Adama
Agreena
AGRICOVER

Aproape 8.000 de cereri pe Măsura 112 în sesiunea care a pus la bătaie ultimii bani pentru tinerii fermieri

Publicat: 30 iulie 2012 - 15:20
1 comentarii   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten
Tinerii fermieri au cerut dublul fondurilor disponibile

Fondurile europene nerambursabile solicitate de tinerii fermieri în cadrul ultimei sesiuni deschise pe Măsura 112 din PNDR au depăşit de peste două ori alocarea financiară a sesiunii.

Potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), 7.971 de solicitări de finanţare au fost depuse de către tinerii fermieri români în cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finanţare pentru Măsura 112 Instalarea tinerilor fermieri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Valoarea totală a acestor solicitări de fonduri europene nerambursabile de la APDRP se ridică la 272,3 milioane euro. Aşadar, alocarea de 120,886 milioane euro pentru această sesiune a fost depăşită de peste două ori, ceea ce înseamnă că acordarea finanţării va fi decisă în urma selecţiei cererilor de finanţare în funcţie de punctajele obţinute de fiecare proiect în parte.

Sesiunea de primire a proiectelor a fost deschisă în perioada 1 iunie - 6 iulie 2012, fiind alocate toate fondurile pentru această măsură de finanţare. Practic, pentru a răspunde solicitărilor tinerilor fermieri şi având în vedere cererea foarte mare de fonduri nerambursabile, au fost puşi la dispoziţia solicitanţilor toţi banii disponibili până la finalul perioadei de finanţare, respectiv 2013.

PNDR_b

Cele mai multe proiecte au fost depuse în Regiunea 6 Nord-Vest

Pentru obţinerea finanţării europene nerambursabile, tinerii fermieri au întocmit proiecte de investiţii pentru înfiinţarea sau modernizarea fermelor vegetale, a stupinelor, dar şi pentru creşterea animalelor.

Cele mai multe cereri de finanţare conforme au fost depuse de solicitanţii de fonduri nerambursabile din Regiunea 6 Nord-Vest. Astfel, aceştia au depus, la sediile Oficiilor Judeţene ale APDRP, 1.457 de proiecte, în valoare totală de aproximativ 50 milioane euro. Regiunea 4 Sud-Vest urmează Regiunii 6 Nord-Vest, cu 1.415 de proiecte conforme depuse, în valoare totală de 47,2 milioane euro. Pe locul trei, cu 1.214 de proiecte conforme depuse, cumulând 43,2 milioane euro, se află Regiunea 2 Sud-Est.

Peste 8.000 de proiecte contractate şi aproape 600 de proiecte finalizate pe Măsura 112

Potrivit APDRP, până în acest moment, în cadrul acestei măsuri de investiţii, au fost semnate contracte de finanţare pentru 8.044 proiecte, având o valoare totală nerambursabilă de peste 162 milioane euro. Plăţile efectuate până acum către beneficiarii Măsurii 112 sunt în valoare de 106,8 milioane euro.

Până la începutul lunii mai 2012, au fost finalizate 587 de proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri, în valoare de 12,8 de milioane euro. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 230 de proiecte, prevăd investiţii mixte (culturi vegetale şi creşterea animalelor), fiind urmate de 191 de proiecte care vizează investiţii în culturi de câmp. De asemenea, prin 133 de proiecte s-au realizat investiţii în horticultură. Alte proiecte finalizate vizează sectorul vitivinicol, culturi permanente (plantaţii pomicole, arbuşti fructiferi, pepiniere, viţa-de-vie, livezi etc.) lapte şi produse lactate, precum şi creşterea porcinelor, a animalelor ierbivore şi a păsărilor de curte.

Vizualizat: 10350 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Citeste si:

George Octavian Turtoi este noul director general al APDRP

George Octavian Turtoi este noul director general al APDRP

Începând cu data de 23 iulie 2012, George Octavian Turtoi a fost numit director general al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP, prin Ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, ca urmare a încetării contractului de muncă al fostului director Mihai Gavril Vădan.

Crescătorii de porcine pot depune cereri pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor”

Crescătorii de porcine pot depune cereri pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor”

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul porcine, începând cu data de 16 iulie 2012. 

MADR ia în calcul redirecţionarea fondurilor UE de la proiectele aprobate în 2008 – 2010, dar nerealizate

MADR ia în calcul redirecţionarea fondurilor UE de la proiectele aprobate în 2008 – 2010, dar nerealizate

Ministerul Agriculturii analizează realocarea unor fonduri europene de la proiecte din anii 2008 - 2010, care cumulează 800 milioane euro şi care nu au început nici până în prezent, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

APDRP a deschis o nouă sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 123

APDRP a deschis o nouă sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 123

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a deschis pentru perioada 2 iulie - 14 august 2012 o nouă sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 123 şi a cea de-a treia sesiune de cereri de proiecte pentru Schema de Ajutor de Stat N578/2009 din cadrul PNDR.

Chelmu (MADR): Sper ca PNDR să primească fonduri suficiente pentru diversificarea economiei în zona rurală

Chelmu (MADR): Sper ca PNDR să primească fonduri suficiente pentru diversificarea economiei în zona rurală

Diversificarea economiei rurale prin orientarea către activităţi non-agricole va depinde de anvelopa financiară a Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, în perioada 2014 - 2020, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Sorin Chelmu.

Tinerii fermieri pot depune proiecte până pe 6 iulie 2012. Sesiunea pentru Măsura 112 s-a prelungit

Tinerii fermieri pot depune proiecte până pe 6 iulie 2012. Sesiunea pentru Măsura 112 s-a prelungit

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru Măsura 112 - Instalarea tinerilor fermieri se prelungeşte cu o săptămână (data limită de depunere a proiectelor fiind 29 iunie 2012), anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Regulile de acordare a fondurilor UE nu se vor mai schimba peste noapte

Regulile de acordare a fondurilor UE nu se vor mai schimba peste noapte

Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European a aprobat, în ședința din 19 iunie, o serie de amendamente inițiate de deputatul Rareș Niculescu, având ca obiectiv simplificarea accesului la fondurile europene.

Organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii au fost incluse în categoria beneficiarilor PNDR

Organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii au fost incluse în categoria beneficiarilor PNDR

Guvernul a aprobat includerea oraşelor, organizaţiilor de drept public, organizaţiilor şi federaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii în categoria beneficiarilor de fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

O nouă sesiune pe Măsura 125a din PNDR pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii, în toamna lui 2012

O nouă sesiune pe Măsura 125a din PNDR pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii, în toamna lui 2012

O nouă sesiune pe Măsura 125a din PNDR privind modernizarea infrastructurii de irigaţii va fi deschisă în toamna acestui an, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
PETRU BUDEANU
|
07. 31, 2012. Tuesday 22:38

Transferati banii de la celelalte masuri la care banii nu pot fi cheltuiti din cauza imposibilitatii de a face fata cerintelor idioate(dati banii , fiecarei familii din Romania cate 100.000 euro sau dolari , cu imprumut , pe 30 ani , dupa modelul creditelor pentru case din occidentul Europei, PE BAZA UNEI SIMPLE DECLARATII , DECLARATIE NOTARIALA PRIN CARE FAMILIA RESPECTIVA SE OBLIGA SA RAMBURSEZE BANII IN 30 ANI , DUPA 5 ANI PERIOADA DE GRATIE IN CARE SA NU SE RAMBURSEZE NIMIC IAR PUTEREA ECONOMICA A FAMILIILOR SA SE INTAREASACA , TREPTAT ACESTI BANI PUSI IN LUCRU SA FIE RAMBURSATI STATULUI , IAR STATUL SA II FOLOSEASCA ASA CUM TREBUIE).FIE CA ACESTI BANI , CIRCA 100 MILIARDE EURO SAU DOLARI PROVENIND DIN CREDITE PE TERMEN LUNG (30 ANI) SAU DE LA U.E.CETATENII SA II FOLOSEASCA ASA CUM STIU EI CEL MAI BINE CA SA II INMULTEASCA , SA CREASCA NIVELUL DE TRAI SI TOATE CELE BUNE.pENTRU DETALII STAU LA DISPOZITIE.DAR CINE ARE URECHI SA AUDA ACUMA SAU PE CINE INTERESEAZA MAI BINELE GENERAL ? STRAINII AU PROBLEMELE LOR NOI SA NE VEDEM DE ALE NOASTRE !

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Afiş într-un bar: Detalii