Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Hăbeana - un VIITOR MAI SIGUR pentru CRESCĂTORI

Publicat: 29 august 2016 - 12:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

IATĂ CĂ SE POATE! În comuna Ohaba, din judeţul Alba, Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Hăbeana” reprezintă o formă a succesului asocierii în zootehnie, dovadă clară că acolo unde există interes, pasiune şi implicare, rezultatele nu pot să nu apară.

„Iniţial, în anul 2002, eu am reunit într-o singură structură asociativă toţi crescătorii de taurine din satul Ohaba. Apoi, la presiunea oamenilor, urmând exemplul noastru şi văzând că suntem bine intenţionaţi, s-au aliniat şi crescătorii de ovine. La această dată, avem înregistraţi mai bine de 60 de membri, care deţin un efectiv 120 de bovine şi aproape 2.000 de ovine, ne-a declarat inginerul Ioan Simion Dragomir, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine „Hăbeana”.

habeana_b

Sigur, la început au fost mult mai mulţi fermieri înscrişi, dar mai bine de jumătate au plecat să „păşuneze” prin... „pajiştile sfinte ale Raiului!”
În comuna Ohaba, suprafaţa de păşune este de vreo 760 ha, iar satul reşedinţă al unităţii administrativ-teritoriale - Ohaba - deţine 320 ha. După cinci ani de la constituirea asociaţiei, păşunea s-a împărţit la crescători, aşa cum este şi firesc.

Despre identificarea, crotalierea şi mişcarea animalelor, la Asociaţie, citiţi în revista Ferma 1-14 septembrie 2016!

Vizualizat: 1205 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii