Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MEDIC VETERINAR, CONDAMNAT! CROTALIILE, ÎN SERTAR! ANIMALELE, NICĂIERI!

Publicat: 15 ianuarie 2020 - 15:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANCHETA DNA. Medicul veterinar Mihai Macri, județul Vrancea, a recunoscut în fața procurorilor anticorupție că a folosit crotalii vechi de un an ca să înregistreze în evidență animale care, în realitate, nu existau. Fermierul pentru care medicul veterinar a făcut falsul a obținut pentru animalele fictive un ajutor de 57.067 de lei din fonduri europene. Medicul veterinar a fost condamnat la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare, susține Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat transmis media.

Potrivit rechizitoriului  întocmit de procurorii anticorupție, în cursul anului 2011, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, un crescător de animale ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente false sau inexacte prin care atesta că îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 57.067 lei (prima tranșă).

În același context, în cursul lunii iunie 2014, fermierul l-ar fi determinat pe medicul veterinar Macri Mihai să întocmească în fals mai multe înscrisuri prin care a atestat în mod nereal faptul că crescătorul ar deține 80 de capete porcine de o anumită vârstă și greutate, deși realitatea era alta. Pentru 70 dintre acestea, medicul a utilizat niște crotalii folosite cu un an în urmă.

Ulterior, în urma vizitei în teren a comisiei din cadrul A.P.D.R.P Vrancea, după depunerea documentelor în vederea obținerii celei de-a doua tranșe de bani, s-a constatat faptul că exploatația economică nu îndeplinea condițiile impuse prin contract, prin urmare dosarul cererii de plată a fost respins.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu 47.306 lei, inculpata achitând suma de 10.031 lei din prejudiciu. În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme ce aparțin crescătorului de animale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Anterior, la data de 11 decembrie 2019, Macri Mihai a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției.

În prezența avocatului ales, Macri Mihai a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv
- 1 an și 9 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, și fals intelectual în formă continuată,

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe Macri Mihai împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Vrancea.

Crescătorul de animale a fost trimis în judecată sub acuzațiile:
- folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- tentativă la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
-instigare la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată.

Vizualizat: 5458 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii