Adama
Agreena
AGRICOVER

IMAGINI! DAEA VĂ SPUNE SĂ ALEGEȚI OAIA!

Publicat: 26 octombrie 2017 - 17:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

START CAMPANIE DE PROMOVARE A CĂRNII DE OAIE! Pe ritmuri de muzică populară, cu tulnice, cântece vechi și-n fum de oaie la proțap a fost lansată de ministrul agriculturii, Petre Daea, campania Alege Oaia.

Tocănița de oaie sfârâia, mămăliga era gata când a apărut șeful de la Agricultură, primit cu aplauze de fermieri. ceau oaie_bNu bine a sosit la cortul campaniei că Petre Daea a fost abordat de un producător de ovine în vârstă de 76 de ani, "ţăranul sărac din Vrancea" după cum s-a autointitulat, care l-a certat pentru că nu a făcut nimic pentru ciobanii din zonă pentru a-şi putea valorifica lâna, oferindu-i totodată un balot cu "două kilograme de lână şi trei kilograme de ciulini".

Domnule ministru, veniţi în mijlocul nostru pentru că aţi venit în Vrancea doar la degustare de vinuri, dar noi vrem să facem un festival din crama ţăranului. Nu întreabă nimeni de vinul ăsta. Avem în Vrancea 24.000 de hectare şi toate sunt pârloagă. O să mâncăm reziduurile capitaliştilor, a spus producătorul care este şi preşedinte al Cooperativei " Ţăranul sărac" şi lider de sindicat la Propac.

Petre Daea i-a promis țăranului că va curăța cu mâinile lui lâna de scai.

Este un moment excepţional astăzi când lansăm acest program de promovare a consumului de carne şi a produselor din carne de oaie, dar şi a celor din lapte de oaie. Îi felicit pe toţi crescătorii de ovine din România. Am făcut acest lucru pentru crescătorii de ovine şi din respect pentru munca pe care o desfăşoară în locuri pe care unii nu au ajuns nici măcar cu dorinţa de a ajunge acolo.

Programul acesta pe care îl veţi vedea acum aici va fi peste câteva zile la Bucur Obor şi apoi în toată ţara în capitalele de judeţ, în aşa fel încât în România să putem dezvolta acest interes pentru carnea de oaie şi a produselor din carne de oaie.

Am făcut acest program cu reprezentanţii structurilor asociative din acest sector care au dorit să vină cu eforturile proprii şi cheltuiala proprie pentru acest eveniment socotind că se dezvoltă consumul în România, iar fermierii pot să îşi desfacă produsele şi să câştige în urma muncii pe care o depun, a declarat Daea.campanie-daea_b

Ministrul agriculturii le-a promis fermierilor că din 2018 va organiza pieţe de gros pentru crescătorii de ovine din toată ţara, astfel încât fermierii să poată să îşi aducă animalele să le valorifice în condiţii sigure. 

Începând cu anul 2018 vom face pieţe de gros în toate capitalele de judeţ şi în Bucureşti, autorizate sanitar-veterinar, unde oamenii îşi vor putea aduce animalele pentru a le valorifica, a spus Daea.campania-daea-doi_b

Campania Alege Oaia lansată în cadrul târgului internațional INDAGRA se va desfășura timp de trei luni. Scopul campaniei este reabilitarea cărnii de oaie, creșterea consumului de carne de oaie în rândul românilor, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.campanie-daea-trei_b

Potrivit datelor statistice publicate de Oficiul european de statistică (Eurostat) în luna februarie, în 2014, România era al treilea crescător de ovine din UE cu 9,5 milioane ovine, respectiv 11% din efectivul total de ovine din UE de 84,2 milioane animale. Peste un sfert (27%) din ovinele din UE erau crescute în Marea Britanie, care număra 23 milioane ovine, urmată de Spania (18%) şi România (11% cu 9,5 milioane ovine). (sursă date Agerpres)campanie-daea-patru_b

Vizualizat: 2323 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

11 iulie 2024 - 09:06

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația în ceea ce privește urșii a fost scăpată de sub control în România, numărul estimativ al animalelor depășind 8.000.

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Boala limbii albastre: Simptome, Transmitere, Vaccin

Boala limbii albastre: Simptome, Transmitere, Vaccin

10 iulie 2024 - 14:37

Boala limbii albastre este o afecțiune virală gravă care afectează în principal animalele rumegătoare, cum ar fi oile și bovinele. Cauzată de un virus din genul Orbivirus, boala se răspândește prin înțepăturile unor insecte hematofage și poate duce la pierderi economice semnificative în sectorul zootehnic.

Documente suplimentare la plata subvențiilor APIA pe hectar și cap animal!

Documente suplimentare la plata subvențiilor APIA pe hectar și cap animal!

10 iulie 2024 - 08:22

Sunt situații în care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este obligată prin lege să le solicite fermierilor, crescătorilor de animale documente suplimentare înainte de a le achita subvențiile pe hectar și cap animal. Ce documente suplimentare solicită APIA?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii