Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

LISTA CENTRELOR DE COLECTARE A ANIMALELOR VII pentru EXPORT în ARABIA SAUDITĂ!

Publicat: 28 mai 2018 - 07:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Este deschis exportul de animale vii din fermele românești în Arabia Saudită. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat lista centrelor autorizate sanitar-veterinar să colecteze ovine, caprine și bovine în vederea exportului în Arabia Saudită.

BOVINE
Judeţul Cluj
SC SERADRIA CO SRL – Localitatea Răscruci, autorizaţie S.V. nr.CJ 767/23.11.2017, fişă de evaluare nr. 3871/90/28.02.2018

CAPRINE
Judeţul Cluj
SC SERADRIA CO SRL – Localitatea Răscruci, autorizaţie S.V. nr. CJ 746/17.07.2017, fişă de evaluare nr. 3871/90/28.02.2018
Judeţul Tulcea
SC  Holder Trade SRL – Localitatea Baia, autorizaţie S.V. nr. 096/21.03.2011, fişă de evaluare nr. 7297/27.04.2018

OVINE
Judeţul Cluj
SC SERADRIA CO SRL – Localitatea Răscruci, autorizaţie S.V. nr. CJ 746/17.07.2017, fişă de evaluare nr. 3871/90/28.02.2018
Judeţul Tulcea
SC  Holder Trade SRL – Localitatea Baia, autorizaţie S.V. nr. 096/21.03.2011, fişă de evaluare nr. 7297/27.04.2018


Pe pagina oficială ANSVSA, este disponibil și modelul CERTIFICATULUI VETERINAR DE SĂNĂTATE PENTRU EXPORTUL BOVINELOR, OVINELOR ŞI CAPRINELOR DESTINATE SACRIFICĂRII DIN ROMÂNIA ÎN ARABIA SAUDITĂ. certificat-arabia_b

Potrivit acestui act de export, animalele trebuie să provină din exploataţii care au fost indemne de orice interdicţie oficială din motive de sănătate, în ultimele 42 zile în cazul brucelozei, în ultimele 30 zile în cazul antraxului, în ultimele şase luni în cazul rabiei şi nu au intrat în contact cu animale din exploataţii care nu respectau aceste condiţii; exploatația a fost indemnă în ultimele 12 luni de pleuropneumonia contagioasă bovină, dermatoza nodulară contagioasă, boala hemoragică epizootică şi în ultimele şase luni de stomatita veziculoasă;  în exploatațiile din care provin animalele nu s-au detectat oficial boala limbii albastre şi febra aftoasă în ultimele 12 luni; ferme indemne clinic de paratuberculoză în ultimele 12 luni. 

Animalele trebuie  ținute sub supravegherea medicilor veterinari oficiali ai ţării exportatoare în ultimele 21 zile înainte de export şi au fost găsite indemne clinic de orice simptom al bolilor infecţioase sau contagioase şi au fost testate clinic şi de laborator, obţinându-se rezultate negative pentru bruceloză şi tuberculoză (în cazul bovinelor).

Acestea au rămas de la naştere sau cu cel puţin 30 zile înainte de expediere în exploataţie, iar  pe o rază de 150 km nu a existat nici un caz /focar al bolilor menţionate în ultimele 60 de zile.

Bovinele importate de Arabia Saudită nu trebuie să depăşească vârsta de 10 luni. Bovinele, ovinele şi caprinele importate trebuie să provină dintr-o regiune in care nu s-a detectat oficial ESB şi scrapie în ultimii trei ani. Autorităţile competente din România trebuie să notifice autorităţile veterinare saudite în privinţa oricăror noi cazuri de ESB sau scrapie înregistrate precum și alte informații care pot duce la o modificare a statusului pentru ESB.

Proprietarul animalului sau deţinătorul acestuia trebuie să facă următoarea declaraţie: Mijloacele de transport sau containerele în care acestea vor fi încărcate, sunt în conformitate cu prevederile internaționale de transport pentru animalele vii, acestea sunt curățate şi dezinfectate înainte de încărcare cu un dezinfectant aprobat oficial şi sunt construite în așa fel încât să se evite infiltrarea sau scurgerea materiilor fecale, a urinei, a aşternutului şi a furajelor uscate din mijloacele de transport în timpul transportului.


Vizualizat: 12534 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

07 august 2020 - 18:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a modificat ordinul prin care fermierilor li se acordă despăgubiri pentru culturile agricole distruse de secetă. Pe lista culturilor agricole pentru care fermierii vor primi compensații au fost adăugate: lucerna, trifoiul, hameiul, plantațiile pomicole și viticole precum și culturile agricole de primăvară.

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

07 august 2020 - 17:48

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cu privire la faptul că astăzi, 07 august 2020, directorul general, Adrian Pintea, a primit la sediul instituției, vizita Excelenței sale, domnul Rahul SHRIVASTAVA, Ambasadorul Indiei în România, anunță un comunicat APIA transmis pentru AGROINFO.

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

06 august 2020 - 21:24

SCHIMBARE LA CONDUCEREA APC! Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, este de astăzi noul președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC).

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

06 august 2020 - 10:01

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la scara întregii țări.

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

06 august 2020 - 09:07

ORDINUL MINISTERULUI MUNCII! Fermierii care lucrează cu zilieri trebuie să știe că este în vigoare Ordinul MMPS 1140/2020, publicat pe 13 iulie 2020 în Monitorul Oficial. Pe 23 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor. Fermierii sunt obligați să dețină și să completeze acest registru.

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

06 august 2020 - 08:11

INFORMAȚII APIA. Cum beneficiați de subvențiile agricole aferente acestui an dacă ați preluat o fermă după încheierea sesiunii de depunere a cererii unice de plată la APIA pentru campania 2020? AGROINFO vă pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie ca să nu pierdeți banii. Informațiile sunt furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

06 august 2020 - 07:31

VERIFICĂRI APIA SUBVENȚII! Actele pe care trebuie să le dețină fiecare fermier verificat de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2020.

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

05 august 2020 - 18:46

FOCARE DE RABIE LA VACI, CONFIRMATE! Focar de rabie la vaci confirmat în nordul Republicii Moldova, în municipiul Bălți și în raionul Florești, anunță Radio Chișinău. Pericolul este ca boala să fie adusă în România de animalele sălbatice. Boala este o amenințare mai ales pentru fermele de animale situate la granița cu Republica Moldova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii