SĂRBĂTOAREA IPSO AGRICULTURĂ! Compania IPSO Agricultură, numărul 1 pe piața utilajelor agricole din România, a inaugurat joi, 4 octombrie 2018, un sediu nou la Sânpaul, județul Mureș. Locația din Sânpaul deservește 8 județe: Mureș, Alba, Brașov, Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, Sibiu și Hunedoara. Aici își desfășoară activitatea 30 de angajați, între care 10 tehnicieni și mecanici.
Este cam greu să găsești un fermier în România care să nu fi auzit de John Deere. Celebra marcă de tractoare și utilaje agricole este distribuită doar de IPSO Agricultură și ocupă un loc de onoare între preferințele agricultorilor români. Rădăcinile americane s-au simțit la sărbătoarea de la Târgu Mureș, ținută joi seara. IPSO Agricultură a organizat pentru fermieri o petrecere cu tematică americană. Muzică country, insigne de șerif, pălării și eșarfe, așa cum purtau cowboy, test de anduranță pe taurul mecanic, roata norocului și, firește, un panou plin de gogoși americane, care ar fi îmblânzit orice șerif. Nu au fost singurele delicatese cu care IPSO și-a respectat oaspeții. Masa a fost încărcată de delicii savuroase, așa cum îi stă bine unei gazde ospitaliere. Este de prisos să mai spunem că IPSO Agricultură a fost la înălțime. Este deja un obicei pentru această companie să trateze cu respect și atenție fermierul român, de la cel mai mic detaliu până la chestiunile importante, esențiale. Fermierii știu asta și au venit cu sutele la sărbătoare. La evenimentul din seara de 4 octombrie 2018, de la Sânpaul, Mureș, au participat agricultori din județele Mureș, Alba, Brașov, Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, Sibiu și Hunedoara, autorități locale și, firește, reprezentanți ai presei.
IPSO Agricultură a investit două milioane de euro în noul sediu de la Târgu Mureș. Practic, a fost refăcută din temelie vechea locație. Noua clădire dispune de birouri, magazin de piese de schimb (showroom), săli de ședință, atelier de reparații, magazie pentru piesele de schimb și o zonă pentru depozitare exterioară. Spațiul generos al atelierului permite repararea a 5 utilaje de mari dimensiuni, în același timp.
”Construirea noului sediu a durat numai un an. În luna aprilie 2017, am plecat de la o suprafață de 200 m² și am ajuns la 900 m² - showroom, atelier, birouri, spații de depozitare și spații tehnice. În total, aici la Târgu-Mureș, avem o suprafață de 15.400 m². Noul sediu face parte dintr-un program amplu de investiții, în valoare totală de 20 milioane de euro, ce are ca scop atingerea unui țel înalt: să ajungem cât mai aproape de dumneavoastră și să vă punem la dispoziție tot ce aveți nevoie pentru o campanie agricolă fără incidente. Investiția de la Târgu-Mureș se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, iar pentru noi se traduce într-o investiție în oameni.
Pentru cei care ați fost alături de noi și la alte deschideri de sedii, probabil că ați remarcat faptul că mergem pe aceeași configurație a clădirii principale. Prin asta vrem ca toți angajații noștri, indiferent de locul în care își desfășoară activitatea, să beneficieze de aceleași condiții de muncă, în timp ce fermierii, indiferent de județul în care lucrează, să poată beneficia, în sediile noastre de aceleași facilități. Este un deziderat pe care vrem să îl atingem cu fiecare sediu nou construit sau modernizat. Mai departe de realizările noastre, de clădire și investiții, v-am dat întâlnire astăzi, în această locație minunată pentru a împărtăși cu voi emoția noastră, a oamenilor IPSO Agricultură, emoție pe care o resimțim odată cu prima intrare în sediu. Așa că nu îmi rămâne decât să vă urez bine ați venit!” A spus Arnaud Van Strien, Directorul General IPSO Agricultură.
60 de oameni, 280 m³ de beton și 20 tone de armătură, acestea au fost resursele și cantitățile alocate în construirea sediului de la Târgu-Mureș. În punctul maxim de activitate au lucrat în jur de 60 de persoane, de la muncitori, ingineri și până la coordonatori de șantier. Numai pentru construcția principală s-au folosit 280 m³ de beton și 20 tone de armătură. Pentru structura metalică s-au folosit 57 tone de profile metalice. Pentru platformele din curtea interioară s-au folosit peste 4.000 m² de beton.
Brașov, punct de piese de schimb
La începutul lunii octombrie, IPSO Agricultură a deschis și un punct secundar de lucru, la Brașov. Brașovul reprezintă al 19-lea sediu, și este situat chiar în orașul Brașov, Calea Feldioarei, nr.28A. Sediul dispune de un showroom, birou comercial, magazie de piese și spațiu de depozitare. Construcția pentru acest sediu a fost începută în luna mai. Prin intermediul punctului de lucru de la Brașov și Alba-Iulia, dar și al sediului central de la Târgu-Mureș, compania IPSO Agricultură acoperă toată regiunea de centru a țării și asigură accesul rapid al fermierilor la piese de schimb și tehnicieni.
Cea mai de preț moștenire este pământul. Bine lucrat.
Activitatea agricolă se concentrează în jurul pământului, nimic nu este posibil în agricultură dacă nu ne asigurăm că pământul pe care îl lucrăm este sănătos. Un sol prelucrat corespunzător reprezintă o moștenire valoroasă pentru generații.
Compania IPSO Agricultură și-a asumat un angajament pe termen lung nu doar pentru furnizarea celor mai bune utilaje, ci pentru a le asigura fermierilor tot suportul de care au nevoie pentru a lucra pământul și pentru a duce la bun sfârșit fiecare campanie agricolă. Cu ajutorul utilajele și echipamentelor din portofoliu, compania susține activitatea și eforturile fermierilor pentru a lăsa moștenire un pământ bine lucrat cu utilajele IPSO Agricultură. Cea mai de preț moștenire este pământul. Bine lucrat.
Despre IPSO Agricultură
Prezentă în România încă din 1996, IPSO Agricultură este numărul 1 pe piața utilajelor agricole. Rezultatele obținute de companie în 2017 confirmă poziția sa de lider pe piață din România. Cu peste 500 de angajați și 19 puncte de lucru distribuite pe tot teritoriul țării, IPSO Agricultură răspunde în cel mai scurt timp tuturor solicitărilor fermierilor.
Compania este parte a grupului francez Monnoyeur, cu o rețea de birouri extinsă în 9 țări din lume, cele mai multe din Europa.
IPSO Agricultură oferă soluții integrate producătorilor agricoli din România, de la piese de schimb, service în câmp, pregătirea operatorilor, optimizarea și monitorizarea flotei de utilaje prin pachetele de servicii FarmSight și până la soluții de finanțare adaptate nevoilor acestora.