KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJUL MINISTRULUI AGRICULTURII pentru APIA!

Publicat: 12 februarie 2018 - 16:58
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DAEA NU E ÎN RĂZBOI CU NIMENI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, pare să ignore situația tensionată din interiorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajații APIA din teritoriu acumulează nemulțumiri, revoltă, frustrare după ce le-au scăzut salariile ca un efect al Legii 153/2017 și acuză APIA Aparat Central de discriminare. Nimic din toate acestea nu par să tulbure discursul lui Daea.

Ministrul agriculturii a fost întrebat insistent, în timpul unui interviu acordat astăzi, luni, 12 februarie 2018, pentru Agerpres, dacă sunt nemulțumiri în rândul subalternilor săi, în interiorul Ministerului Agriculturii și a instituțiilor subordonate, vizavi de scăderea salariilor de la 1 ianuarie 2018, ca urmare a aplicării Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. La fiecare întrebare, ministrul Daea perorează, discursul lui abundă de lozinci și alunecă pe lângă un răspuns. Pare să nu recunoască existența unei probleme acute în APIA și transpare dorința evidentă de a ignora situația angajaților din teritoriu. O să inserăm fragmentul de interviu difuzat de Agerpres ca să vă dați seama cum tratează ministrul agriculturii ce se întâmplă la APIA.

AGERPRES: Cel mai fierbinte subiect din ultima perioadă: scăderea salariilor angajaţilor după transferul contribuţiilor. Sunt probleme în Ministerul Agriculturii şi în instituţiile subordonate de acest fel?

Petre Daea: În Ministerul Agriculturii este multă muncă şi munca aceasta începe cu mine. Anul trecut eram la 6:30 în minister, iar acum nu îmi mai ajunge timpul, acum vin la 6:00. Anul trecut mă întâlneam cu colegii până la nivel de directori în actul de analiză zilnică la 8 şi jumătate, acum ne întâlnim la 8:00, ca până la 8 şi jumătate să terminăm, iar când vin ceilalţi funcţionari să aibă calea luminată în fiecare zi, evident pentru măsurile care se impun urgent, deoarece conduita nu se impune de pe o zi pe alta. Să nu se înţeleagă că se aşteaptă să dai la 800 de oameni în fiecare zi de lucru. Nu este adevărat. Ei ştiu ce au de lucru, dar sunt momente de reglaj pe care trebuie să le faci în actul de conducere. Şi până seara târziu, inclusiv duminica. Mă bucur şi vreau să le mulţumesc şi pe această cale, dar vreau să audă şi cei de acasă unde au fost salariaţii Ministerului Agriculturii. Duminică au fost la lucru şi vor mai fi o parte dintre ei.

AGERPRES: Să înţeleg că le-au crescut salariile dacă i-aţi chemat şi duminica la muncă? Deci sunt mulţumiţi?

Petre Daea: Păi sunt mulţumiţi, pentru că, pe de o parte, îşi văd roadele muncii şi ei sunt mulţumiţi în momentul în care văd că sunt utili. Aşa suntem noi agronomii. Noi nu tot timpul aşteptăm remunerare formidabilă, pentru că aşa a fost viaţa noastră. Dacă vedem că prin muncă, prin mâinile noastre, prin mintea noastră, prin preocuparea noastră, prin acţiunea zilnică facem ceva bun, ne mulţumim. Le-am spus, şi rămân la părerea mea, să fim liniştiţi şi să muncim, linişte şi muncă trebuie în Ministerul Agriculturii şi în tot aparatul până jos, în aşa fel încât să putem să îi dăm ţării ce trebuie şi să avem fiecare ce ne este necesar. Şi har domnului avem şi locuri de muncă, avem şi salarii, să dea Dumnezeu să avem sănătate şi să ne bucurăm de roadele muncii noastre.

AGERPRES: Deci, nu sunt probleme cu acest transfer al contribuţiilor la MADR?

Petre Daea: La noi, aici se munceşte şi când munceşti îţi dai seama că între muncă şi plată trebuie să fie semnul egal. Că sunt oameni afară, fermieri care se uită în sus de dimineaţa până seara cu banii în pământ aruncaţi şi aşteaptă rezultatul muncii lor, după un an de zile, amanetându-şi averea, punându-şi gaj casa pentru a realiza mâncare pentru Ţara Românească şi sperând evident într-un câştig pe care preconizează că îl vor avea şi vine un fenomen natural sau altceva, dăunători, o boală, şi îi dispare producţia, îi retează venitul, îi îndatorează la bănci, dar merg înainte. Mergem înainte să muncim, să creăm pentru ţară şi în momentul în care facem mai mult şi mai bine vom avea şi mai mult şi mai bine. Din vorbă nu câştigam. Nu am văzut un câştig extraordinar din vorbă. Munca şi rezultatele muncii ne aduc într-o situaţie în care să fim mulţumiţi şi să avem salarii mari.

AGERPRES: Aţi făcut pace şi cu salariaţii APIA care au ieşit în stradă pentru salarii?

Petre Daea: Eu nu am război cu nimeni. Eu nu mă duc la război, eu mă duc la muncă şi dacă ei au fost la muncă înseamnă că nu au fost la război, aşa mi-au spus şi ei şi am constatat şi că s-au dat subvenţiile la timp. Deci au fost la muncă.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 6099 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

24 ianuarie 2021 - 22:23

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Situația acordării subvențiilor pentru fermele de animale este, în acest an, pe lista urgențelor Ministerului Agriculturii. Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

24 ianuarie 2021 - 20:43

BANI PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată anul acesta pentru ajutoarele de minimis destinate fermierilor și crescătorilor de animale este de 88 de milioane de euro.

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

24 ianuarie 2021 - 20:03

ALERTĂ! Autoritățile sanitar veterinare din Sibiu sunt în alertă maximă după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană în orașul Avrig la cea mai mare fermă din județ. Potrivit estimărilor, peste 28 de mii de animale urmează să fie incinerate, iar în zona s-au instituit măsuri speciale de limitare a circulației animalelor, prin decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Lucas
|
02. 12, 2018. Monday 22:45
Nenicul ăsta e bolnav săracul și nu are leac... Bine că nevastă-sa ia vreo 15.000 salariu, acum cu creșterile de la APIA Central
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii