a doua săptămână variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative şi astfel, media acestora se va menţine în jurul valorii de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.

La munte, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4 - 6 grade. Până în data de 12 octombrie, temperatura aerului va fi în creştere şi, astfel, media valorilor maxime va fi de 9 - 10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. În a doua jumătate a intervalului vor exista variaţii ale maximelor termice, media acestora însă va fi de 8 - 10 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de -2...-1 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul primei săptămâni, minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 1 grad. În a doua săptămână, temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante, iar media acestora va fi de 1 - 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima săptămână, mai ales în zilele de 13 şi 14 octombrie.

Sursa: ANM

Vizualizat: 2737 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

19 ianuarie 2021 - 17:40

ANUNȚ ASOCIAȚIE FERMIERI! Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania anunță că a fost recunoscută ca societate de ameliorare pentru rasa Bivol Românesc și deține registrul genealogic. Fermierii care cresc bivoli beneficiază de sprijinul cuplat zootehnic chiar și pentru un singur animal eligibil la plată și de plăți compensatorii Măsura 10, Pachetul 8 Rase locale în pericol de abandon. Pentru 2020, cuantumul SCZ bivolițe de lapte este de 160,3359 euro/cap de animal = 781,2366 lei/cap de animal.

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

19 ianuarie 2021 - 15:36

OILE DIN ROMÂNIA VOR FI TOT MAI PUȚINE. Vând oile că m-am săturat de mafia certificatelor de origine la berbeci, spune supărat crescătorul de ovine Ioan Lăscău Nichifor din Luncani, județul Cluj. Oierul adaugă că ovinele din România vor fi tot mai puține din cauza mafiei cu berbeci.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2021 - 17:52

COMUNICAT! Recomandările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă.
 

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii