Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MĂ DOARE SUFLETUL CĂ RENUNȚ LA 40 DE VACI, VIAȚA E NEDREAPTĂ!

Publicat: 22 aprilie 2020 - 15:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NECAZ MARE. Mă doare sufletul că sunt obligată să renunț la cele 40 de vaci, dar, uneori, viața e nedreaptă. Nu oricine poate să facă așa ceva, spune cu tristețe Vasilica Caloianu din Insula Mare a Brăilei. Este nevoită să renunțe la toată ferma, 40 de vaci rasa Holstein, purtătoare de sprijin cuplat zootehnic, cu certificate de origine. Necazul a lovit fulgerător și acum nu are altă soluție.

Soțul meu a decedat fulgerător. Ce pot face eu, o femeie care nu știe nimic despre creșterea animalelor? El făcea totul. De 5 ani de zile s-a chinuit să ajungă la această performanță. Dar uneori viața nu este dreaptă. Mă doare sufletul că sunt obligată să fac asta. Nu oricine poate să facă așa ceva, spune necăjită Vasilica Caloianu.

Crescătorul de vaci Ionel Caloianu din Insula Mare a Brăilei, soțul Vasilicăi, a decedat, în urmă cu două săptămâni, la vârsta de doar 46 de ani. Tragedia a lovit în plin familia crescătorului. Era un fermier pasionat, mereu în căutarea performanței. Soția lui, Vasilica, s-a văzut dintr-o dată singură cu o fermă de 40 de vaci.

AGROINFO încearcă să-i dea o mână de ajutor soției crescătorului, facem cunoscut acest necaz, ca să se găsească un crescător adevărat de animale care să preia cele 40 de vaci. Animalele beneficiază de una dintre cele mai mari subvenții din zootehnie, sprijinul cuplat. Pentru anul trecut, cuantumul SCZ pentru vaci de lapte a fost de 379,7155 euro/cap = 1.803,4967 lei/cap de animal.

Ferma de vaci este în Insula Mare a Brăilei, aproape de Blasova. Vacile sunt înscrise în controlul oficial al producțiilor de lapte, sunt purtătoare de subvenție, SCZ. Doamna le vinde pentru că soțul dânsei a decedat din cauza unui infarct. Mare păcat, mare nenorocire. Vă dați seama că pentru dânsa e foarte greu și au decis în familie să vândă vacile. Doamna a dat numărul meu de telefon pentru că pot să ofer toate detaliile despre cele 40 de vaci, de la preț până la producție de lapte.

vaci-vasilica-doi_b

Prețul pentru o văcuță începe de la 1.000 de euro. Vacile beneficiază în continuare de sprijinul cuplat pentru că e un caz special (forța majoră, decesul fermierului n.r.) că altfel nu se putea să beneficieze de la APIA de bani dacă nu era la mijloc forța majoră. Vacile vor trece de pe o exploatație agricolă pe alta, dar fiind dată această situație specială, cel care va cumpăra vacile va putea să primească subvențiile pe ele în noiembrie. Crescătorul nu a apucat să depună cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Vacile sunt toate însămânțate artificial, avem vaci în lactație, care sunt fătate recent, iar în două-trei luni vor veni și altele la fătare. Sunt vaci tinere. Crescătorul făcea însămânțări artificiale și căuta mereu să-și îmbunătățească efectivul, a păstrat doar vacile bune, competente care dau o producție de lapte foarte bună. Cantitatea de lapte se poate lua și de la procesator, un act că s-a predat laptele și acolo este exact adevărul. Noi avem buletine care sunt atașate la fermă la fiecare control, cu ce cantități au fost, cu ce procent de grăsime. 

vaci-vasilica_b

Văcuțele au certificate de origine, sunt înscrise în registrul genealogic al rasei. Crescătorul Ionel Caloianu a căutat să obțină produși de calitate, să facă ceva bun, mereu se mândrea cu ce obținea. A fost pasiune, se ocupa cu plăcere de fermă și abia aștepta să meargă mai departe, dar soarta nu i-a mai permis asta. E foarte dureros. Nimeni nu se aștepta la așa lovitură.

Cu furajele pentru vaci nu se pune problema. La criza care este, în fermă mai sunt furaje pentru încă doi ani. Soția crescătorului însă nu se poate ocupa de animale. Are o fată, dar fata are alte rosturi, poate dacă ar fi avut un băiat, ar fi preluat ferma, a povestit Radu Ștergărel, cel care se ocupă de controlul oficial al producțiilor (COP) pentru ferma de vaci din Insula Mare a Brăilei., în exclusivitatea pentru AGROINFO.

Soția fermierului nu ar vrea să le vândă la bucată, vrea să vândă tot efectivul, toată ferma. Pentru toți cei care sunt interesați de preluarea celor 40 de vaci, numărul de telefon unde se pot obține informații este 0766469800. 

 

Vizualizat: 23018 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 octombrie 2020 - 07:13

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi seara, în debutul ședinței de Guvern, că au fost autorizați la plata avansului la subvențiile APIA 602.306 fermieri din cei 830.898 de fermieri care au depus cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii