Adama
Agreena
AGRICOVER

PNDR - pe înţelesul liceenilor

Publicat: 21 mai 2012 - 10:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada martie - mai 2012 Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a desfăşurat, în liceele cu profil agricol din judeţele Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa, prima campanie pentru diseminarea informaţiilor specifice accesării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), se arată într-un comunicat al agenţiei.

Campania, care a avut ca public ţintă elevii din clasele terminale ale liceelor cu profil agricol, a pornit de la ideea că absolvenţii acestora, sunt atât vectori de dezvoltare ai României rurale, cât şi potenţiali beneficiari ai PNDR sau ai programelor europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural.

Absolvenţii liceelor agricole – public ţintă pentru noul PNDR
Potrivit comunicatului APDRP, din 2014, România va avea un nou Program Naţional de Dezvoltare Rurală, iar cunoaşterea acestuia de către potenţialii beneficiari va fi crucială pentru nivelul investiţiilor în dezvoltarea agriculturii româneşti. În acest sens, familiarizarea viitorilor agricultori cu principiile accesării fondurilor europene şi cu principalele Axe de dezvoltare, date de Politica Agricolă Comună, poate fi un avantaj. Astfel, absolvenţii liceelor agricole sunt potenţiali beneficiari, dar şi multiplicatori de mesaj.

Materialele folosite pentru trasmiterea informaţiilor au fost prezentările despre modul de accesare a investiţiilor în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, broşurile şi pliantele de informare ale APDRP.
Liceele agricole vizitate în această primă parte a campaniei au fost Grupul Şcolar Cezar Nicolau şi Grupul Şcolar Vintilă Brătianu, Grupul Şcolar Agricol Bărcăneşti, Grupul Şcolar Agricol Voineşti, Grupul Şcolar Dr. C Angelescu Găeşti, Grupul Şcolar Agricol Nucet şi Grupul Şcolar Tărtăşeşti, dar şi Universitatea Valahia din Târgovişte.

APDRP va demara următoarea campanie pentru diseminarea informaţiilor specifice accesării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală începând cu a doua jumătate a lunii septembrie 2012, urmând a fi implicate toate liceele agricole din România.

Vizualizat: 1649 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

21 octombrie 2024 - 16:12

Secretarul de stat Sorin MOISE participă în perioada 21-22 octombrie, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce are loc la Luxemburg.
Un punct important aflat pe agenda Consiliului este reprezentat de concluziile privind o politică agricolă comună (PAC) post-2027 orientată spre fermieri, iar în acest sens miniștrii agriculturii vor urmări să aprobe un set de concluzii privind viitorul PAC post-2027.

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

21 octombrie 2024 - 14:55

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

URGENT! Data pentru plata subvenției de 200 euro/ha!

URGENT! Data pentru plata subvenției de 200 euro/ha!

20 octombrie 2024 - 12:45

Termen 29 octombrie 2024 pentru plata ajutorului acordat fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei cumplite.

Sumele anunțate ACUM de ministrul Barbu pentru fermele vegetale și zootehnice!

Sumele anunțate ACUM de ministrul Barbu pentru fermele vegetale și zootehnice!

20 octombrie 2024 - 12:30

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, la deschiderea târgului din curtea Ministerului Agriculturii, că fermierii și crescătorii de animale care vor să facă procesare vor beneficia de sume suplimentare.

Comunicat ASTĂZI! Plăți făcute de AFIR la 15 octombrie!

Comunicat ASTĂZI! Plăți făcute de AFIR la 15 octombrie!

16 octombrie 2024 - 18:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a realizat în perioada 16 octombrie 2023 – 15 octombrie 2024 plăți către fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice locale în valoare totală de 505,7 de milioane de euro, depășind ținta de absorbție stabilită pentru anul financiar european 2024. Plățile autorizate de AFIR reprezintă contribuția Uniunii Europene și provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Document MADR! Plăți AFIR în conturile fermierilor!

Document MADR! Plăți AFIR în conturile fermierilor!

16 octombrie 2024 - 08:05

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul MADR, contractele încheiate cu fermierii de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru banii europeni disponibili în acest an.

Ordonanță APROBATĂ! Vin banii, 1000 lei/ha!

Ordonanță APROBATĂ! Vin banii, 1000 lei/ha!

16 octombrie 2024 - 07:39

În perioada următoare vor începe plăţile pentru despăgubirile acordate fermierilor pentru culturile afectate de secetă în acest an. Cuantumul este de 1.000 de lei pe hectarul calamitat de secetă, a anunțat marți ministrul agriculturii, Florin Barbu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MADR.

Ministrul Barbu ACUM: Primii bani APIA virați în această noapte în conturile fermierilor!

Ministrul Barbu ACUM: Primii bani APIA virați în această noapte în conturile fermierilor!

15 octombrie 2024 - 11:24

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că plata în avans a subvențiilor APIA pe hectar și pe cap animal este demarată din această noapte, de la ora 24:00. Primii bani sunt virați către conturile fermierilor în această noapte. Ministrul Barbu a anunțat că este alocată suma de 1,2 miliarde de euro pentru plățile APIA în avans. 

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

14 octombrie 2024 - 15:15

Trei sute de fermieri, crescători de animale, mobilizați de organizațiile crescătorilor de animale din sudul Spaniei, au cerut, la finalul săptămânii trecute, ajutoare directe urgente din cauza crizei grave cu care se confruntă agricultura din cauza secetei.

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

14 octombrie 2024 - 15:02

Prețul la kilogramul de miel în viu a scăzut din pricina restricțiilor impuse de pesta micilor rumegătoare. Intermediarii la export iau marfa, dar le dau oierilor banii cu o întârziere și de 90 de zile. Oierii solicită Ministerului Agriculturii un ajutor de 1.000 de lei/UVM pentru crescătorii care ar fi trebuit să trimită mieii la export, dar din pricina restricțiilor au rămas cu ei pe cap, spune Constanța Ștefan, președinta Asociației Agricole Țara Loviștei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii