VEȘTI PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Nu sunt abateri de la cutuma din fiecare an din săptămâna pascală. Au fost autorizate 29 de puncte temporare de sacrificare în 8 județe, există 52 de abatoare care sacrifică miei pentru intern și export în țări UE plus alte 48 de abatoare mai mici, iar anul acesta, oierii au primit și derogare pentru sacrificarea mieilor în ferme, cu respectarea unor condiții minime sanitare veterinare, a declarat sâmbătă, 11 aprilie, ministrul Adrian Oros, într-o vizită în Constanța.
Din fericire, carne de miel este suficientă. A fost în fiecare an obiceiul, cutuma, ca să se autorizeze puncte de sacrificare temporare în perioada săptămânii pascale. Și anul acesta, am înțeles că colegii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară au autorizat în 8 județe vreo 29 de puncte de sacrificare temporare, acolo unde autoritățile locale au dorit acest lucru.
VIDEO AICI DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII!
Mai sunt și 52 de abatoare autorizate pentru sacrificare și export în Uniunea Europeană, mai sunt 48 de abatoare mici unde se pot sacrifica, iar anul acesta, în mod excepțional, s-a dat o derogare prin care se autorizează puncte de sacrificare temporară la fermă, tocmai pentru ca consumatorii să nu fie nevoiți să se deplaseze pe distanțe foarte lungi, acolo unde fermierii au dorit au anunțat direcția sanitară veterinară și în prezența unui medic veterinar, asigurîndu-se, sigur, condițiile minime de igienă și de siguranță sanitară veterinară se pot sacrifica miei pentru consumatorul final. Adică, fiecare consumator își alege mielul, va fi sacrificat mielul și o să ia carcasa să o ducă acasă, a declarat sâmbătă, la Constanța, ministrul agriculturii Adrian Oros.