Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MĂ DOARE SUFLETUL CĂ RENUNȚ LA 40 DE VACI, VIAȚA E NEDREAPTĂ!

Publicat: 22 aprilie 2020 - 15:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NECAZ MARE. Mă doare sufletul că sunt obligată să renunț la cele 40 de vaci, dar, uneori, viața e nedreaptă. Nu oricine poate să facă așa ceva, spune cu tristețe Vasilica Caloianu din Insula Mare a Brăilei. Este nevoită să renunțe la toată ferma, 40 de vaci rasa Holstein, purtătoare de sprijin cuplat zootehnic, cu certificate de origine. Necazul a lovit fulgerător și acum nu are altă soluție.

Soțul meu a decedat fulgerător. Ce pot face eu, o femeie care nu știe nimic despre creșterea animalelor? El făcea totul. De 5 ani de zile s-a chinuit să ajungă la această performanță. Dar uneori viața nu este dreaptă. Mă doare sufletul că sunt obligată să fac asta. Nu oricine poate să facă așa ceva, spune necăjită Vasilica Caloianu.

Crescătorul de vaci Ionel Caloianu din Insula Mare a Brăilei, soțul Vasilicăi, a decedat, în urmă cu două săptămâni, la vârsta de doar 46 de ani. Tragedia a lovit în plin familia crescătorului. Era un fermier pasionat, mereu în căutarea performanței. Soția lui, Vasilica, s-a văzut dintr-o dată singură cu o fermă de 40 de vaci.

AGROINFO încearcă să-i dea o mână de ajutor soției crescătorului, facem cunoscut acest necaz, ca să se găsească un crescător adevărat de animale care să preia cele 40 de vaci. Animalele beneficiază de una dintre cele mai mari subvenții din zootehnie, sprijinul cuplat. Pentru anul trecut, cuantumul SCZ pentru vaci de lapte a fost de 379,7155 euro/cap = 1.803,4967 lei/cap de animal.

Ferma de vaci este în Insula Mare a Brăilei, aproape de Blasova. Vacile sunt înscrise în controlul oficial al producțiilor de lapte, sunt purtătoare de subvenție, SCZ. Doamna le vinde pentru că soțul dânsei a decedat din cauza unui infarct. Mare păcat, mare nenorocire. Vă dați seama că pentru dânsa e foarte greu și au decis în familie să vândă vacile. Doamna a dat numărul meu de telefon pentru că pot să ofer toate detaliile despre cele 40 de vaci, de la preț până la producție de lapte.

vaci-vasilica-doi_b

Prețul pentru o văcuță începe de la 1.000 de euro. Vacile beneficiază în continuare de sprijinul cuplat pentru că e un caz special (forța majoră, decesul fermierului n.r.) că altfel nu se putea să beneficieze de la APIA de bani dacă nu era la mijloc forța majoră. Vacile vor trece de pe o exploatație agricolă pe alta, dar fiind dată această situație specială, cel care va cumpăra vacile va putea să primească subvențiile pe ele în noiembrie. Crescătorul nu a apucat să depună cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Vacile sunt toate însămânțate artificial, avem vaci în lactație, care sunt fătate recent, iar în două-trei luni vor veni și altele la fătare. Sunt vaci tinere. Crescătorul făcea însămânțări artificiale și căuta mereu să-și îmbunătățească efectivul, a păstrat doar vacile bune, competente care dau o producție de lapte foarte bună. Cantitatea de lapte se poate lua și de la procesator, un act că s-a predat laptele și acolo este exact adevărul. Noi avem buletine care sunt atașate la fermă la fiecare control, cu ce cantități au fost, cu ce procent de grăsime. 

vaci-vasilica_b

Văcuțele au certificate de origine, sunt înscrise în registrul genealogic al rasei. Crescătorul Ionel Caloianu a căutat să obțină produși de calitate, să facă ceva bun, mereu se mândrea cu ce obținea. A fost pasiune, se ocupa cu plăcere de fermă și abia aștepta să meargă mai departe, dar soarta nu i-a mai permis asta. E foarte dureros. Nimeni nu se aștepta la așa lovitură.

Cu furajele pentru vaci nu se pune problema. La criza care este, în fermă mai sunt furaje pentru încă doi ani. Soția crescătorului însă nu se poate ocupa de animale. Are o fată, dar fata are alte rosturi, poate dacă ar fi avut un băiat, ar fi preluat ferma, a povestit Radu Ștergărel, cel care se ocupă de controlul oficial al producțiilor (COP) pentru ferma de vaci din Insula Mare a Brăilei., în exclusivitatea pentru AGROINFO.

Soția fermierului nu ar vrea să le vândă la bucată, vrea să vândă tot efectivul, toată ferma. Pentru toți cei care sunt interesați de preluarea celor 40 de vaci, numărul de telefon unde se pot obține informații este 0766469800. 

 

Vizualizat: 23261 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

22 aprilie 2021 - 18:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, pe site-ul oficial, o altă variantă a proiectului de hotărâre de Guvern pentru suma alocată ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba de ajutorul acordat asociațiilor crescătorilor care mențin registrele genealogice și efectuează teste pentru determinarea calității genetice a șeptelului.

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

22 aprilie 2021 - 18:06

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

22 aprilie 2021 - 17:50

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 550.655 cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 ha.

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

22 aprilie 2021 - 12:17

Crescătorul de animale Dumitru Jurjac din județul Bihor, comuna Girișu de Criș, deține o fermă cu 100 de capete vaci de lapte și spune că nu are nici o palmă de pășune, fiind nevoit să-și țină vacile pe fermă și să le cumpere furaje.

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

22 aprilie 2021 - 09:20

Un primar din județul Gorj a fost condamnat miercuri, 21 aprilie 2021, la doi ani și trei luni de închisoare cu executare pentru că a încasat ajutoare europene pentru o fermă care există doar pe hârtie. Primarul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia instanței este definitivă, iar primarul a fost încarcerat.

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

22 aprilie 2021 - 08:16

Din 10 mai 2021, peste 20.000 de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori.

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

22 aprilie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 21 aprilie 2021, condițiile pentru schema Covid 19 acordată în acest an crescătorilor de bovine. Valoarea totală, maximă, pe care o poate încasa o întreprindere, fermă, din domeniul creșterii bovinelor, indiferent de forma juridică, este de 225.000 de euro, echivalentul în lei.

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

21 aprilie 2021 - 20:21

Prin Planul Național Strategic se va pune accent pe sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri, pe consolidarea mediului asociativ şi pe îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului agroalimentar, anunță  secretarul de stat MADR Marius Mihai Micu, care a participat astăzi la videoconferința miniștrilor agriculturii din grupul Visegrad și Bulgaria, Croația, România, Slovenia.

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 14:48

Anul trecut, mulți dintre crescătorii de vaci au pierdut ajutorul Covid 19 pentru că aveau animalele trecute pe codul numeric personal, iar cererea unică era depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe întreprindere individuală II, de familie IF sau persoană fizică autorizată PFA.

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 13:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, în dezbatere, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru instituirea unui ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii