Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Marea Britanie - producţie de grâu semnificativ mai mică

Publicat: 13 mai 2020 - 14:29
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Evoluţia viitoare a pandemiei COVID-19 face dificil de oferit o proiecţie exactă a cursului pieței grâului precum şi a cererii locale și globale. Dar analiza individuală a perspectivelor privind recolta viitoare de grâu a marilor producători poate genera o imagine de ansamblu.

Viitoarea recoltă britanică de grâu se estimează că va fi de numai 9,5-10 milioane tone, cu 33% sub media pe termen lung și cu aproape 40% mai puţin decât producţia din 2019.

În Marea Britanie, la fel ca şi în majoritatea statelor din Uniunea Europeană, seceta a lovit culturile de toamnă. "În mod tradițional" Marea Britanie produce cca. 14,5-15 milioane tone grâu în fiecare sezon şi exportă aproximativ 2 milioane tone, în cea mai mare parte grâu furajer, către Irlanda şi state din sudul Europei. De asemenea, ţara importă aproape 1,5 milioane tone grâu de panificaţie, de calitate superioară, din Canada, Franţa şi Germania.

Suprafața totală semănată cu grâu în toamnă, în Marea Britanie a scăzut cu 33% faţă de sezonul trecut. Pe baza producției medii din ultimele cinci sezoane, acest lucru ar putea echivala cu aproximativ 5 milioane de tone mai puțin grâu produs.

În aceste condiţii s-a produs o creştere semnificativă a pieței britanice pentru grâu (futures). Faţă de situaţia din perioada similară a anului trecut, cotaţiile futures pentru grâul britanic au crescut cu 35-40 lire sterline/tonă.

 SeminĹŁe de grâu_b

Situaţia internaţională

Nu doar în Marea Britanie a avut parte de condiții meteorologice nefavorabile în ultimele 5-6 luni. La nivelul Uniunii Europene este posibil să se înregistreze o scădere de aproximativ 10-12 milioane tone grâu la recolta viitoare, comparativ cu sezonul trecut.

Rusia și Ucraina au avut o iarnă mai blândă și au o suprafaţă mai mare cultivată cu grâu, comparativ cu sezonul precedent. Cu toate acestea, nivelul de umiditate al solului este de asemenea foarte scăzut şi sunt necesare precipitații abundente pentru a se realiza randamente optime.

Vizualizat: 3241 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

AȘTEAPTĂ O PRODUCȚIE FOARTE BUNĂ LA GRÂU!

AȘTEAPTĂ O PRODUCȚIE FOARTE BUNĂ LA GRÂU!

SOIURI DE GRÂU REZISTENTE LA SECETĂ. În acest început de lună, suprafeţele semănate cu grâu ale Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Caracal se prezintă foarte bine, atât din punct de vedere fitosanitar, cât şi al stadiului de dezvoltare, acest lucru oferind perspectiva şi certitudinea obţinerii unei producţii excelente.

FERMIERII ROMÂNI, ÎNVRĂJBIȚI DE PREȚUL GRÂULUI!

FERMIERII ROMÂNI, ÎNVRĂJBIȚI DE PREȚUL GRÂULUI!

MODIFICAREA INTERDICȚIILOR LA EXPORT! Scandal între fermieri pe tema prețului la grâu și a interzicerii exportului extracomunitar. În timp ce membrii Asociației Producătorilor de Porumb din România susțin într-o scrisoare adresată ministrului agriculturii că prețul grâului a scăzut dramatic după anunțarea interdicțiilor la export, fermierii din Federația PRO AGRO susțin că, dimpotrivă, prețul grâului nu a scăzut și fermierii nu au pierderi. Federația PRO AGRO cere Guvernului modificarea listei interdicțiilor la export.

Grâul rusesc se întăreşte în zona Mării Negre

Grâul rusesc se întăreşte în zona Mării Negre

Prețurile de export pentru grâul rusesc au crescut săptămâna trecută, în special datorită limitărilor de export impuse de România şi Ucraina. Astfel, preţul pentru grâul de panificaţie (12,5% proteină), încărcat din porturile ruseşti de la Marea Neagră a crescut cu 3 dolari, până la 225 dolari/tonă (FOB) la sfârșitul săptămânii trecute. Pentru orz preţul a rămas neschimbat, 177 dolari/tonă. În acelaşi timp, rubla s-a întărit față de dolar.

OPRIŢI EXPORTURILE de CEREALE! MAI AVEM DOAR 700.000 TONE de GRÂU, CU TOT CU REZERVA DE STAT!

OPRIŢI EXPORTURILE de CEREALE! MAI AVEM DOAR 700.000 TONE de GRÂU, CU TOT CU REZERVA DE STAT!

CIRC FĂRĂ PÂINE! Consilierul onorific al premierului Ludovic Orban, deputatul Remus Borza, avertizează că în România urmează o criză alimentară. Acesta afirmă că stocurile de grâu şi de carne sunt insuficiente pentru a hrăni populaţia, iar anul agricol 2020 se anunţă slab, din cauza secetei, şi propune suspendarea exporturilor de cereale pe perioada stării de urgenţă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii