Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MĂ DOARE SUFLETUL CĂ RENUNȚ LA 40 DE VACI, VIAȚA E NEDREAPTĂ!

Publicat: 22 aprilie 2020 - 15:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NECAZ MARE. Mă doare sufletul că sunt obligată să renunț la cele 40 de vaci, dar, uneori, viața e nedreaptă. Nu oricine poate să facă așa ceva, spune cu tristețe Vasilica Caloianu din Insula Mare a Brăilei. Este nevoită să renunțe la toată ferma, 40 de vaci rasa Holstein, purtătoare de sprijin cuplat zootehnic, cu certificate de origine. Necazul a lovit fulgerător și acum nu are altă soluție.

Soțul meu a decedat fulgerător. Ce pot face eu, o femeie care nu știe nimic despre creșterea animalelor? El făcea totul. De 5 ani de zile s-a chinuit să ajungă la această performanță. Dar uneori viața nu este dreaptă. Mă doare sufletul că sunt obligată să fac asta. Nu oricine poate să facă așa ceva, spune necăjită Vasilica Caloianu.

Crescătorul de vaci Ionel Caloianu din Insula Mare a Brăilei, soțul Vasilicăi, a decedat, în urmă cu două săptămâni, la vârsta de doar 46 de ani. Tragedia a lovit în plin familia crescătorului. Era un fermier pasionat, mereu în căutarea performanței. Soția lui, Vasilica, s-a văzut dintr-o dată singură cu o fermă de 40 de vaci.

AGROINFO încearcă să-i dea o mână de ajutor soției crescătorului, facem cunoscut acest necaz, ca să se găsească un crescător adevărat de animale care să preia cele 40 de vaci. Animalele beneficiază de una dintre cele mai mari subvenții din zootehnie, sprijinul cuplat. Pentru anul trecut, cuantumul SCZ pentru vaci de lapte a fost de 379,7155 euro/cap = 1.803,4967 lei/cap de animal.

Ferma de vaci este în Insula Mare a Brăilei, aproape de Blasova. Vacile sunt înscrise în controlul oficial al producțiilor de lapte, sunt purtătoare de subvenție, SCZ. Doamna le vinde pentru că soțul dânsei a decedat din cauza unui infarct. Mare păcat, mare nenorocire. Vă dați seama că pentru dânsa e foarte greu și au decis în familie să vândă vacile. Doamna a dat numărul meu de telefon pentru că pot să ofer toate detaliile despre cele 40 de vaci, de la preț până la producție de lapte.

vaci-vasilica-doi_b

Prețul pentru o văcuță începe de la 1.000 de euro. Vacile beneficiază în continuare de sprijinul cuplat pentru că e un caz special (forța majoră, decesul fermierului n.r.) că altfel nu se putea să beneficieze de la APIA de bani dacă nu era la mijloc forța majoră. Vacile vor trece de pe o exploatație agricolă pe alta, dar fiind dată această situație specială, cel care va cumpăra vacile va putea să primească subvențiile pe ele în noiembrie. Crescătorul nu a apucat să depună cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Vacile sunt toate însămânțate artificial, avem vaci în lactație, care sunt fătate recent, iar în două-trei luni vor veni și altele la fătare. Sunt vaci tinere. Crescătorul făcea însămânțări artificiale și căuta mereu să-și îmbunătățească efectivul, a păstrat doar vacile bune, competente care dau o producție de lapte foarte bună. Cantitatea de lapte se poate lua și de la procesator, un act că s-a predat laptele și acolo este exact adevărul. Noi avem buletine care sunt atașate la fermă la fiecare control, cu ce cantități au fost, cu ce procent de grăsime. 

vaci-vasilica_b

Văcuțele au certificate de origine, sunt înscrise în registrul genealogic al rasei. Crescătorul Ionel Caloianu a căutat să obțină produși de calitate, să facă ceva bun, mereu se mândrea cu ce obținea. A fost pasiune, se ocupa cu plăcere de fermă și abia aștepta să meargă mai departe, dar soarta nu i-a mai permis asta. E foarte dureros. Nimeni nu se aștepta la așa lovitură.

Cu furajele pentru vaci nu se pune problema. La criza care este, în fermă mai sunt furaje pentru încă doi ani. Soția crescătorului însă nu se poate ocupa de animale. Are o fată, dar fata are alte rosturi, poate dacă ar fi avut un băiat, ar fi preluat ferma, a povestit Radu Ștergărel, cel care se ocupă de controlul oficial al producțiilor (COP) pentru ferma de vaci din Insula Mare a Brăilei., în exclusivitatea pentru AGROINFO.

Soția fermierului nu ar vrea să le vândă la bucată, vrea să vândă tot efectivul, toată ferma. Pentru toți cei care sunt interesați de preluarea celor 40 de vaci, numărul de telefon unde se pot obține informații este 0766469800. 

 

Vizualizat: 22265 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!