Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FRAUDE, CARNE CU POTENȚATORI HORMONALI ȘI PESTICIDELE CARE NE UCID!

Publicat: 21 iunie 2018 - 16:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DIRECT DE LA BRUXELLES, COMISIA PENTRU AGRICULTURĂ, PARLAMENTUL EUROPEAN! Bruxelles caută un instrument cu care să stopeze fraudele alimentare. În primăvara acestui an, Europa a fost zguduită de scandalul fraudei cu carne importată din Brazilia. Tone de carne, care nu ar fi fost bună pentru consumul uman, a fost retrasă de pe piață și 20 de companii implicate în fraudă au interdicție la export.

Miercuri, în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European de la Bruxelles a avut loc un schimb de opinii cu Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, domnul Vytenis Andriukaitis. Printre subiectele abordate de către domnia sa au fost produsele și siguranța alimentară, protecția și siguranța animală, protecția plantelor, a scris europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), membru în Comisia pentru Agricultură, pe pagina sa de Facebook.

În intervenția sa, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară susține că sunt căutate soluții pentru stoparea fraudelor alimentare, Comisia Europeană are în lucru un instrument și o propunere legislativă, care se vor aplica de la sfârșitul acestui an.

Regulamentul adoptat de curând privind indicațiile voluntare a originii alimentelor pentru a stabili o bază egală pentru toți participanții din industrie este extrem de important. Unele state membre trebuie să prezinte CE impactul pe piața internă iar Comisia va verifica impactul etichetării pe piața internă. Sistemul nostru este încercat frecvent de epidemii în domeniul plantelor. Dacă dorim să asigurăm alimentația, atunci răspunsul nostru trebuie să fie unul rapid. Este nevoie de proceduri mult mai rapide în toate statele membre.

andriukaitis_b

Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis

Pesta porcină depistată în Europa a generat un climat nesigur iar Comisia a intervenit rapid. Dialogul cu cetățenii și cu autoritățile locale a fost crucial. Frauda în domeniul alimentar a fost o altă provocare în spațiul european. Avem în lucru un instrument care va fi gata la sfârșitul anului, la fel și o propunere legislativă. Niciun sistem nu este însă fără lacune însă vom continua să le îmbunătățim. Folosirea sistemului de alertă rapidă rămâne însă cel mai important la îndemâna statelor membre. Succesul îmbunătățirii propunerilor noastre depinde de deschiderea statelor membre, a spus comisarul Andriukaitis.

Oficialul european a adăugat că s-a propus interzicerea a patru pesticide folosite la tratarea plantelor, considerate periculoase pentru sănătatea umană, și că este verificată carnea importată în Europa pentru a se vedea dacă a fost tratată cu potențatori hormonali.

Depunem toate eforturile în a proteja sănătatea europenilor, mai ales că ne-am confruntat cu problema cărnii din Brazilia care a fost retrasă de pe piață. Am interzis 20 de entități braziliene care au fost implicate în frauda cu carne. Vom lua măsuri suplimentare dacă va fi necesar. În acordul UE-Mexic de exemplu, Comisia va evalua capabilitatea Mexicului că toată carnea este exigibilă la export și nu a fost tratată cu potențatori hormonali. Sublinez că facem tot posibilul să asigurăm acces pe piață în China pentru produsele din Europa. Vrem să convingem China să adere la standardele europene.

Am lansat și o platformă pentru bunăstarea animalelor. Am lansat la nivelul Comisiei un plan pentru sănătate. Avem nevoie de o legislație robustă și mă bazez pe sprijinul Parlamentului European. Cetățenii trebuie de asemenea să fie implicați în dezbateri iar în acest sens am aplicat un chestionar la nivel european.

Propunem interzicerea a 4 pesticide la nivel european. Comisia este foarte consecventă când este vorba despre controalele utilizării pesticidelor, a mai spus comisarul european.

Vizualizat: 1217 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

Scrisoare de la tata

Scrisoare de la tata
Un scoţian îi scrie fiului său: Detalii