Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

Publicat: 12 iulie 2020 - 16:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) din România a transmis un comunicat către AGROINFO prin care-i avertizează pe toți crescătorii de ovine să fie foarte atenți când cumpără miori, berbeci folosiți prima oară anul acesta pentru montă. Miorii trebuie să aibă buletin de analiză medicală care confirmă că au fost testați pentru rezistența la scrapie și că li s-a făcut paternitatea, anunță APC.

Dragi ciobănași, nu cumpărați miori care nu au buletin de analiză! De anul acesta, este obligatorie genotiparea pentru toți miorii folosiți pentru reproducție și testele de paternitate pentru berbecii care au certificate de origine, teste prin care le sunt cunoscuți părinții, bunicii. Dacă o să cumpărați miori care nu au făcută genotiparea, rezistența la screpie, când o să cereți adeverință de la oficiile județene pentru zootehnie, ca să-i declarați la APIA pentru subvenții, o să vi se solicite confirmarea că sunt rezistenți la screpie, că au genotiparea făcută, și că li se știe paternitatea.

Sunt mulți care vor, în perioada asta, să-și vândă rapid berbecii, miorii, fără să le facă teste pentru rezistența la screpie și paternitatea, chiar o să vi ofere la un preț mai mic numai să-i vândă. O să dați banii pe miori pentru montă și nu o să aveți ce face cu ei pentru că e obligatoriu începând din acest an, conform Ordinului Ministerului Agriculturii și al Agenției Naționale pentru Zootehnie, ca toți berbecii folosiți la montă să fie genotipați. Niciun certificat de origine pentru berbeci nu se mai eliberează fără testele pentru rezistența la screpie și teste de paternitate.

Vineri, 10 iulie 2020, Guvernul României a aprobat o hotărâre prin care testele pentru rezistența la screpie, genotiparea, să fie gratuite și să se efectueze prin laboratorul Agenției Naționale pentru Zootehnie.

După prea mulți ani în care s-au urmărit doar subvențiile ce pot fi încasate de la agenția de plăți și nu genetica, este timpul să se facă genetică adevărată în fermele de ovine din România. Asociația Profesională a Ciobanilor din România susține toate demersurile autorităților din domeniu pentru respectarea legislației naționale, elaborată în acord cu Regulamentul UE 1.012/2018, pentru testarea ovinelor în ce privește rezistența la screpie și demonstrarea cu acte autentice a paternității reproducătorilor.

Testarea berbecilor pentru rezistența la screpie este numai în avantajul nostru, al crescătorilor de ovine. Noi, cei mulți, trebuie să ne gândim că, odată cu eradicarea screpiei, boală fără leac pentru oi, avem deschise mai multe piețe de desfacere. Turcia nu o să mai refuze marfa noastră, așa cum se întâmplă acum. Pe lângă deschiderea pieței în Turcia, sunt mari șanse să ne vindem mieii în Qatar direct la cumpărător. Atenție! Contractele le vom face direct cu cumpărătorii, fără să mai fie nevoie de samsari, de intermediari care urmăresc să ne scadă prețul pe kilogramul de miel în viu. Odată ce ne vindem marfa la un preț corect, de exemplu 14 lei - 15 lei pe kilogramul de miel în viu, noi nu o să mai depindem de subvenții. Oierii din tată-n fiu știu că așa am crescut, din munca noastră. Bunicii și părinții noștri nu au avut subvenții, au muncit din greu și au vândut mieii, brânza la preț corect. Dacă noi ne vindem marfa la prețul pe care-l merită, fermele noastre se pot și dezvolta nu doar să supraviețuiască.

Dacă a venit vorba de ajutoarele de stat, trebuie să facem niște precizări clare ca să înțeleagă toți oierii. În ultimul timp, unii au încercat să-i manipuleze pe crescătorii de ovine prin interpretarea incorectă a acordării subvenției de 10 lei pe cap de ovină până la limita de 500 de capete de ovine. Această subvenție nu este ajutor de criză! Sunt banii pe care noi, ciobanii, ar fi trebuit să-i încasăm pentru ajutorul de minimis la lână. Știm cu toții că anul acesta a fost anulat Programul Lâna pentru că nu făcea altceva decât să îngrașe buzunarele unor samsari, iar noi, oierii, am ajuns să-i plătim pe acești samsari ca să ne ia lâna oilor. De anul acesta, bugetul pentru ajutorul de minimis la lână va fi împărțit sub forma unei subvenții pe cap de oaie. Subvenția va fi în jur de 10 lei pe cap de oaie. Ajutorul de criză este cu totul altceva, există un alt fond pentru ajutorul de criză și nu are nicio legătură cu subvenția pe cap de oaie care înlocuiește ajutorul de minimis la lână!

Lucrurile în oierit au început să se miște și-n favoarea noastră, a celor mulți, a venit ceasul să se împartă corect banii, ajutoarele care sunt pentru oierit și nu mai este cale de întors.

Asociația Profesională a Ciobanilor,

Vicepreședinte Ionică Sterp

Vizualizat: 3653 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

SUME MAI MARI ANUL ACESTA PENTRU PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA BOVINE!

SUME MAI MARI ANUL ACESTA PENTRU PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA BOVINE!

25 noiembrie 2020 - 16:27

SUBVENȚII APIA 2020! Plafonul total alocat anul acesta pentru plata sprijinului cuplat zootehnic a crescut cu 4.920.310 euro prin comparație cu suma totală alocată anul trecut, în 2019, pentru aceeași subvenție APIA. Astfel, anul acesta, Ministerul Agriculturii anunță, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că suma alocată pentru plata sprijinului cuplat este de 114.156.810 euro. Anul trecut, plafonul alocat a fost de 109.236.500 euro.

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC PENTRU ANUL 2020!

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC PENTRU ANUL 2020!

25 noiembrie 2020 - 15:43

ANUNȚ ASTĂZI MINISTERUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 25 noiembrie 2020, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că au fost stabilite sumele pentru plata sprijinului cuplat zootehnic, aferent anului de cerere 2020.

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DEALU NEGRU: REALIZĂM CU ADEVĂRAT SELECȚIA LA RASA ȚURCANĂ ALBĂ 100% DE LAPTE!

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DEALU NEGRU: REALIZĂM CU ADEVĂRAT SELECȚIA LA RASA ȚURCANĂ ALBĂ 100% DE LAPTE!

25 noiembrie 2020 - 13:03

VOCEA CRESCĂTORULUI. Asociația Județeană a Crescătorilor Montani de Ovine Dealu Negru, Bistrița Năsăud, spune că realizează cu adevărat selecția la Țurcana Albă 100% de lapte și nu poate fi suspectată că membrii ei ar fi încasat în mod fraudulos sprijinul cuplat la ovine. AJCMO Dealu Negru a transmis către AGROINFO câteva precizări.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ A ÎNCEPUT PLATA AJUTORULUI DE STAT ÎN SECTORUL CREȘTERII ANIMALELOR!

25 noiembrie 2020 - 10:47

SUBVENȚII APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna octombrie, aferente serviciilor prestate în luna septembrie și trimestrul al III-lea 2020.

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

FERMIER: CRESC 52 DE VACI ȘI NU PRIMESC UN EURO SUBVENȚIE DE LA APIA DIN CAUZA DATEI DE REFERINȚĂ!

25 noiembrie 2020 - 09:59

MESAJE DE LA FERMIERI! AGROINFO a primit mesajul unui crescător de bovine supărat că nici acum, prin schimbarea datei istorice, de referință, la bovine, el nu va beneficia de ajutorul național tranzitoriu, subvenție achitată de la bugetul de stat și care depinde de această dată de referință.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere! Cum folosește Vasile Târziu discul greu tractat Discordon DXRV II de la Grégoire Besson într-o fermă de aproape 3.000 ha!

Fermier: Vasile Târziu, fermier, SC Agrobilan SRL, jud. Timiş
Utilaj: Grégoire Besson - Discordon DXRV II - disc greu tractat
Distribuitor: ConsDDA - www.cons-dda.ro; +0745.203.690 - Dan Goldiș
Redactor: Gheorghe Ghișe

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

La servici

La servici
Un angajat întârzie la serviciu, şeful său nervos ţipă la el: Detalii