Adama
Vinasa Rompak

Împădurirea terenurilor agricole degradate a atras proiecte în valoare de 101 milioane lei

Publicat: 23 august 2011 - 13:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Programul privind îmbunătăţirea calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate a consemnat la ultima evaluare proiecte în valoare de peste 101 milioane lei aprobate, echivalentul a 4.109 hectare, relevă datele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate pe site-ul instituţiei.

Cele mai mari valori eligibile au fost acordate proiectelor din judeţul Vaslui, în comuna Bălăşeşti - 3,55 milioane lei, respectiv comuna Măldăieni (judeţul Teleorman) - 3,496 milioane lei, în cadrul comitetelor de avizare a proiectelor depuse în sesiunea precedentă a programului derulat de către AFM.
Valori apropiate au fost aprobate pentru localitatea Mârşani (judeţul Dolj) - 3,49 milioane lei, comuna Dăbuleni (judeţul Olt) - 3,46 milioane lei şi localitatea Celaru (judeţul Dolj) - cu 3,44 milioane lei.

La polul opus, cu finanţări mai mici, au fost aprobate proiecte ce se vor derula în comuna Dudeştii Vechi (judeţul Timiş) - 559.000 lei şi în comuna Becicherecu Mic (judeţul Timiş) - 445.000 lei.

padure_b

AFM a dat startul, în data de 18 iulie a.c., la o nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 89.000.000 lei, iar fiecare proiect poate primi maxim 3.500.000 lei finanţare.

Fondurile se acordă în proporţie de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect. Solicitanţi eligibili în cadrul Programului sunt unităţile administrativ-teritoriale care au în proprietate/administrare terenuri degradate, ce pot fi ameliorate prin lucrări de împădurire, în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu.
Solicitanţii eligibili, interesaţi să aplice în cadrul Programului, pot consulta Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial al României din 4 iulie 2011.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3679 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Caraş-Severin: Agricultura ecologică se extinde, de 15 ori mai mulţi producători

Caraş-Severin: Agricultura ecologică se extinde, de 15 ori mai mulţi producători

În acest an, la Direcţia Agricolă Caraş-Severin, s-au înscris 618 producători care se ocupă cu agricultura ecologică, de 15 ori mai mulţi faţă de numărul celor de anul trecut.

Tabără: Piaţa funciară a României nu va fi pusă la dispoziţia speculatorilor de terenuri

Tabără: Piaţa funciară a României nu va fi pusă la dispoziţia speculatorilor de terenuri

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, adeclarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că „piaţa funciară a României nu va fi pusă la dispoziţia speculatorilor de terenuri”.

Tabără: Trebuie modificată legislaţia privind eliberarea certificatului de producător

Tabără: Trebuie modificată legislaţia privind eliberarea certificatului de producător

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, consideră că pieţele volante nu sunt soluţia omptimă pentru a rezolva problema producătorilor agricoli şi susţine că trebuie modificată legislaţia privind eliberarea certificatului de producător. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii