Adama
Vinasa Rompak

Obiectiv APIA: Diminuarea ratei de eroare la 2%

Publicat: 10 mai 2011 - 22:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Diminuarea ratei de eroare la două procente în cazul cererilor de plată depuse pentru obţinerea sprijinului pe suprafaţă din fonduri europene este obiectivul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în 2011, în condiţiile în care, anul trecut, aceasta a fost de 3,64%.

"Orice stat membru trebuie să atingă un nivel de eroare de 2% în ceea ce priveşte controalele administrative şi în teren pentru plăţile pe suprafaţă din fonduri europene. Acest lucru înseamnă că din cei 1,1 milioane fermieri care au depus cerere de plată nu trebuie să identificăm erori pe suprafaţă mai mari de 2% în controale, în condiţiile în care avem solicitări de plată pe aproape 10 milioane de hectare de terenuri fărâmiţate. Vrem ca în 2011 să ajungem la 2% şi să intrăm în normalitate absolută", a declarat pentru AGERPRES directorul general al APIA, Florin Marius Faur.
Acesta a precizat că în 2010 gradul de eroare a fost redus la 3,64%, de la 5,6 procente în 2009, în timp ce în anii 2007 şi 2008 depăşea 10%, ceea ce a atras corecţii şi penalizări din partea UE.
"Am avut corecţii majore din această cauză, calculate la aproape 100 de milioane de euro, dar pe care am reuşit să le reducem la 75 de milioane de euro.(...) Am făcut însă demersuri la Bruxelles să reducem cu încă 18 milioane euro şi această penalizare", a explicat Faur.
Comisia Europeană a anunţat în data de 15 aprilie că România a fost sancţionată cu 74,9 milioane de euro, în cadrul procedurii de corecţie pentru anul financiar 2009, aferente campaniilor 2007 şi 2008, pentru punctele slabe ale sistemului LPIS-GIS în privinţa controalelor administrative încrucişate, furnizarea de informaţii inexacte fermierilor şi controalele ineficiente la faţa locului referitoare la ajutoarele pe suprafaţă şi la măsurile de dezvoltare rurală pe suprafaţă.


Vizualizat: 2339 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii