Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

LISTA CENTRELOR DE COLECTARE A ANIMALELOR VII pentru EXPORT în ARABIA SAUDITĂ!

Publicat: 28 mai 2018 - 07:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Este deschis exportul de animale vii din fermele românești în Arabia Saudită. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat lista centrelor autorizate sanitar-veterinar să colecteze ovine, caprine și bovine în vederea exportului în Arabia Saudită.

BOVINE
Judeţul Cluj
SC SERADRIA CO SRL – Localitatea Răscruci, autorizaţie S.V. nr.CJ 767/23.11.2017, fişă de evaluare nr. 3871/90/28.02.2018

CAPRINE
Judeţul Cluj
SC SERADRIA CO SRL – Localitatea Răscruci, autorizaţie S.V. nr. CJ 746/17.07.2017, fişă de evaluare nr. 3871/90/28.02.2018
Judeţul Tulcea
SC  Holder Trade SRL – Localitatea Baia, autorizaţie S.V. nr. 096/21.03.2011, fişă de evaluare nr. 7297/27.04.2018

OVINE
Judeţul Cluj
SC SERADRIA CO SRL – Localitatea Răscruci, autorizaţie S.V. nr. CJ 746/17.07.2017, fişă de evaluare nr. 3871/90/28.02.2018
Judeţul Tulcea
SC  Holder Trade SRL – Localitatea Baia, autorizaţie S.V. nr. 096/21.03.2011, fişă de evaluare nr. 7297/27.04.2018


Pe pagina oficială ANSVSA, este disponibil și modelul CERTIFICATULUI VETERINAR DE SĂNĂTATE PENTRU EXPORTUL BOVINELOR, OVINELOR ŞI CAPRINELOR DESTINATE SACRIFICĂRII DIN ROMÂNIA ÎN ARABIA SAUDITĂ. certificat-arabia_b

Potrivit acestui act de export, animalele trebuie să provină din exploataţii care au fost indemne de orice interdicţie oficială din motive de sănătate, în ultimele 42 zile în cazul brucelozei, în ultimele 30 zile în cazul antraxului, în ultimele şase luni în cazul rabiei şi nu au intrat în contact cu animale din exploataţii care nu respectau aceste condiţii; exploatația a fost indemnă în ultimele 12 luni de pleuropneumonia contagioasă bovină, dermatoza nodulară contagioasă, boala hemoragică epizootică şi în ultimele şase luni de stomatita veziculoasă;  în exploatațiile din care provin animalele nu s-au detectat oficial boala limbii albastre şi febra aftoasă în ultimele 12 luni; ferme indemne clinic de paratuberculoză în ultimele 12 luni. 

Animalele trebuie  ținute sub supravegherea medicilor veterinari oficiali ai ţării exportatoare în ultimele 21 zile înainte de export şi au fost găsite indemne clinic de orice simptom al bolilor infecţioase sau contagioase şi au fost testate clinic şi de laborator, obţinându-se rezultate negative pentru bruceloză şi tuberculoză (în cazul bovinelor).

Acestea au rămas de la naştere sau cu cel puţin 30 zile înainte de expediere în exploataţie, iar  pe o rază de 150 km nu a existat nici un caz /focar al bolilor menţionate în ultimele 60 de zile.

Bovinele importate de Arabia Saudită nu trebuie să depăşească vârsta de 10 luni. Bovinele, ovinele şi caprinele importate trebuie să provină dintr-o regiune in care nu s-a detectat oficial ESB şi scrapie în ultimii trei ani. Autorităţile competente din România trebuie să notifice autorităţile veterinare saudite în privinţa oricăror noi cazuri de ESB sau scrapie înregistrate precum și alte informații care pot duce la o modificare a statusului pentru ESB.

Proprietarul animalului sau deţinătorul acestuia trebuie să facă următoarea declaraţie: Mijloacele de transport sau containerele în care acestea vor fi încărcate, sunt în conformitate cu prevederile internaționale de transport pentru animalele vii, acestea sunt curățate şi dezinfectate înainte de încărcare cu un dezinfectant aprobat oficial şi sunt construite în așa fel încât să se evite infiltrarea sau scurgerea materiilor fecale, a urinei, a aşternutului şi a furajelor uscate din mijloacele de transport în timpul transportului.


Vizualizat: 11236 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

T6 cu Dynamic Command

T6 cu Dynamic Command

Edoardo Ronco, product marketing manager la New Holland pentru tractoare de putere medie, ne-a acordat un interviu cu ocazia expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, în care ne explică avantajele noilor tehnologii cu care sunt echipate tractoarele New Holland din gama T6.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii