Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PNDR: Proiectele de investiţii, acceptate doar cu scrisoare de la bancă

Publicat: 25 noiembrie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Scrisoarea de confort, în cazul unui proiect de investiţii pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), va fi acceptată la depunerea proiectului numai dacă este angajantă din partea instituţiei financiar-bancare care o eliberează, iar cofinanţarea va asigura minimul din contravaloarea cheltuielilor eligibile care vor fi suportate de beneficiar, respectiv partea de cofinanţare privată, informează Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Scrisoarea de confort este considerată a fi un document justificativ prin care se adevereşte posibilitatea de cofinanţare a beneficiarului, rolul acesteia fiind acela de a asigura implementarea proiectelor selectate pentru titularii care nu au surse financiare proprii.

Protocoalele de colaborare încheiate cu instituţiile financiar-bancare certifică, practic, angajamentul băncii în sensul acordării finanţării necesare proiectelor depuse şi selectate în cadrul PNDR.

Potrivit APDRP, protocoalele încheiate de către Ministerul Agriculturii şi APDRP cu cinci bănci, respectiv CEC Bank, Bancpost, Banca Comercială Română, Alpha Bank România SA şi BRD - Groupe Société Générale S.A., prevăd un model standard de scrisoare de confort, care se întocmeşte şi eliberează de bancă persoanelor ce urmează să depună cererile de finanţare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile.

Totodată, pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari ai PNDR, APDRP a publicat pe pagina oficială de internet un model cadru pentru scrisorile de confort, aplicabil băncilor cu care MADR a încheiat protocoale de colaborare. De asemenea, a fost publicat şi un model de scrisoare de confort pentru băncile care nu au încheiat un protocol.

Luna trecută, premierul Emil Boc împreună cu ministrul Agriculturii şi cu reprezentanţi ai băncilor comerciale au discutat despre posibilitatea deblocării creditării pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din agricultură realizate cu fonduri europene, întrucât cel puţin 40% din contractele de finanţare semnate în anii 2008-2010 nu pot fi finanţate de beneficiari, riscând să fie reziliate.

Vizualizat: 1211 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii