Adama
Vinasa Rompak

Principala problemă a agriculturii româneşti: lipsa unor investiiţii majore

Publicat: 07 octombrie 2011 - 09:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Problemele majore ale agriculturii din România sunt generate de lipsa unor investiţii semnificative, nu neapărat din cauza lipsei fondurilor de finanţare, ci mai degrabă din cauza dificultăţii accesării acestora, a declarat, Răzvan Diaconescu, director general al Impuls-Leasing România, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, lipsa unei tehnologii moderne, dar şi fărâmiţarea suprafeţelor agricole, pun piedici în dezvoltarea şi extinderea exploataţiei agricole, agricultorului român. „Alte probleme mai sunt fărâmiţarea pământurilor, litigiile legate de proprietate şi tehnologia precară. România dispune de dotare cu tractoare şi utilaje agricole printre cele mai slabe din Europa, încărcătura pe fiecare tractor fiind de aproximativ 54 hectare, comparativ cu media UE de 13 hectare”, a completat Diaconescu.

Avem tractoare şi utilaje agricole medii ca performanţă, dar le exploatăm excesiv
Potrivit directorului Impuls-Leasing România, 80% dintre tractoarele din parcul intern sunt îmbătrânite. „În UE tractoarele sunt considerate vechi la 3.000-4.000 de ore, în România încărcătura pe tractor ajunge chiar şi la peste 12.000 de ore de utilizare. Agricultura în România este departe de ceea ce se practică în Europa atât ca producţie cât şi ca tehnologie”, a mai spus Diaconescu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, Diaconescu a arătat că aproximativ 3 milioane de români lucrează în agricultură, respectiv circa 30% din totalul persoanelor ocupate, comparativ cu 4-5% media UE.

Un nou produs financiar pentru finanţarea achiziţiilor de autovehicule, utilaje şi echipamente agricole
Impuls - Leasing România a lansat joi Agroleasing, un produs financiar destinat finanţării achiziţiilor de autovehicule, utilaje şi echipamente specifice afacerilor din domeniul agricol.

Produsul este realizat în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi poate fi accesat de persoane juridice care desfăşoară activităţi economice în agricultură, inclusiv de către asociaţii agricole sau familiale.

Vizualizat: 2592 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agroleasing  - un nou produs financiar pentru achiziţia maşinilor şi utilajelor agricole

Agroleasing - un nou produs financiar pentru achiziţia maşinilor şi utilajelor agricole

Impuls - Leasing România a lansat Agroleasing, un produs financiar destinat finanţării achiziţiilor de autovehicule, utilaje şi echipamente specifice afacerilor din domeniul agricol.

Producătorii de plante energetice pot primi ajutor de 100.000 euro

Producătorii de plante energetice pot primi ajutor de 100.000 euro

Senatorii au aprobat tacit o iniţiativă legislativă care reglementează modalitatea de acordare a unor ajutoare financiare nerambursabile, în valoare de 100.000 euro, pentru producătorii de plante energetice care cultivă pe suprafeţe mai mari de două hectare.

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Fonduri de 4,5 mld. euro au fost alocate la nivel european cercetării şi inovării în agricultură, iar o propunere legislativă în acest sens va fi prezentată de CE în 12 octombrie 2011, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

VRANCEA: Investiţie în prima fabrică de compost pentru ciupercile Pleurotus

VRANCEA: Investiţie în prima fabrică de compost pentru ciupercile Pleurotus

O cooperativă din judeţul Vrancea a început în comuna Năneşti construcţia singurei fabrici de compost pentru ciupercile pleurotus din România.


Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii