Adama
Vinasa Rompak

India se confruntă cu un excedent de zahăr

Publicat: 23 iunie 2011 - 13:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de zahăr a Indiei ar putea ajunge anul acesta la 26,5 milioane tone, o creştere de 10 la sută faţă de 2010.

Asociaţia Producătorilor de Zahăr din India şi-a fixat ca obiectiv anul acesta obţinerea a 24,2 milioane tone de zahăr, cu nu mai puţin de 5,2 milioane tone mai mult decât în sezonul trecut (octombrie 2009 - septembrie 2010).

Ţinând cont de faptul că cererea internă de zahăr nu depăşeşte 22,5 milioane tone, producătorii indieni au solicitat guvernului aprobarea suplimentării cotei de export cu 1,5 milioane tone, pe lângă cele 5 milioane tone autorizate încă din luna aprilie.

În prezent, suprafaţa cultivată cu trestie de zahăr este de circa 5 milioane hectare, dar se aşteaptă o creştere cu 5 procente în sezonul viitor. În ceea ce priveşte producţia naţională, prognozele oficiale vorbesc de 26-26.5 milioane tone de zahăr.

„Este un moment potrivit pentru a exporta zahăr şi a reduce stocurile deţinute pentru că anul viitor vom avea un excedent de producţie”, susţin producătorii. Aceştia consideră că dacă guvernul nu va lua vreo decizie în sensul stimulării exporturilor, India se va trezi anul viitor cu un stoc de 6,5 milioane tone pe care nu ar avea cum să-l folosească.

Pe de altă parte, supraproducţia şi lipsa spaţiului depozitar au condus la o scădere a preţurilor pe pieţele locale. În prezent, preţurile la poarta fabricii sunt cu 300 rupii (circa 4,6 euro) pe suta de kilograme mai mici decât costul de producţie, iar această situaţie va fi resimţită în cele din urmă şi de fermieri.

Costul de producţie este în jurul de 2900 rupii / 100 kg în Uttar Pradesh, respectiv 2700 rupii / 100 kg în Maharashtra. India este al doilea mare producător de zahăr din lume, după Brazilia.

recoltare trestie de zahar

Vizualizat: 2501 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii