Adama
Agreena
AGRICOVER

PNDR - pe înţelesul liceenilor

Publicat: 21 mai 2012 - 10:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada martie - mai 2012 Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a desfăşurat, în liceele cu profil agricol din judeţele Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa, prima campanie pentru diseminarea informaţiilor specifice accesării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), se arată într-un comunicat al agenţiei.

Campania, care a avut ca public ţintă elevii din clasele terminale ale liceelor cu profil agricol, a pornit de la ideea că absolvenţii acestora, sunt atât vectori de dezvoltare ai României rurale, cât şi potenţiali beneficiari ai PNDR sau ai programelor europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural.

Absolvenţii liceelor agricole – public ţintă pentru noul PNDR
Potrivit comunicatului APDRP, din 2014, România va avea un nou Program Naţional de Dezvoltare Rurală, iar cunoaşterea acestuia de către potenţialii beneficiari va fi crucială pentru nivelul investiţiilor în dezvoltarea agriculturii româneşti. În acest sens, familiarizarea viitorilor agricultori cu principiile accesării fondurilor europene şi cu principalele Axe de dezvoltare, date de Politica Agricolă Comună, poate fi un avantaj. Astfel, absolvenţii liceelor agricole sunt potenţiali beneficiari, dar şi multiplicatori de mesaj.

Materialele folosite pentru trasmiterea informaţiilor au fost prezentările despre modul de accesare a investiţiilor în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, broşurile şi pliantele de informare ale APDRP.
Liceele agricole vizitate în această primă parte a campaniei au fost Grupul Şcolar Cezar Nicolau şi Grupul Şcolar Vintilă Brătianu, Grupul Şcolar Agricol Bărcăneşti, Grupul Şcolar Agricol Voineşti, Grupul Şcolar Dr. C Angelescu Găeşti, Grupul Şcolar Agricol Nucet şi Grupul Şcolar Tărtăşeşti, dar şi Universitatea Valahia din Târgovişte.

APDRP va demara următoarea campanie pentru diseminarea informaţiilor specifice accesării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală începând cu a doua jumătate a lunii septembrie 2012, urmând a fi implicate toate liceele agricole din România.

Vizualizat: 1621 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Noutăți AFIR ASTĂZI!

Noutăți AFIR ASTĂZI!

09 iulie 2024 - 14:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro, în consultare publică, Ghidul solicitantului pentru intervenția DR-36 „LEADER Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității” – componenta F „Sprijin pentru gestionarea, monitorizarea și evaluarea strategiei de dezvoltare locală, precum și animarea acesteia, inclusiv facilitarea schimburilor între părțile interesate”, cu finanțare din Planul Strategic 2023 – 2027.

Prime pentru fermieri și crescători de animale!

Prime pentru fermieri și crescători de animale!

03 iulie 2024 - 17:15

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță acum că a publicat Ghidul Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”, varianta consultativă.

ASTĂZI AFIR: Fermierii, crescătorii animale cu contracte de finanțare!

ASTĂZI AFIR: Fermierii, crescătorii animale cu contracte de finanțare!

02 iulie 2024 - 10:53

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță încheierea primelor 104 contracte de finanțare din cadrul Planului Strategic pentru perioada de programare financiară 2023 – 2027. Aceste contracte, cu o valoare totală de peste 26 de milioane de euro, marchează un pas semnificativ în direcția dezvoltării și modernizării sectorului agricol și rural din România.

Anunț AFIR de ULTIMĂ ORĂ pentru fermierii interesați de acest ajutor!

Anunț AFIR de ULTIMĂ ORĂ pentru fermierii interesați de acest ajutor!

02 iulie 2024 - 10:26

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru investiții în dotarea cu utilaje și echipamente performante pentru toate tipurile de culturi, exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, finanțate prin submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

APIA a virat ASTĂZI 33,8 milioane euro în conturi! Cine sunt beneficiarii subvențiilor!

APIA a virat ASTĂZI 33,8 milioane euro în conturi! Cine sunt beneficiarii subvențiilor!

27 iunie 2024 - 16:43

Plăți de peste 166,9 milioane lei (33,8 milioane euro) pentru sectorul vie-vin, anunță astăzi APIA.

Ordonanță de Urgență: Schemă de ajutor fermieri, crescători animale!

Ordonanță de Urgență: Schemă de ajutor fermieri, crescători animale!

27 iunie 2024 - 05:13

Schemă de ajutor de stat acordată fermierilor până cel târziu la 31 decembrie 2024. Bugetul este de circa 1,5 milioane lei. Ordonanța de Urgență 74 din 21 iunie 2024pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost publicată în Monitorul Oficial.

AFIR anunț ACUM: Plata ajutorului pentru tinerii fermieri!

AFIR anunț ACUM: Plata ajutorului pentru tinerii fermieri!

26 iunie 2024 - 06:38

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță acum că a publicat formularele de plată pentru intervenția DR 30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Puterea fermierului stă în asociere!

Puterea fermierului stă în asociere!

25 iunie 2024 - 19:50

"E deja evident că puterea fermierului stă în asociere și colaborare," e convins fermierul Cristian Stoica, Asociația Grânarii Iași.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii