Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

JOS MÂINILE DE PE CERCETĂTORUL COSTEL VÂNĂTORU!

Publicat: 15 decembrie 2019 - 18:03
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUSȚINEM CERCETAREA! Există vreun român care să nu vrea roșii cu gustul celor din grădina bunicii? Există vreun român care să prefere legumele din plastic în locul celor românești, adevărate? Un român care se luptă de 34 de ani încoace să nu fim condamnați să mâncăm legume din plastic este cercetătorul Costel Vânătoru. Pentru toată munca lui, acest cercetător a primit o palmă usturătoare de la actuala conducere a Ministerului Agriculturii. A fost demis! Pentru că faptele bune nu rămân nepedepsite!

Despre demiterea cercetătorului Costel Vânătoru din funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău s-a auzit vineri, 13 decembrie 2019, după ce directorul general al Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, a dezvăluit, într-un interviu acordat Agro TV, că a fost delegat să ocupe funcția de director în locul cercetătorului demis. costel-vanatoru-legume_bPână și pentru Chesnoiu a fost o surpriză de proporții. Ministerul Agriculturii a fost întrebat imediat de jurnaliștii din presa agricolă ce se întâmplă și dacă este adevărat că a fost demis Costel Vânătoru. Ministerul Agriculturii nu a suflat niciun cuvânt despre această demitere. Nu a ieșit cu niciun comunicat. Abia astăzi a făcut-o, dar vom reveni mai jos asupra comunicatului transmis de MADR.

Lucrurile s-au inflamat însă cu repeziciune. De ce? Pentru că vorbim despre cercetătorul Costel Vânătoru (în foto), un împătimit al cercetării în domeniul legumiculturii, un om care și-a pus semnătura pe soiul Roșia de Buzău 1600, celebra roșie savuroasă, al cărei gust noi, românii, nu vrem să-l pierdem și pe multe alte soiuri de legume. Costel Vânătoru nu face altceva de 34 de ani încoace decât să-și urmeze pasiunea de cercetător.

Omul de ştiinţă Costel Vînătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, (o perioadă a fost director) a coordonat Laboratorul de genetică şi conservare ameliorativă din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău,  este o personalitate recunoscută la nivel naţional şi internaţional. Are create aproape 50 de soiuri şi hibrizi de tomate, ardei, vânătă. 

Românii s-au mobilizat imediat și a fost creată o petiție în mediul online: Toți pentru Costel Vânătoru! Lucrurile nu s-au oprit aici. Astăzi, duminică, 15 decembrie 2019, la Buzău, au ieșit pe stradă sute de susținători ai lui Costel Vânătoru cu pancarte pe care erau scrise mesajele: Jos labele de pe agricultura românească! Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară! Ruşine să vă fie, Nu ne otrăviţi copiii! Presa a apreciat că au fost 700 de oameni în stradă care au protestat față de decizia de demitere a cercetătorului luată de actuala conducere a Ministerului Agriculturii.

protest-buzau-2_b

Sursa foto: Libertatea. Buzău, manifestație 15 decembrie 2019

Pe lângă petiția online și manifestația de astăzi din centrul Buzăului, au luat atitudine pe rețeaua de socializare Facebook influenceri care nu au legătură cu agricultura, nu lucrează în agricultură, sau oameni din agricultură. Și aici nu e vorba de vreo culoare politică. Demiterea cercetătorului i-a supărat și pe liberali. Marian Vișu Iliescu, directorul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), membru în PNL, amenință că-și va da demisia din partid în semn de protest față de decizia MADR de demitere a cercetătorului Costel Vânătoru.

Dacă vor continua să persiste în această decizie cei din fruntea Ministerului Agriculturii, de a-l demite pe Cercetătorul Costel Vânătoru, o declar public că mă voi implica alături de alți agricultori să organizăm la București o mare manifestație pentru susținerea Cercetătorului și Preotului Costel Vânătoru.
Acest om este o somitate a domeniului legumicol, un luptător pentru supraviețuirea cercetării în acest domeniu, un specialist cu dar și har lăsat de la Dumnezeu.
Dragi guvernanți, Dumnezeu lucrează prin oameni, iar mie în această duminică sfântă Bunul Dumnezeu mi-a încolțit în minte ideea de a medita dacă mai merită să fac parte din Partidul Național Liberal.
Decizia mea este că luni voi face gestul de a-mi da demisia din PNL, astfel fac un mic gest pentru această onorabilă personalitate a cercetării agricole!
Deviza mea este: "Nimic pentru mine, totul pentru națiunea mea", poate înțelege ceva și "Marele" Prof. Dr. Adrian Oros, întâmplător și vremelnic Ministrul Agriculturii! A anunțat Marian Vișu Iliescu pe pagina sa și pe mai multe grupuri de fermieri.

Probabil că numele Costel Vânătoru nu vă spune nimic. Nici mie nu-mi spunea, până în urmă cu câțiva ani, când am început să citesc, din pasiune, tehnologii de cultură a legumelor, a plantelor aromatice și medicinale. Dacă nu ești horticultor și vrei să înțelegi cum să cultivi legume în propria grădină, dar nu după ureche și nici din semințe de Olanda, dai măcar un search pe google ”tehnologia de cultură a...” și-ți apar zeci de articole scrise de Costel Vânătoru. E un fel de Ovidiu Bojor, alt cercetător, dar al plantelor medicinale, care lasă în urmă cercetări și rețete fitoterapeutice extrem de valoroase. Doar că Vânătoru e încă tânăr și poate munci. Aaaa, păi atunci să-l punem la pământ! De ce să-l lăsăm să ne ajute?!

Soiurile de legume vechi românești sunt menținute la stațiunea de cercetare de la Buzău. Instituția nu e condusă de Vânătoru, căci omul n-are timp de hârțoage. El e doar un simplu cercetător. E mereu pe teren, în sere, în laborator, cu o roșie sau un busuioc în mână. Apropo, știți că anul acesta a reușit să obțină și să ateste busuiocul lămâios? Dar busuiocul cu frunză specială pentru salate? Da, da! Ăla care se folosește în toate restaurantele de fițe... Acolo, la Buzău, a mai rămas în picioare una dintre puținele stațiuni de cercetare agricolă din România și singura în legumicultură. I se datorează și lui Vânătoru. Hai s-o distrugem și pe asta!
Până în 1990, existau 25 de institute, cu peste 30.000 ha de teren, care au fost făcute praf de samsarii imobiliari din politică, în mod special. (...)

Mă întorc la Buzău. Postarea mea nu e pentru inginerii agricoli sau pentru oamenii care lucrează în domeniu. Sunt sigură că ei știu cine e Costel Vânătoru și ce înseamnă proiectul său personal de a deschide Banca de conservare a genelor vegetale. Postarea e pentru oamenii ca mine, pentru care Costel Vânătoru ar putea fi nimic altceva decât un alt dinozaur de-al lui Petre Daea, care trebuie musai dat jos din funcție, că doar au venit liberalii la putere. Ei bine, nu e. Nu-l vedeți în Parlament, nici în consilii locale. Nu-l vedeți nici măcar conducând vreo deconcentrată. N-are nevoie de sinecuri. E doar un om pasionat de cercetare în domeniul lui, pe care nu-l vezi decât în seră și în laborator. Știți că sunt rari oamenii ăștia, da? Știți și că politicienii se tăvălesc pe jos și-și rup hainele de pe ei că avem exod de creiere, da? Ei bine, lasă, că asta ține doar în campanii. Când au putere de decizie, fac totul praf, mai ales în cercetare. (...)

Bravo! Ați dat afară un cercetător care a reușit abia în 2017 să pună bazele Băncii genetice vegetale, proiect susținut de toți oamenii cu minte din România, nu doar cu cap, ca voi, inclusiv din presă. Puneți în loc un politruc, care, eventual, să facă din stațiunea de cercetare Buzău ce a făcut Stelian Fuia din stațiunea Fundulea. Bravo, sunteți cei mai buni! A scris Narcisa Iorga, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, pe pagina sa Facebook.

protest-buzau-coperta_b

Sursa foto: Libertatea. Buzău, protest 15 decembrie 2019

Costel Vânătoru a fost numit Omul anului 2019, Primăria din Buzău i-a mulțumit cumva prin acest titlu pentru tot ceea ce face în legumicultură.  Cercetătorul conducea Banca de Resurse Genetice Vegetale - pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, instituţie publică, cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înființată în septembrie 2019. Valoarea proiectului este de circa 65 de milioane de euro. Nu întâmplător a fost înființată această Bancă la Buzău.  Acolo este cel mai vechi bazin legumicol din țară, în care activează din anul 1957 Stațiunea de cercetare dezvoltare legumicolă Buzău și, totodată, prima unitate de cercetare de profil din România. Unitatea deține în prezent cea mai bogată colecție de germoplasmă din România, compusă din peste 10.000 de genotipuri. Și cine muncește demult timp, de peste 30 de ani, la această stațiune de cercetare? Costel Vânătoru. După înființarea Băncii, știindu-se că e o somitate în domeniu, a fost numit director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale.

Astăzi, a apărut și prima reacție a cercetătorului după demiterea sa.

"Le mulţumesc celor care susţin, românilor, buzoienilor, care susţin acest proiect ştiinţific, cu implicaţii majore, de susţinere a siguranţei alimentaţiei poporului român. Nu ar trebui ca politicul să se implice, pentru că noi, în cercetare, nu lucrăm pentru un partid sau altul, nu producem seminţe pentru un partid sau altul. Producem pentru ţară, ne gândim la pâinea de toate zilele necesară poporului român. De aceea am atras atenţia de la început că toate partidele trebuie să susţină acest proiect pentru că este unul de importanţă majoră, are rolul de a păstra seminţele pe termen mediu şi lung.

Noi am reuşit să strângem până acum peste 10.000 de genotipuri, soiuri de plante. Soiuri româneşti, păstrate din patrimoniul genetic. Aceasta este misiunea Băncii, de a păstra soiuri ameninţate de diverşi factori", a declarat cu modestie Costel Vânătoru la Antena 3.

Cu o întârziere de trei zile au apărut și explicațiile Ministerului Agriculturii despre demiterea lui Vânătoru. Poate nu ar fi apărut nici astăzi dacă nu ar fi existat presiunea publică. MADR a transmis pentru media un comunicat din care răzbate aroganța, pe de o parte, iar, pe de altă parte, rândurile îl umilesc pe cercetător. Dincolo de aceste aspecte, comunicatul ba insinuează că Banca de Gene de la Buzău e oarecum inexistentă, ba justifică numirea lui Adrian Chesnoiu în locul lui Vânătoru. Ba afirmă, ba infirmă! Suntem o publicație imparțială așa că-l vom insera în întregime și vă lăsăm pe voi să judecați ce vrea să spună acest comunicat:

Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind înlocuirea domnului Costel Vânătoru de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău cu domnul Adrian Ionuț Chesnoiu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

La momentul actual există o singură Bancă de Gene funcțională – Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava, care reprezintă România în cadrul organismelor europene și internaționale (FAO- Programe europene de resurse genetice vegetale) și care prin contribuțiile acesteia a făcut deja vizibil efortul României în direcția conservării patrimoniului genetic. Aceasta are toate dotările tehnice necesare pentru a asigura păstrarea în condiții care să respecte normele europene în domeniu a unui număr de peste 20.000 de varietăți vegetale. În prezent, colecțiile băncii numără peste 18.000 de probe, aparținând la 430 de specii, aproximativ 60% dintre acestea fiind populații vechi, locale, dispărute în mare parte din cultură. Acestea acoperă toate speciile legumicole, ornamentale, cromatice și medicinale.

Este important de precizat faptul că printr-un proiect A.D.E.R. 3.1.2. finanțat din bugetul M.A.D.R. coordonat de Banca de Gene Suceava la care S.C.D.L. Buzău a fost partener, dl. Vânătoru a participat fără a oferi informații relevante despre germoplasma de la S.C.D.L. Buzău, având posibilitatea să facă demersuri pentru ca acestea să fie conservate prin depunerea în cadrul Băncii Genetice existente la Suceava.

Fosta conducere a M.A.D.R. încearcă să propage în spațiul public informații menite să ducă în eroare opinia publică, întrucât la momentul fundamentării înființării Bancii de Gene Buzău exista o Bancă de Gene la Suceava pe deplin funcțională, ba mai mult fosta conducere a adoptat H.G. 112/2018 prin care Banca de Gene Suceava trecea din subordinea MADR, în subordinea A.S.A.S..

Decizia de delegare temporară a unei alte persoane la conducerea unei instituții din subordine este atributul exclusiv al ordonatorului principal de credite, respectiv a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Oportunitatea acestei decizii a urmărit elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020 în vederea îndeplinirii atribuțiilor conferite de HG 690/2019 privind înființarea, organizarea și funcționarea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău.

Astfel, având în vedere că din luna septembrie 2019, de când a luat ființă Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău și până în prezent nu s-a primit strategia de dezvoltare a Băncii de Gene Buzău, așa cum a fost prevăzut în articolul 5 din HG 690/2019, se așteaptă de la noul director, Adrian Ionuț Chesnoiu, să ducă la îndeplinire aceste prevederi.

Banca de Gene Suceava a funcționat ca parte componentă a Laboratorului Central pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor în perioada 2009-2018 fiind finanțată din bugetul MADR în toată această perioadă.

Banca de Gene Buzău la acest moment este un proiect nefuncțional, fără să existe dotare tehnică, o strategie viabilă și mai ales fără să țină cont că există deja o Bancă de Gene la Suceava pe deplin funcțională care nu a fost menționată nici în nota de fundamentare, ce a stat la baza emiterii HG 690/2019.

Reafirmăm determinarea actualei conduceri a M.A.D.R. pentru a genera politici agricole prin care să reducem deficitul balanței comerciale și implicit de a utiliza în cultură soiuri și hibrizi obținuți de cercetarea agricolă românescă.

Asigurăm pe toți cei ingrijorați de informațiile apărute în spațiul public că M.A.D.R. va susține cercetarea agricolă din România și va elebora inclusiv măsuri de finanțare provenite din fonduri europene pentru perioada 2021-2027 pentru ca sectorul de cercetare agricolă să iasă din declin și să furnizeze fermierilor din România soiuri și hibrizi creați de cercetarea românească în vederea creșterii competitivității sectorului agroalimentar românesc.

Domnul Costel Vânătoru, în calitatea sa incontestabilă de cercetător în cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare-Legumicolă Buzău, poate în continuare să își pună în valoare cunoștințele în vederea dezvoltării sectorului legumicol național.

Sursa foto protest Buzău: Libertatea

 

 

Vizualizat: 3885 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

28 octombrie 2020 - 09:30

După o perioadă cu precipitaţii în câmpiile sudice la Statelor Unite şi în Rusia, atât la Bursa de la Chicago cât şi la cea din Paris, cursul grâului a cedat şi a intrat într-o scădere uşoară.

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

28 octombrie 2020 - 09:17

EVENIMENT. Ca in fiecare an, tinerele talente au primit pentru proiectele lor diploma de excelență în domeniul științelor inginerești și agricole Burse Helmut Claas și alte premii în valoare totală de peste 36.000 de euro din partea Fundației Claas din Germania.

APICULTORI, PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA PENTRU PLATA AJUTORULUI!

APICULTORI, PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA PENTRU PLATA AJUTORULUI!

28 octombrie 2020 - 08:45

AJUTOR APICULTURĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că preia până la data limită de 31 octombrie 2020 cererile apicultorilor pentru plata ajutorului de stat la motorina achiziționată și utilizată în trimestrul 3 al anului 2020, 1 iulie - 30 septembrie 2020.

DIRECTOR APIA: CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

DIRECTOR APIA: CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

28 octombrie 2020 - 07:44

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este în plină campanie de plată a avansului la subvențiile agricole aferente acestui an. Un director executiv APIA explică în cât timp ajung banii în conturile fermierilor eligibili pentru avansul APIA, de la momentul autorizării la plată.

ȘEF APIA: DAU O VESTE BUNĂ FERMIERILOR!

ȘEF APIA: DAU O VESTE BUNĂ FERMIERILOR!

28 octombrie 2020 - 07:30

SUBVENȚII APIA 2020. Veste bună pentru fermierii români legată de plata avansului la subvențiile agricole aferente anului de cerere 2020. Fermierii care sunt în eșantionul de control, atât la controlul clasic în teren, cât și la cel prin teledetecție vor fi incluși pe listele de plată a avansului APIA la începutul lunii noiembrie, 5-8 noiembrie 2020, anunță directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! LISTA TARIFELOR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! LISTA TARIFELOR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

28 octombrie 2020 - 06:32

ÎN VIGOARE. Pe data de 25 octombrie 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 261/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 568/2019 privind aprobarea tarifelor pentru prestarea serviciilor fitosanitare din domeniul protecției plantelor și carantinei fitosanitare și din domeniul comercializării și utilizării produselor de protecție a plantelor. Prin acest Ordin, au fost mărite tarifele fitosanitare.

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

27 octombrie 2020 - 18:27

SCRISOARE. Vasile Turculeț, care se autodefinește un oier de canapea în prezent, dar care are la activ 40 de ani de oierit, deținând și funcția de președinte al Asociației Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine "Dealu Negru" Bistriţa Năsăud, a transmis astăzi o scrisoare către AGROINFO. Vasile Turculeț, un pionier în selecția și ameliorarea genetică a ovinelor, ne spune că zootehnia din România nu a scăpat nici astăzi de aberațiile comuniste.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

27 octombrie 2020 - 10:22

COMERȚ CU HÂRTII ȘI CROTALII PRIN CURIER PENTRU SUBVENȚIA APIA MARE! Dezvăluire gravă făcută de secretarul de stat George Scarlat, Ministerul Agriculturii, luni seara, la Agro TV. Certificate de origine și crotalii vândute prin curier pentru a se obține cea mai mare subvenție din zootehnie, sprijinul cuplat. Oficialul MADR s-a referit la sectorul creșterii ovinelor. Avem dovezi, a spus Scarlat. El a adăugat că așa nu se mai poate continua cu sprijinul cuplat.

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

27 octombrie 2020 - 08:20

OFICIAL BRUXELLES.  Fermierul român trebuie lăsat să muncească, să producă hrană de calitate, nu trebuie agasat de controale peste controale. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE) avertizează că funcționarii din instituțiile statului care gestionează banii europeni pentru agricultură și care sunt chitiți să distrugă fermierul român cu controalele, vor pleca acasă. Voi avea grijă să se înțeleagă acest lucru, iar cei care nu înțeleg să plece din sistem, a spus tranșant eurodeputatul român.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Constandine
|
12. 15, 2019. Sunday 23:14
Continua actele de politie politica, de indepartarea a celor care nu sunt inregimentati in noul val globalist pro-ue. Daca nu sunt tarati prin tribunale sau bagati in puscarii, sunt indepartati din pozitiile importante de unde ar fi putut sa faca ceva pentru Romani si Romania
1.
Manea
|
12. 15, 2019. Sunday 21:23
Organizatiile de profil sa convoace o miscare de protest pentru sustinerea domnului Vanatoru . Sunt sigur ca vor veni mai multi oameni decat la "forumul lui Daea" .
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii