Adama
Vinasa Rompak

Plafonarea ajutoarelor UE pentru agricultură, maxim 300.000 euro/an

Publicat: 09 octombrie 2011 - 17:51
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană are intenţia de a introduce o plafonare progresivă a ajutoarelor directe pentru exploatările agricole, începând de la 150.000 de euro, au indicat surse europene. 

În acelaşi timp, ajutoarele directe nu vor putea depăşi 300.000 de euro pe an.

Pentru a putea evita aplicarea acestui plafon, proprietarii de exploataţii trebuie să angajeze mulţi salariaţi, pentru că salariile vor putea fi deduse din suma totală a ajutoarelor.

În concluzie, Comisia are în vedere o redistribuire semnificativă a ajutoarelor, care se va face progresiv, până în 2019, printr-o plată unică la hectar.
Această plată va favoriza exploatările care privilegiază agricultura extensivă, în timp ce ţări ca Franţa şi Italia, de exemplu, sunt mai generoase în acest moment cu cele unde se practică agricultura intensivă.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CE:  Agricultorii trebuie să respecte mai mult mediul

CE: Agricultorii trebuie să respecte mai mult mediul

Comisia Europeană intenţionează să-i oblige pe agricultori să respecte în mai mare măsură mediul, încurajându-i să redea naturii o parte din pământuri şi condiţionând primirea a o treime din ajutoarele directe de adoptarea de măsuri 'verzi', potrivit unor documente ale executivului european.

Peste trei sferturi din producţia de alimente din Europa depinde de polenizarea de către albine

Peste trei sferturi din producţia de alimente din Europa depinde de polenizarea de către albine

Parlamentul European (PE) cere Comisiei Europene şi Statelor Membre UE o acţiune coordonată pentru salvarea albinelor, care să includă creşterea investiţiilor în cercetare şi a fondurilor pentru programele de apicultură după 2013.

Crescătorii de păsări din România, susţinuţi să intre în Asociaţia Producătorilor Europeni de Ouă

Crescătorii de păsări din România, susţinuţi să intre în Asociaţia Producătorilor Europeni de Ouă

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) ar putea deveni membră a organizaţiilor europene din sectorul ouălor după ce Luca Monaldi, directorul executiv al Monaldi Group, trust ce deţine Agrimon, cel mai mare producător de ouă din România, a fost ales recent vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor Europeni de Ouă (EEPA), organizaţie ce reuneşte cei mai mari producători de produse lichide din ouă şi praf de ouă din UE, informează UCPR.

Cioloş solicită guvernelor asumarea responsabilităţii pentru ajutoarele acordate persoanelor defavorizate din UE

Cioloş solicită guvernelor asumarea responsabilităţii pentru ajutoarele acordate persoanelor defavorizate din UE

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, s-a declarat „consternat de blocajul privind dosarul” ajutoarelor alimentare europene pentru cei mai săraci cetăţeni ai UE şi a solicitat guvernelor „să-şi asume responsabilităţile faţă de milioanele de persoane defavorizate care aşteaptă decizia lor înainte de perioada iernii”.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ec. Barta Elena
|
10. 10, 2011. Monday 09:54

Nu plafonati ajutoarele pentru agricultura. Exploatatii agricole rentabile pot sa fie doar acele exploatatii cu suprafete mari. In aceste exploatatii se pot practica tehnologii care sa contribuie la obtinerea de productii mari si de calitate. In Romania prin faramitarea pamantului n-am facut altaceva decat am distrus agricultura. Dreptul de proprietate si punerea in posesie a pamantului era o problema iar forma de lucru era alta problema. Agricultura este un sector greu. Acele CAP=uri si IAS=uri care au existat in Romania trebuia sa ramana doar li se schimba denumirea, ele apartinand proprietarilor. Acordati tot sprijinul intreprinzatorilor cu exploatatii mari fara nici-o restrictie,fara plafonarea sumeleor. Consider ca cine asigura siguranta hranei poporului roman, sunt firmele mari. Propun ca orice ajutoare sa se acorde diferentiat in functie de productiile obtinute si de calitatea acestora. Daca s-a gresit foarte tare cand s-au distrus acele CAP=uri si IAS=uri, nu gresiti in continuare prin a obstructiona ajutoarele banesti fara un temei justificat. Ma repet,diferentierea ajutoarelor sa o faca productiile si calitatea acestora. Agricultura este un domeniul de interes national. Statul roman sa se implice si sa actioneze pe baza unei strategii,sa aiva in vedere problemele majore ca sistemele de irigatii, comasarea pamantului, organizarea unor structuri de mecanizare care sa intervina in executare de lucrari asupra pamantului ramas parloaga. Nu impozitele mari sau alte taxe pentru pamantul nelucrat, fac sa creasca PIB=ul Romaniei.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii