Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LUPII ATACĂ DIN NOU! NECAZ ÎN VINEREA MARE! PESTE 200 DE OI ȘI MIEI, MĂCELĂRIȚI LA O STÂNĂ DIN SĂLAJ!

Publicat: 11 aprilie 2018 - 11:33
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MĂCEL LA STÂNĂ! Un nou atac al lupilor la o stână din comuna Horoatu Crasnei din județul Sălaj. Lupii au atacat stâna în Vinerea Mare. Primarul comunei, Florian Sur, a declarat, pentru AGROINFO, că au fost ucise 214 animale, 100 de oi și 114 miei. Nu a fost haită, ar fi fost doar doi lupi, spune primarul. Au ucis o parte din animale, iar cele mai multe au murit sufocate.

Stâna crescătorului de ovine Domokos Ballas, situată în apropierea comunei Horoatu Crasnei, a fost atacată  de lupi, în noaptea de joi spre vineri, înaintea ivirii zorilor din Vinerea Mare.

Sunt două stâne una lângă alta, iar lupii au atacat una dintre ele, stâna lui Ballas. Fiul ciobanului era acolo, cu oile. El mi-a povestit că a auzit gălăgie mare la oi și pe când a ieșit afară a văzut fugind ceva spre pădure. Din ce am înțeles eu de la băiat cam doi lupi au fost. Oile s-au agitat și mai multe s-au sufocat pentru că s-au înghesuit unele în altele. Cam 214 animale au murit, o parte au fost ucise de lupi, și mai multe s-au sufocat. Din 214, 114 sunt miei. Erau în stână oi cu miei. Pe mine m-a anunțat dimineața soția ciobanului. Am fost acolo în dimineața atacului, am luat toate măsurile. Cum s-a întâmplat știu de la băiatul fermierului pentru că el a fost la stână în noaptea atacului. Ciobanul are doi câini, dar întâmplarea face că au fost închiși într-un țarc cu gard din plasă, declară primarul Florian Sur, pentru AGROINFO.

Oierul are o turmă de 600 de oi și acum a rămas cu mai puțin de 400. Medicii veterinari de la Direcția Sanitară Veterinară Sălaj au efectuat necropsia animalelor ucise și urmează să finalizeze raportul medical pe care să-l dea comisiei întrunite la nivelul primăriei.

Conform legii am convocat comisia specială, reprezentanți de la Garda Forestieră și Agenția de Mediu. Atunci am telefonat la toate instituțiile, DSV, Prefectură, Garda Forestieră, Mediu. Dar din comisia care se ocupă de despăgubiri fac parte doar reprezentanții Gărzii Forestiere și Agenției de Mediu. Am avut ședință ieri (marți, 10 aprilie n.r.) și nu am finalizat până când nu ne dă de la medicul veterinar situația exactă cu oile înregistrate, ca să fie dosarul complet și să-l trimitem la Ministerul Mediului.  Oile au avut crotalii și medicul veterinar ne dă situația exactă. Săptămâna viitoare, luni, la ora 10 ne întâlnim din nou să definitivăm dosarul ca să-l poată trimite comisia specială pentru despăgubiri, mai spune primarul.

Sursa foto: Graiul Sălajului

 

 

 

Vizualizat: 6672 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
04. 15, 2018. Sunday 18:18
panica bato vina,cand nu are spatiu face paguba mai mare decat salbaticiunile hulite.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii