Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

MĂSURI de FLUIDIZARE a TRAFICULUI pentru TRANSPORTURILE de CEREALE

Publicat: 14 iulie 2017 - 16:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CAMPANIE AGRICOLĂ ÎN TOI! În această perioadă este în plină desfăşurare în toate zonele ţării recoltarea, transportul şi depozitarea cerealelor (în special orz, rapiţă, grâu, mazăre), motiv pentru care, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale efectuează acţiuni de supraveghere şi sprijin permanent pentru optimizarea acestor activităţi în punctele unde se efectuează operaţiuni de recepţie şi depozitare a cerealelor.

În acest sens, în data de 13.07.2017 a fost organizată la Instituţia Prefectului Constanţa o întâlnire operativă de lucru, la care au participat fermieri, reprezentanţi ai IPJ Constanţa, CNADR, ai Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, precum şi ai Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa).

Întâlnirea a avut ca scop principal stabilirea unor măsuri de fluidizare a traficului pentru mijloacele de transport cereale înspre depozitele de cereale existente în Porturile Constanţa şi Agigea, unde există în prezent facilitati de depozitare care cuprind spaţii cu o capacitate totala de 1.200.000 tone de cereale.

În acest sens, au fost identificate măsuri care să reducă timpul de aşteptare până la intrarea în port prin alocarea unor căi de acces exclusiv pentru transporturile de cereale, recepţia şi descărcarea operativă a acestor transporturi non-stop, 24 h din 24.

În această situaţie, pot fi evitate cozile care s-au format în ultima perioadă la intrarea în porturi, de aproximativ 1-2 Km, în special către sfârşitul zilei pentru cele aproximativ 1.000 de mijloace de transport de mare tonaj ce transportă zilnic cereale în raza portuară.

Traficul de cereale prin Porturile Constanţa şi Agigea reprezintă un procent important pe piaţa cerealelor din România, materiile prime agricole având o pondere foarte mare din totalul mărfurilor tranzacţionate. Rezultatele recepţiilor calitative ce se efectuează pentru fiecare transport de cereale arată că, în acest an, nivelul indicilor de calitate a tuturor produselor agricole ce se descarcă în capacităţile de depozitare existente în raza celor două porturi este semnificativ superior nivelului minim de calitate (masa hectolitrică, umiditate, corpuri străine).

Fermierii au mai solicitat ca în această perioadă să li se permită să-şi deplaseze utilajele de recoltat în interiorul judeţului, de la o zonă agricolă la alta şi pe parcursul zilei, nu numai pe timpul nopţii, fapt ce ar putea reduce durata acestei campanii de recoltare.

sursa: comunicat MADR

Vizualizat: 2383 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii