Adama
Vinasa Rompak

Noi reguli pentru banii europeni! Care sunt fermierii afectaţi de modificări

Publicat: 26 august 2021 - 21:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR anunţă că a schimbat modul de calcul al dimeniunii platformelor de depozitare a gunoiului de grajd. Fermierii care accesează măsurile de mediu şi climă, investiţii în ferme, tineri fermieri şi ferme mici din PNDR trebuie să ţină cont de aceste modificări.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că a publicat pe pagina www.afir.info Programul de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole (Programul de Acţiune) şi Codul de bune practici agricole pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole (Codul)- actualizate.

Aceste documente conţin prevederi aplicabile măsurilor de mediu şi climă şi submăsurilor 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole, 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

Este important ca fermierii să cunoască prevederile acestor documente şi să facă totodată distincţia între acestea, precizează AFIR.

Astfel, Programul de acţiune pune în aplicare măsurile obligatorii prevăzute în anexa nr. 4 din HG nr. 964/ 2000 privind aprobarea Planului de Acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole, cu modificările şi completările ulterioare şi măsurile stabilite în Codul de Bune Practici Agricole elaborat în conformitate cu Directiva Nitraţi (DIRECTIVA CONSILIULUI 91/676/CEE din 12 decembrie 1991 privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole). Totodată, prevederile Programului de acţiune sunt obligatorii pentru toţi fermierii care deţin sau administrează exploataţii agricole şi pentru autorităţile administraţiei publice locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe teritoriul cărora există exploataţii agricole.

Codul de bune practici agricole este un document cu caracter voluntar, care conţine şi exemple de bune practici care exced măsurile obligatorii cu rol de prevenire şi reducere a poluării cu nitraţi din surse agricole.

Nou mod de calcul al dimeniunii platformelor de depozitare a gunoiului de grajd

Una dintre cele mai importante modificări aduse celor două documente, cu implicaţii în elaborarea proiectelor, se referă la metodologia de calcul a dimensionării platformelor de depozitare a gunoiului de grajd.

Potrivit acestei metodologii, dimensionarea se calculează pe baza indicilor de excreţie a animalelor deţinute, iar noul mod de calcul este inclus ca anexă la ghidurile solicitantului şi poate fi consultată pe site-ul AFIR, în secţiunea dedicată măsurilor 6.1 şi 6.3 (Anexa nr. 8, respectiv Anexa 9).

Astfel, este imperios necesar ca, în vederea depunerii cererilor de finanţare în cadrul noilor sesiuni de primire, solicitanţii de fonduri să actualizeze documentaţia potrivit acestor noi norme.

Submăsurile 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici se deschid pe 27 august, iar sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pe submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole va fi lansată de AFIR în luna septembrie.

Detalii AICI: MADR oficial: Calendarul banilor pentru fermieri!

Vizualizat: 5990 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Care este greşeala pentru care vă puteţi trezi în situaţia ca AFIR să vă declare proiectul neconform şi să nu primiţi nici un ban.

NOU: Cât durează evaluarea proiectelor AFIR pentru fermieri!

NOU: Cât durează evaluarea proiectelor AFIR pentru fermieri!

Ministerul Agriculturii a modificat, în luna august, Regulamentul de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Documente necesare ca să primiţi bani europeni pentru tinerii fermieri!

Documente necesare ca să primiţi bani europeni pentru tinerii fermieri!

Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR se deschide pe 27 august 2021. AGROINFO vă prezintă lista documentelor necesare pentru a accesa sprijinul european nerambursabil de maximum 70.000 de euro.

AFIR: Ghiduri finale pentru cele mai așteptate ajutoare europene pentru fermieri, crescători de animale!

AFIR: Ghiduri finale pentru cele mai așteptate ajutoare europene pentru fermieri, crescători de animale!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe pagina oficială www.afir.info versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri (sM  6.1), pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) și pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii