Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

LUCIAN BUZDUGAN dezvăluie SECRETUL PRODUCȚIILOR RECORD din Insula Mare a Brăilei!

Publicat: 25 noiembrie 2016 - 16:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE PRODUCȚIILOR MARI LA HECTAR. Printre cei mai mari fermieri din România, un nume în agricultură, Lucian Buzdugan, președintele Consiliului de Administrație Agricost din Insula Mare a Brăilei, dezvăluie secretul producțiilor record la hectar. O tonă în plus la porumb și producții de invidiat la soia!

Mulți fermieri români au pierdut sprijinul cuplat la soia aferent campaniei 2015, o subvenție al cărei cuantum a ajuns la cca 269 euro/ha, pentru că nu au realizat producția minimă de 1.300 kg boabe de soia/ ha, un criteriu de eligibilitate cerut de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Fermierii români se plâng adesea că soia nemodificată genetic este pretențioasă și mulți nu mai știu cu ce să o trateze ca să obțină producția dorită. În Insula Mare a Brăilei s-a găsit soluția. Lucian Buzdugan o dezvăluie pentru AGROINFO.

buzdugan_b

Lucian Buzdugan

Noi nu am cultiva soia în România dacă nu ar fi produsele BASF. De BASF depinde producția de soia din România. Și ați văzut că ești obligat să cultivi 5% leguminoase, după bunele practici agricole, și ce poate să fie? Toată lumea cultivă soia, spune Buzdugan.

În Insula Mare a Brăilei nu a fost câștigat doar pariul cu soia. Lucian Buzdugan spune că a reușit să scoată o tonă în plus la porumb pentru că a știut exact ce să facă, cu ce să trateze plantele.

Noi folosim de la BASF, de 7-8 ani, fungicidul Opera. Este un fungicid, dar care are un efect stimulativ în creșterea și dezvoltarea plantelor. Obținem o tonă în plus la porumb numai pentru că folosim acest fungicid. Deci, îl folosim mai puțin ca să combatem bolile porumbului pentru că el nu prea are multe, îl folosim ca stimulator de creștere.

BASF, o companie care s-a impus prin seriozitate și responsabilitate, are o veste importantă pentru fermierii români care nu vor să lase agricultura la voia întâmplării. 

Am aflat astăzi (24 noiembrie n.r.) că BASF pregătește un produs pentru septorioză. Această boală nu e atât de virulentă ca fusarioza, dar e o boală care, constant, dijmuiește producția, și se controlează greu. Vestea m-a bucurat și sperăm să rezolvăm și această boală periculoasă, spune Buzdugan.

Ce este septorioza? Pătarea brună a frunzelor care produce ȋn fiecare an pagube importante ȋn România, ȋncepând din fazele timpurii din toamnă, continuând cu atac mai sever ȋn perioada de primăvară. Pierderile de producţie provocate de aceasta variază de la 10% până la 15%, în funcţie de condiţiile climatice. Boala este produsă de ciupercile din genul Septoria. Dintre ele se evidenţiază două specii diferite ca simptomatologie, dar cu biologie relativ asemănătoare, Septoria tritici şi Septoria nodorum.

Ce avantaje are noul produs pregătit de BASF? Este un fungicid cu eficacitate crescută în combaterea septoriozei, control de lungă durată, iar efectul AgCelence® garantează sporuri de producție. Nu necesită autorizații T și T+.

noi-solutii-basf_b

Vestea lansării pe piață a acestui produs le-a fost dată fermierilor la o conferință organizată de BASF la Sinaia, în zilele de 24-25 noiembrie.

Arhitectura evenimentului a fost în sine o premieră. Detaliile de stil, povestea axei trecut – prezent – viitor, pusă în scenă sub un titlu sugestiv, Belle Epoque, au făcut diferența.  Moderarea discuțiilor cu conducerea companiei și cu fermierii a făcut-o Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100%, o producție de ținută a TVR, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Miezul subiectelor atacate de fermieri și de echipa BASF, AGROINFO îl va dezvălui și în alte știri pentru fermieri. Sunt chestiuni care-i preocupă intens pe mulți agricultori români, probleme delicate, dar pe care fermierii participanți la dezbatere nu s-au ferit să le spună răspicat.

Legat de evenimentul de la Sinaia, modul cum a fost organizat, participanții, diversitatea aceasta, au fost combinații atât de reușite încât plec de aici foarte satisfăcut, adaugă Lucian Buzdugan.

Vizualizat: 4063 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

02 iulie 2020 - 10:40

APELUL APICULTORILOR! AGROINFO a primit scrisoarea deschisă a apicultorilor români, semnată de mai multe organizații din sectorul apicol, adresată, în principal, europarlamentarului Carmen Avram (S&D). Inserăm integral textul scrisorii.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:30

AJUTOR DE CRIZĂ PENTRU FERMIERI! Ajutorul de crziă de 7.000 de euro pentru un fermier este în vigoare, decizia Comisiei Europene a fost publicată săptămâna trecută în Jurnalul Oficial UE. Bugetul pentru acordarea acestui ajutor fermierilor români este de 80 de milioane de euro. Crescătorii de bovine vor primi o subvenție suplimentară de 100 de euro pe cap de animal, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, la Agro TV.

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

02 iulie 2020 - 08:56

AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI. Sectorul apicol a fost foarte afectat în acest an de seceta extremă. Apicultorii au nevoie de ajutor, iar Ministerul Agriculturii a pregătit deja un proiect de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor de minimis pe familie de albine, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, miercuri seara, la Agro TV.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

01 iulie 2020 - 20:14

COMUNICAT.Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Agricover Credit IFN. BEI, cu sprijinul FEIS și BERD oferă o nouă finanţare în valoare de 7,5 milioane de euro, respectiv 5 milioane de euro, pentru Agricover Credit IFN. Principalii finanțatori ai agriculturii din România extind accesul fermierilor la finanțare. Împrumuturile vor ajuta producătorii locali să depășească impactul pandemiei de coronavirus, anunță Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis AGROINFO.

AFIR: DE ASTĂZI, 43,7 MILIOANE DE EURO! VALOARE MAXIMĂ PROIECT, UN MILION EURO!

AFIR: DE ASTĂZI, 43,7 MILIOANE DE EURO! VALOARE MAXIMĂ PROIECT, UN MILION EURO!

01 iulie 2020 - 17:48

ANUNȚ OFICIAL. De astăzi, 1 iulie 2020, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziție peste 43,7 de milioane de euro pentru proiecte de investiții în infrastructura de irigații. Valoarea maximă pentru un proiect este un milion de euro, anunță AFIR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

01 iulie 2020 - 17:25

PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU 2019! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în perioada 16 octombrie 2019 - 30 iunie 2020, a autorizat la plată suma de 2,89 miliarde euro, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

01 iulie 2020 - 17:06

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în intervalul 01 – 31.07.2020, se depun cererile de plată pentru sprijinul privind asigurarea recoltei de struguri pentru vin în perioada 2019-2020.

CÂND ÎNCEPE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

CÂND ÎNCEPE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

01 iulie 2020 - 08:25

ANUNȚ PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, la Digi 24, că insistă la Comisi Europeană pentru obținerea unei derogări legată de data de începere a plăților în avans pentru fermierii care solicită anul acesta subvențiile agricole. Anul trecut, plata avansului la subvențiile APIA a fost demarată pe data de 16 octombrie. Anul acesta, șeful MADR a cerut să fie demarate aceste plăți cu o lună mai devreme.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii