Adama
Vinasa Rompak

UE acordă fonduri pentru programele de promovare a produselor alimentare

Publicat: 29 ianuarie 2012 - 18:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Organizaţiile profesionale şi interprofesionale din domeniul agroalimentar pot obţine fonduri europene pentru promovarea produselor pe piaţa piaţa Uniunii Europene (UE) şi în ţări terţe. 50% din costurile programelor de promovare vor fi  finanţate de UE, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Pentru a putea beneficia de finanţarea europeană organizaţiile profesionale şi interprofesionale interesate trebuiau să transmită propunerile de programe MADR până la data 30 noiembrie 2011, iar programele preselectate la nivel naţional vor fi înaintate Comisiei Europene până la data de 15 februarie 2012 spre evaluare şi selecţie finală.

Aceasta va decide până cel târziu la 30 iunie 2012 care sunt programele pe care le poate cofinanţa. Dacă UE îşi dă acordul şi finanţează aceste programe cu 50% din costul programului de promovare, restul fondurilor revine statului membru şi organizaţiilor profesionale şi interprofesionale, acestea din urmă trebuind să contribuie cu cel puţin 20%.

Conform datelor MADR, activităţile finanţate pe piaţa UE pot fi legate de promovarea fructelor şi legumelor proaspete sau procesate, a inului textil, a plantelor vii şi produselor de horticultură ornamentală, ulei de măsline şi măsline de consum, uleiuri din seminţe, lapte şi produse lactate, carne proaspătă, refrigerată sau congelată, produsă conform standardelor de calitate comunitare sau naţionale, de marcarea ouălor destinate consumului uman, miere şi produse apicole, vinuri cu denumire de origine protejată sau indicaţie geografică protejată, carne de pasăre.

Programele de promovare se realizează pe o perioadă de cel puţin un an şi de cel mult trei ani de la data intrării în vigoare a contractului.
Promovarea produselor agricole constituie o măsură a politicii agricole comune, a cărei finanţare se asigură din bugetul Fondului European de Garantare Agricolă (FEGA).

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2387 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

UCPR: Peste 95% din efectivele de păsări ouătoare din România sunt crescute în sisteme ce respectă standardele UE

UCPR: Peste 95% din efectivele de păsări ouătoare din România sunt crescute în sisteme ce respectă standardele UE

România respectă standardele europene de creştere pentru mai mult de 95% din efectivele de păsări ouătoare, iar cele câteva ferme care mai au probleme vor finaliza investiţiile până la finele lunii februarie, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

Avertizare UE: Criza alimentară afectează şapte milioane de oameni din Africa

Avertizare UE: Criza alimentară afectează şapte milioane de oameni din Africa

Uniunea Europeană avertizează asupra faptului că în regiunea africană Sahel, criza alimentară afectează în jur de şapte milioane de oameni dintre care 1,7 milioane copii.

România va solicita UE amânarea, până în 2020, a deciziei privind vânzarea de teren agricol către nerezidenţi

România va solicita UE amânarea, până în 2020, a deciziei privind vânzarea de teren agricol către nerezidenţi

România va face un demers către Uniunea Europeană prin care să nu fie obligată să vândă teren agricol către nerezidenţi, până în anul 2020, a declarat, la Berlin, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.


UE rambursează României aproape 500 de milioane de euro din plăţile acordate fermierilor

UE rambursează României aproape 500 de milioane de euro din plăţile acordate fermierilor

Uniunea Europeană va rambursa României în aceste zile aproape 500 de milioane de euro din banii plătiţi fermierilor români din bugetul naţional, în perioada octombrie - decembrie 2011, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii