Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LEGE ÎN LUCRU! AGENȚIA CARE VA AUTORIZA PRODUSELE TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI!

Publicat: 11 octombrie 2018 - 17:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CE PREGĂTESC PARLAMENTARII? Lucrăm la o lege de înființare a unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare, o agenție sau o autoritate foarte importantă care va autoriza toate produsele tradiționale românești pentru a promova mult mai bine atât în țară, cât și în străinătate valoarea nutritivă și calitativă a acestora, a declarat deputatul Alexandru Stănescu.

Președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, a declarat că, în acest moment, deputații lucrează la un proiect de lege privind înființarea unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare care să autorizeze toate produsele tradiționale românești. Declarația a fost făcută la Ziua Recoltei, eveniment organizat de Direcția Agricolă a județului Olt în municipiul Slatina. Astfel, produsele tradiționale românești vor trece printr-un proces de autorizare.

Alături de președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, a participat la „Ziua Recoltei” și directorul Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, care a vorbit și despre produsele noastre tradționale, dar și despre beneficiile și facilitățile pe care le au fermierii care se asociază.

Ziua națională a produselor agroalimentare românești este un eveniment important. Este a doua ediție de la aprobarea legii în Parlament, o inițiativă legislativă a domnului președinte Alexandru Stănescu. Este o dovadă vie a faptului că în agricultura românească se produc modificări benefice. Vedem produse cu o calitate sporită, ceea ce înseamnă că atât fondurile europene, cât și fondurile naționale își arată roadele. Eu sunt fericit că sunt foarte mulți fermieri tineri și cooperative agricole înființate pe legea cooperativelor care a oferit facilități fiscale.

Noi am înțeles foarte bine procesul decizional în ceea ce înseamnă politicile agricole, astfel încât am oferit, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, o rată sporită sprijinului financiar. Știu că în Olt au fost înființate foarte multe cooperative agricole și, în viitorul apropiat, se va vedea o creștere a producțiilor, o creștere a profitului agricultorilor, prin această asociere, pentru că ei, în primă fază, își pun în comun produsele ca să poată negocia cu marile lanțuri de supermarketuri un preț mai bun, lucru care va conduce și la creșterea producțiilor, dar și la o creștere a calității și a competitivităților pe o piață atât de grea, ca cea a Uniunii Europene, a declarat șeful AFIR.
      
Peste 130 de producători de fructe, legume, brânzeturi sau miere și-au expus produsele tradiționale românești în cadrul târgului organizat la Slatina.

Sursa: Comunicat AFIR

Vizualizat: 1374 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii