KWS+
Reclama header after big part 2

Proiectele pentru refacerea drumurilor şi podurilor afectate de inundaţii pot fi depuse şi în august

Publicat: 28 iulie 2011 - 21:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Proiectele de investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a drumurilor si podurilor din mediul rural afectate de inundaţii în anul 2010, finanţate prin Măsura 322 submăsura d) din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), vor  putea fi depuse până în 31 august 2011.

Autoritatea de Management pentru PNDR (AM-PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii a hotărât prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanţare, deschisă din 1 iulie 2011 şi care trebuia să se încheie în 29 iulie 2011.

156 mil. euro pentru disponibili pentru repararea infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în 2010: maxim 1,5 mil. euro pe proiect

Aceasta este singura sesiune de primire a cererilor, iar alocarea totală a sesiunii se ridică la aproape 156 mil. euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 322 d) este de 1,5 mil. euro.

Beneficiarii eligibili ai acestei măsuri sunt comunele care se regăsesc în lista aprobată prin HG nr. 378/2011 privind aprobarea listei definitive a localităţilor cu infrastructură rutieră comunală afectată de inundaţiile din perioada iunie-august 2010.

Rezultate preconizate includ îmbunătăţirea, refacerea sau modernizarea a 780 kilometri de drum şi 208 poduri şi podeţe din mediul rural afectate de inundaţiile de anul trecut.

Cererile de finanţare pentru Măsura 322, submăsura d) pot fi depuse la Oficiile Judeţene ale APDRP de luni până vineri, între orele 9:00 şi 14:00. În ultima zi a sesiunii (miercuri, 31 august 2011), proiectele pot fi depuse până la ora 12:00. După această oră sistemul de eliberare a bonurilor de ordine se blochează automat, făcând imposibilă introducerea cererilor de finanţare.

 

Vizualizat: 1448 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APDRP: Avans de 50% pentru investiţii prin PNDR

APDRP: Avans de 50% pentru investiţii prin PNDR

Beneficiarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurală pot solicita un avans de 50% din ajutorul public pentru investiţii pentru finanţarea proiectului aprobat, conform Regulamentului 679/2011 al Comisiei Europene, informează un comunicat al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).


PNDR: Contracte de aproape 130 mil. euro reziliate

PNDR: Contracte de aproape 130 mil. euro reziliate

Valoarea contractelor reziliate de APDRP până la începutul lunii iunie a.c. se apropie de 130 mil. euro, potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Agenţiei.

PNDR: Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro, în semestrul doi al acestui an

PNDR: Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro, în semestrul doi al acestui an

Peste 608 milioane de euro vor fi disponibile din fonduri europene în semestrul doi din acest an, prin şase măsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru care deschide sesiuni de depunere de proiecte, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), informează Agerpres.

APDRP: Beneficiarii Măsurii 322 sunt Comunele, şi nu Consiliile Locale sau Primăriile

APDRP: Beneficiarii Măsurii 322 sunt Comunele, şi nu Consiliile Locale sau Primăriile

Totuşi, APDRP va accepta avizele, acordurile, autorizaţiile, adeverinţele sau certificatele de urbanism emise anterior şi pentru Consiliile Locale sau Primării, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Măsurii 322 care ar fi riscat să piardă banii investiţi deja pentru documentaţia aferentă proiectelor.   

Cu alte cuvinte, un solicitant care a obţinut aceste documente (în numele Consiliului Local sau a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară) şi acestea mai sunt încă valabile (pentru proiecte reportate, neeligibile retrase şi redepuse, inclusiv pentru proiectele care se depun pentru prima oară), nu va mai fi nevoit să modifice denumirea solicitantului pentru a demonstra conformitatea proiectului în momentul depunerii Cererii de Finanţare.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii