Adama
Vinasa Rompak

Mediul rural învaţă să atragă fondurile europene!

Publicat: 04 august 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Comunelor din România (www.acor.ro) şi partenerul său Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro), anunţă semnarea contractului de finanţare cu numărul de identificare POSDRU/83/5.2/S/58447, în vederea implementării proiectului „Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar perioada de desfăşurare a proiectului este de 30 de luni, începând cu data de 1 iulie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 5.532.354 lei, din care 5.252.510 lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului şi 105.600 lei contribuţia partenerilor.

Asociaţia Comunelor din România, identificată prin abrevierea A.Co.R., este o organizaţie neguvernamentală şi apolitică, de utilitate publică, constituită la nivel naţional, având ca membri peste 1.700 de comune, din toate judeţele României. Asociaţia furnizează servicii şi implementează proiecte în beneficiul membrilor săi, reprezentând interesele acestora în relaţia cu autorităţile administraţiei publice centrale, cu instituţiile Uniunii Europene, precum şi în diferite reţele de asociaţii de autorităţi locale din Europa şi din lume.

„Prin acest proiect ne propunem să dezvoltăm competenţele antreprenoriale şi managementul de proiect la nivelul comunelor, prin realizarea unor programe de formare profesională şi prin promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale, susţinute de o reţea naţională de 42 mentori-formatori şi de nuclee regionale de resurse”, a declarat dl. Emil DRĂGHICI, preşedintele A.Co.R., în cadrul Conferinţei de Lansare a proiectului ce a avut loc astăzi, 28 iulie 2010, la Hotelul Delta din Jupiter, Constanţa.

 
Printre obiectivele specifice ale proiectului se regăsesc:

    * instruirea unui număr de 105 promotori de dezvoltare comunitară, formaţi şi certificaţi în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale;

    * crearea a şapte reţele regionale pentru promovarea de oportunităţi antreprenoriale în mediul rural;

    * instruirea directă şi certificarea în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale a 300 de persoane din mediul rural (instruiri furnizate de cei 42 mentori-formatori);

    * instruirea şi certificarea a 84 de persoane în managementul de proiect (instruiri furnizate de cei 42 mentori-formatori);

„Acest proiect îşi propune să dezvolte şi să susţină idei de proiecte ce pot primi finanţare din fonduri europene. În mod concret, vor fi elaborate 20 de cereri de finanţare de către beneficiarii proiectului: şomeri, manageri şi angajaţi din mediul rural, aceştia devenind promotori ai dezvoltării comunitare”, a declarat Sergiu ŢÂRA, Manager Proiect.

„Marea provocare a proiectului o constituie identificarea şi selecţia celor 42 de mentori formatori. Ei vor deveni experţi pe termen scurt ai proiectului şi vor pune bazele formării unei reţele de promovare şi consultanţă privind dezvoltarea spiritului antreprenorial în mediul rural”, a adăugat Dragoş JALIU, partener în cadrul Structural Consulting™ Group.

Informaţii suplimentare despre proiect pot fi obţinute de la dl. Sergiu ŢÂRA, managerul proiectului, la numerele de telefon 0747-285.805/0722-457.299 şi adresa de poştă electronică acor@acor.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza.

Sediul proiectului este în Bucureşti, Bld. Nicolae Bălcescu, nr.21, et. IV, cam. 20-21,Sectorul 1, codul poştal 010044.

Vizualizat: 1081 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii