Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

MESAJUL MINISTRULUI AGRICULTURII pentru APIA!

Publicat: 12 februarie 2018 - 16:58
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DAEA NU E ÎN RĂZBOI CU NIMENI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, pare să ignore situația tensionată din interiorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajații APIA din teritoriu acumulează nemulțumiri, revoltă, frustrare după ce le-au scăzut salariile ca un efect al Legii 153/2017 și acuză APIA Aparat Central de discriminare. Nimic din toate acestea nu par să tulbure discursul lui Daea.

Ministrul agriculturii a fost întrebat insistent, în timpul unui interviu acordat astăzi, luni, 12 februarie 2018, pentru Agerpres, dacă sunt nemulțumiri în rândul subalternilor săi, în interiorul Ministerului Agriculturii și a instituțiilor subordonate, vizavi de scăderea salariilor de la 1 ianuarie 2018, ca urmare a aplicării Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. La fiecare întrebare, ministrul Daea perorează, discursul lui abundă de lozinci și alunecă pe lângă un răspuns. Pare să nu recunoască existența unei probleme acute în APIA și transpare dorința evidentă de a ignora situația angajaților din teritoriu. O să inserăm fragmentul de interviu difuzat de Agerpres ca să vă dați seama cum tratează ministrul agriculturii ce se întâmplă la APIA.

AGERPRES: Cel mai fierbinte subiect din ultima perioadă: scăderea salariilor angajaţilor după transferul contribuţiilor. Sunt probleme în Ministerul Agriculturii şi în instituţiile subordonate de acest fel?

Petre Daea: În Ministerul Agriculturii este multă muncă şi munca aceasta începe cu mine. Anul trecut eram la 6:30 în minister, iar acum nu îmi mai ajunge timpul, acum vin la 6:00. Anul trecut mă întâlneam cu colegii până la nivel de directori în actul de analiză zilnică la 8 şi jumătate, acum ne întâlnim la 8:00, ca până la 8 şi jumătate să terminăm, iar când vin ceilalţi funcţionari să aibă calea luminată în fiecare zi, evident pentru măsurile care se impun urgent, deoarece conduita nu se impune de pe o zi pe alta. Să nu se înţeleagă că se aşteaptă să dai la 800 de oameni în fiecare zi de lucru. Nu este adevărat. Ei ştiu ce au de lucru, dar sunt momente de reglaj pe care trebuie să le faci în actul de conducere. Şi până seara târziu, inclusiv duminica. Mă bucur şi vreau să le mulţumesc şi pe această cale, dar vreau să audă şi cei de acasă unde au fost salariaţii Ministerului Agriculturii. Duminică au fost la lucru şi vor mai fi o parte dintre ei.

AGERPRES: Să înţeleg că le-au crescut salariile dacă i-aţi chemat şi duminica la muncă? Deci sunt mulţumiţi?

Petre Daea: Păi sunt mulţumiţi, pentru că, pe de o parte, îşi văd roadele muncii şi ei sunt mulţumiţi în momentul în care văd că sunt utili. Aşa suntem noi agronomii. Noi nu tot timpul aşteptăm remunerare formidabilă, pentru că aşa a fost viaţa noastră. Dacă vedem că prin muncă, prin mâinile noastre, prin mintea noastră, prin preocuparea noastră, prin acţiunea zilnică facem ceva bun, ne mulţumim. Le-am spus, şi rămân la părerea mea, să fim liniştiţi şi să muncim, linişte şi muncă trebuie în Ministerul Agriculturii şi în tot aparatul până jos, în aşa fel încât să putem să îi dăm ţării ce trebuie şi să avem fiecare ce ne este necesar. Şi har domnului avem şi locuri de muncă, avem şi salarii, să dea Dumnezeu să avem sănătate şi să ne bucurăm de roadele muncii noastre.

AGERPRES: Deci, nu sunt probleme cu acest transfer al contribuţiilor la MADR?

Petre Daea: La noi, aici se munceşte şi când munceşti îţi dai seama că între muncă şi plată trebuie să fie semnul egal. Că sunt oameni afară, fermieri care se uită în sus de dimineaţa până seara cu banii în pământ aruncaţi şi aşteaptă rezultatul muncii lor, după un an de zile, amanetându-şi averea, punându-şi gaj casa pentru a realiza mâncare pentru Ţara Românească şi sperând evident într-un câştig pe care preconizează că îl vor avea şi vine un fenomen natural sau altceva, dăunători, o boală, şi îi dispare producţia, îi retează venitul, îi îndatorează la bănci, dar merg înainte. Mergem înainte să muncim, să creăm pentru ţară şi în momentul în care facem mai mult şi mai bine vom avea şi mai mult şi mai bine. Din vorbă nu câştigam. Nu am văzut un câştig extraordinar din vorbă. Munca şi rezultatele muncii ne aduc într-o situaţie în care să fim mulţumiţi şi să avem salarii mari.

AGERPRES: Aţi făcut pace şi cu salariaţii APIA care au ieşit în stradă pentru salarii?

Petre Daea: Eu nu am război cu nimeni. Eu nu mă duc la război, eu mă duc la muncă şi dacă ei au fost la muncă înseamnă că nu au fost la război, aşa mi-au spus şi ei şi am constatat şi că s-au dat subvenţiile la timp. Deci au fost la muncă.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 5446 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Lucas
|
02. 12, 2018. Monday 22:45
Nenicul ăsta e bolnav săracul și nu are leac... Bine că nevastă-sa ia vreo 15.000 salariu, acum cu creșterile de la APIA Central
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Câteva dintre noutăţile Lemken la Agritechnica 2017 prezentate de către Franz Jakoby – reprezentantul companiei în România: semănătoarea de precizie Azurit 9, plugul Diamant 11 şi aplicaţia dezvoltată împreună cu AppsforAgri.

Semănătoarea Azurit 9 dispune seminţele de porumb pe două rânduri, în format „DeltaRow” - în triunghi. Astfel, fiecare plantă are cu 70% mai mult spaţiu pentru nutriţie, ceea ce conduce la o mai bună acoperire a solului şi o rezistenţă mai bună la secetă a plantelor. Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă de 600 litri şi buncăr pentru microfertilizare. Pentru fertilizarea clasică se poate ataşa buncărul unei semănători de păioase. Azurit 9 este disponibilă în 4, 6 şi 8 rânduri şi distanţa dintre rânduri de 50-75 cm.

Plugul Diamant 11 cu sistem „on land” – permite arătura cu tractoare cu lăţime mare (până la 4 metri lăţime) în brazdă şi în afara brazdei. Reglarea se face prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar la punctul de pivotare al plugului.

În colaborare cu AppsforAgri (Olanda), Lemken a dezvoltat o staţie meteo care se plasează în câmp şi printr-o aplicaţie disponibilă pe smartphone aceasta transmite o serie de parametrii (temperatură, umitidate, etc.) care ajută la optimizarea cheltuielilor în culturile de păioase.

Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017

Bancul zilei

Plăcinte

Plăcinte
Mitică vine acasă foarte târziu şi uşor ameţit. Detalii