Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

Publicat: 12 iulie 2020 - 16:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) din România a transmis un comunicat către AGROINFO prin care-i avertizează pe toți crescătorii de ovine să fie foarte atenți când cumpără miori, berbeci folosiți prima oară anul acesta pentru montă. Miorii trebuie să aibă buletin de analiză medicală care confirmă că au fost testați pentru rezistența la scrapie și că li s-a făcut paternitatea, anunță APC.

Dragi ciobănași, nu cumpărați miori care nu au buletin de analiză! De anul acesta, este obligatorie genotiparea pentru toți miorii folosiți pentru reproducție și testele de paternitate pentru berbecii care au certificate de origine, teste prin care le sunt cunoscuți părinții, bunicii. Dacă o să cumpărați miori care nu au făcută genotiparea, rezistența la screpie, când o să cereți adeverință de la oficiile județene pentru zootehnie, ca să-i declarați la APIA pentru subvenții, o să vi se solicite confirmarea că sunt rezistenți la screpie, că au genotiparea făcută, și că li se știe paternitatea.

Sunt mulți care vor, în perioada asta, să-și vândă rapid berbecii, miorii, fără să le facă teste pentru rezistența la screpie și paternitatea, chiar o să vi ofere la un preț mai mic numai să-i vândă. O să dați banii pe miori pentru montă și nu o să aveți ce face cu ei pentru că e obligatoriu începând din acest an, conform Ordinului Ministerului Agriculturii și al Agenției Naționale pentru Zootehnie, ca toți berbecii folosiți la montă să fie genotipați. Niciun certificat de origine pentru berbeci nu se mai eliberează fără testele pentru rezistența la screpie și teste de paternitate.

Vineri, 10 iulie 2020, Guvernul României a aprobat o hotărâre prin care testele pentru rezistența la screpie, genotiparea, să fie gratuite și să se efectueze prin laboratorul Agenției Naționale pentru Zootehnie.

După prea mulți ani în care s-au urmărit doar subvențiile ce pot fi încasate de la agenția de plăți și nu genetica, este timpul să se facă genetică adevărată în fermele de ovine din România. Asociația Profesională a Ciobanilor din România susține toate demersurile autorităților din domeniu pentru respectarea legislației naționale, elaborată în acord cu Regulamentul UE 1.012/2018, pentru testarea ovinelor în ce privește rezistența la screpie și demonstrarea cu acte autentice a paternității reproducătorilor.

Testarea berbecilor pentru rezistența la screpie este numai în avantajul nostru, al crescătorilor de ovine. Noi, cei mulți, trebuie să ne gândim că, odată cu eradicarea screpiei, boală fără leac pentru oi, avem deschise mai multe piețe de desfacere. Turcia nu o să mai refuze marfa noastră, așa cum se întâmplă acum. Pe lângă deschiderea pieței în Turcia, sunt mari șanse să ne vindem mieii în Qatar direct la cumpărător. Atenție! Contractele le vom face direct cu cumpărătorii, fără să mai fie nevoie de samsari, de intermediari care urmăresc să ne scadă prețul pe kilogramul de miel în viu. Odată ce ne vindem marfa la un preț corect, de exemplu 14 lei - 15 lei pe kilogramul de miel în viu, noi nu o să mai depindem de subvenții. Oierii din tată-n fiu știu că așa am crescut, din munca noastră. Bunicii și părinții noștri nu au avut subvenții, au muncit din greu și au vândut mieii, brânza la preț corect. Dacă noi ne vindem marfa la prețul pe care-l merită, fermele noastre se pot și dezvolta nu doar să supraviețuiască.

Dacă a venit vorba de ajutoarele de stat, trebuie să facem niște precizări clare ca să înțeleagă toți oierii. În ultimul timp, unii au încercat să-i manipuleze pe crescătorii de ovine prin interpretarea incorectă a acordării subvenției de 10 lei pe cap de ovină până la limita de 500 de capete de ovine. Această subvenție nu este ajutor de criză! Sunt banii pe care noi, ciobanii, ar fi trebuit să-i încasăm pentru ajutorul de minimis la lână. Știm cu toții că anul acesta a fost anulat Programul Lâna pentru că nu făcea altceva decât să îngrașe buzunarele unor samsari, iar noi, oierii, am ajuns să-i plătim pe acești samsari ca să ne ia lâna oilor. De anul acesta, bugetul pentru ajutorul de minimis la lână va fi împărțit sub forma unei subvenții pe cap de oaie. Subvenția va fi în jur de 10 lei pe cap de oaie. Ajutorul de criză este cu totul altceva, există un alt fond pentru ajutorul de criză și nu are nicio legătură cu subvenția pe cap de oaie care înlocuiește ajutorul de minimis la lână!

Lucrurile în oierit au început să se miște și-n favoarea noastră, a celor mulți, a venit ceasul să se împartă corect banii, ajutoarele care sunt pentru oierit și nu mai este cale de întors.

Asociația Profesională a Ciobanilor,

Vicepreședinte Ionică Sterp

Vizualizat: 3797 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii