Adama
Agreena
AGRICOVER

Investitori italieni în legumicultură, în estul ţării

Publicat: 31 ianuarie 2011 - 08:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Doi investitori italieni vor dezvolta în oraşul Măcin, judeţul Tulcea (estul extrem al ţării) un proiect în valoare de 50 de milioane de euro, conform primarului Andone Ichim.

Proiectul vizează înfiinţarea unor sere pentru legume şi fructe pe o suprafaţă de 100 de hectare şi va fi dezvoltat pe parcursul următorilor doi ani.

'La Măcin, am avut o bază legumicolă foarte puternică. A existat un centru de legume şi fructe, dar am avut şi o asociaţie legumicolă bazată pe fostul sistem. Între timp tot ce-am avut s-a desfiinţat, iar noi căutăm acum să reînnodăm activitatea legumicolă din zonă', a declarat miercuri pentru AGERPRES primarul oraşului Măcin, Andone Ichim.

El a mai spus că realizarea proiectului iniţiat de cei doi investitori italieni va începe în martie, prin punerea în practică a acestuia urmând să se înfiinţeze până la 500 de locuri de muncă.

'Problema vitală a oraşului nostru este lipsa angajatorilor, iar din acest punct de vedere proiectul celor doi investitori italieni este foarte important pentru noi', a menţionat primarul Ichim.

De altfel, potrivit sursei, tot investitori italieni şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în renaturarea lacului sărat din oraşul Măcin.

Potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, 21.667 de hectare dintr-o suprafaţă totală cultivabilă de circa 294.000 de hectare din judeţ este cultivată cu sprijinul unor investitori străini. Într-un top al celor mai importante investiţii s-ar afla două societăţi cu capital britanic, ce exploatează o suprafaţă totală de 10.699 de hectare, în localităţile Chilia Veche şi Pardina, din Delta Dunării.

De asemenea, potrivit sursei, spaniolii cultivă viţă-de-vie în podgoria Sarica Niculiţel, cu o suprafaţă de circa 1.500 de hectare, italienii investind în agricultură atât în apropiere de oraşul Tulcea, cât şi la Isaccea, Cerna, Ciucurova, Dorobanţu şi Mihail Kogălniceanu. Un francez a investit în comuna Mihai Bravu, având peste 1.000 de hectare, iar un sirian deţine în comunele Nufăru şi Valea Nucarilor o suprafaţă totală de 667 de hectare.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2446 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii