Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ÎNFIORĂTOR! OILE DIN ROMÂNIA, PLĂTITE ÎN BATJOCURĂ OIERILOR, DAR VÂNDUTE CU SUME URIAȘE ȘI TORTURATE ÎN IORDANIA!

Publicat: 22 septembrie 2018 - 17:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

JAF LA DRUMUL MARE PE SPINAREA OIERILOR ROMÂNI! Crescătorilor români de ovine li se aruncă în față un preț umilitor, de batjocură, pe mieii și oile de care au atâta grijă, în timp ce aceleași animale sunt vândute de exportatori, în Iordania, cu prețuri de 5 ori mai mari. Pe o oaie se plătește în Iordania, în medie, 1.100 de lei când în România, oierul abia încasează 200 de lei pe oaie, susțin activiștii de la Animals International.

Animalele, odată ajunse în Iordania, sunt torturate pe străzi, li se taie gâtul și sunt lăsate să sângereze până mor. Activiștii de la Animals International au publicat, pe pagina lor, imaginile cruzimii pe care susțin că le-au filmat în Iordania, la Festivalul Sacrificiului.

iordania-filmare_b

Transportate mii de kilometri precum niște saci cu făină. Înfometate, însetate, obosite și călcate în picioare — călătoria este istovitoare. Forțate să îndure zile și nopți interminabile în camioane și vapoare, mii de kilometri pe șosele îngrozitoare și mări agitate. Multe nu supraviețuiesc călătoriei. Dar pe cele care scapă le așteptă o soartă mai cruntă decât moartea.
Ajung în căldura arzătoare a verii din Orientului Mijlociu. Multe oi din România fac eforturi uriașe să respire în temperaturile mistuitoare ca de cuptor și suferă teribil în groasele lor haine din lână.

oi-chinuite-iordania_b

Oile sunt legate și "sacrificate" în abatoare improvizate, pe străzi și chiar în casele oamenilor. Li se taie gâtul iar cuțitul murdar este șters imediat direct pe lâna lor în vreme ce sângele animalului încă viu bolborosește ieșind din venele deschise de la gât.
Apoi, chiar înainte de a-și da ultima suflare, următoarea oaie din România este trântită de această divizie brutală a indsutriei cărnii în vârful mormanului cu animale moarte sau care încă se zbat. Capul este tras pe spate pentru tăietura fatală. Ochii lor îngroziți se deschid tot mai larg pe măsură ce lumina din aceeștia dispare.

oi-chinuite-doi_b

Această cruzime se întâmplă cu un singur scop: să îmbogățească și mai mult companiile care exportă animale, dezvăluie ce se întâmplă în Iordania activiștii de la organizația Animals International.

Exportatorii se îmbogățesc, iar crescătorii români de ovine sărăcesc. Fermierii români care-și îngrijesc bine animalele au ajuns să-și vândă mieii la 4 lei pe kilogramul în viu, un preț de batjocură, plătit de multe dintre companiile care exportă. Mulți dintre fermieri abia au obținut 100 - 200 de lei pe un miel sau pe o oaie. Nu și-au scos deloc cheltuiala și se spetesc degeaba. Activiștii Animals International susțin că oile din România s-au vândut în Iordania cu aproximativ 1.100 de lei bucata.

În vreme ce firmele de comerţ fac un profit gigantic vânzând oile chiar şi de 5 ori mai scump decât le cumpără din România. Este jaf la drumul mare pe spinarea animalelor şi a fermierilor din România, spune Gebriel Păun, președintele Animals International România.

Soluția este să nu se mai exporte animale vii, să se exporte carcase și alte produse cu valoare adăugată. Dar pentru asta trebuie ajutați crescătorii români de ovine cu înființarea unor abatoare.

oi-chinuite-trei_b

Activiștii de la Animals International au un mesaj pentru ministrul agriculturii, Petre Daea. Ei au montat în București, în zona Ministerului Agriculturii, mai multe panouri uriaşe pe care apare o oaie din România, exportată în Orientul Mijlociu, iar sub imagine scrie: ”Soarta ei este mai cruntă decât moartea”.

Mesajul îi este adresat personal ministrului Daea care tot susţine că iubeşte oaia, că oaia este un templu şi că îi face statuie. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ar trebui să le protejeze de suferinţa inutilă şi să le exporte carnea şi nu să le trimită vii. Am împânzit zona din jurul ministerului, atât la suprafaţă cât şi în staţia de metrou de lângă minister pentru a ne asigura că domnul ministru şi angajaţii săi nu vor rata mesajul din orice parte ar veni. Sper să nu închidă ochii, mai spune Gabriel Păun.

Australia a renunțat la exportul de animale vii, astfel că anul acesta, spune Gabriel Păun, pe străzile din Iordania a văzut doar oi îngrozite din România târâte şi bătute înainte de a li se tăia gâtul brutal şi pe viu în mizerie. Niciun animal nu merită aşa o moarte teribilă.


Vizualizat: 14073 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 08:18

MICI ȘI MULȚI CU VENITURI MICI! Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a scris pe contul său de twitter că România este țara cu cele mai multe ferme mici, de subzistență, cu venituri care nu pot asigura traiul zilnic. Procentul depășește cu mult media Uniunii Europene.

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

26 mai 2020 - 07:04

FERMA DIN UNITATEA MILITARĂ. Fostul pichet de grăniceri din Ciupercenii Vechi a fost transformat într-o fermă de vaci. Costel Dinuț și soția lui au muncit ani buni în Norvegia, iar banii strânși i-au investit în ferma de vaci din România, scrie Evenimentul Zilei.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

26 mai 2020 - 06:17

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme în general normală, în majoritatea regiunilor. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 10...19°C, limite apropiate de mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

25 mai 2020 - 20:46

OF, PĂȘUNEA MEA! AGROINFO este asaltat zilnic de o avalanșă de mesaje venite de la crescătorii români de animale nemulțumiți, furioși, necăjiți că au animale, cu zecile, cu sutele, dar nu au o palmă de pășune, nu au unde să-și pășuneze animalele, sau primăriile le-au atribuit o bucată prea mică de pășune și ei au animale care depășesc de vreo trei ori încărcătura.

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

25 mai 2020 - 18:20

OFICIAL MADR! Laptele, produsele lactate, produsele de panificație, legumele și fructele proaspete care ar fi trebuit împărțite în școli și grădinițe, contractate pentru anul școlar 2019-2020 și care se află ori pe stoc la producător, ori în depozitul școlilor și al căror termen de valabilitate a expirat sau e aproape de expirare vor fi distruse, precizează un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

25 mai 2020 - 12:46

OFICIAL. În trecut, procesul de plată se efectua pe hârtie și era „departe de a fi optimizat”. Echipa specialiștilor AFIR a petrecut luni întregi transformând acest proces într-unul complet online, anunță astăzi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii