Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

IMAGINI! CINE ESTE FERMIERUL ROMÂN pe care L-A VIZITAT COMISARUL EUROPEAN pentru AGRICULTURĂ în județul CLUJ!

Publicat: 16 septembrie 2018 - 07:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMISARUL PHIL HOGAN A GUSTAT DIN PRODUSELE TRADIȚIONALE DIN FERMĂ! Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, s-a aflat vineri, 14 septembrie 2018, în județul Cluj. Oficialul european a fost într-o vizită de două zile în România. Dacă în prima zi a fost în București, în cea de-a doua zi a fost în județul Cluj. La o fermă din Cluj, comisarul european Phil Hogan a gustat brânzeturi și alte produse tradiționale românești.

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a fost la o fermă de creștere a vacilor din județul Cluj. Oficialul european a gustat din delicioasele produse fabricate la ferma românească.  

hogan-cluj-8_b

Alături de comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și alături de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, am vizitat ferma de vite a familiei Moldovan, din comuna Mociu, județul Cluj.

hogan-cluj-7_bhogan-cluj-6_b

În 2003, membrii familiei au început să investească în ferma de vite, unde astăzi cresc peste 270 de vaci din rasele Charolaise, Alb-Albastru Belgian, Limousine și Angus. În proximitatea fermei, se lucrează aproximativ 200 de hectare de pământ, care asigură furajele necesare animalelor de la fermă. De-a lungul anilor, s-a investit constant în dezvoltarea fermei.

În 2014-2016, ferma a trecut printr-un proces de modernizare investindu-se 1,6 milioane de euro cu ajutorul sumelor alocate din proiect Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Ultimele investiții au presupus pe lângă îmbunătățirea confortului animalelor și implementarea unei linii de procesare și ambalare a laptelui.

hogan-cluj-3_b

Din dorința de a ține pasul cu vremurile și a se diferenția de competiție, în 2014, la 20 de ani de existență, afacerea familiei Moldovan a trecut printr-un complex proces de rebranding. Acesta a avut ca rezultat nu doar o nouă identitate și schimbarea numelui din Cosm-Fan Carmangerie în Moldovan-Carmangeria Sânnicoară, ci și aducerea pe piață a unui concept nou de magazin de carne.

hogan-cluj_bhogan-cluj-2-coperta_b

Întreaga evoluție a companiei Moldovan este dovada vie a faptului că meșteșugul învățat în familie, dedicarea și respectul pentru client sunt acele ingrediente care construiesc o afacere durabilă!  A scris europarlamentarul român, Daniel Buda (PPE), pe pagina sa de Facebook.

Comisarul european pentru Agricultură a mai vizitat în județul Cluj și Crama La Salina, care aparține lui Simion Mureșan și Claudiu Sugar, care au refăcut arealul viticol de pe dealurile Durgău.

Crama La Salina s-a născut în inima Transilvaniei, într-o zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Terroirul specific Văii Arieșului vine cu amprenta identității sale, transformând oferta Cramei La Salina într-o experiență unică. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici, încă de când localitatea purta numele Potaissa.
Lucrările manuale, strugurii îngrijiți și atent culeși, tehnologia și dotările de vârf ale cramei asigură producerea unor vinuri de calitate. În 2014, recoltarea s-a făcut pe o suprafață de 20 de hectare, cu o producție de 47.000 de sticle. 2019 va fi anul în care se va ajunge la capacitatea maximă de producție, când se vor îmbutelia 300 000 de sticle cu vin, de pe toată suprafața de 42 de hectare.
După decenii de inactivitate, zona viticolă Dealurile Durgăului, a fost transformată într-o vie roditoare, folosind tehnologie de exploatare de ultimă generație, fiind astfel un model de succes pentru viticultura din România, adaugă europarlamentarul Daniel Buda.

Vizualizat: 2663 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Saaten Union, invitatie în lanul performantei

Saaten Union, invitatie în lanul performantei

Genetica Saaten Union si Rapool promite si în acest an productii deosebite în Banat, chiar daca seceta si socurile termice din primavara au influentat într-o oarecare masura evolutia culturilor de cereale si rapita. Cel putin asta este concluzia specialistilor cu care am stat de vorba la Ziua Câmpului, eveniment organizat la începutul lunii iunie, la Cenad, în ferma lui Vasile Târziu, care lucreaza peste 2.300 de hectare împreuna cu fratele sau, în extremitatea de vest a judetului Timis, chiar în apropiere de granita cu Ungaria.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus

Bancul zilei

Călătorie...

Călătorie...
Un domn în etate se prezintă la firma de asigurări: Detalii