Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

În anul fiscal 2011 Grupul Băncii Mondiale - peste 57 miliarde de dolari în sprijinul ţărilor în curs de dezvoltare

Publicat: 04 iulie 2011 - 08:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Din 2008, angajamentele totale se ridică la 189 miliarde de dolari

În anul fiscal 2011, sprijinul financiar acordat de către Grupul Băncii Mondiale ţărilor în curs de dezvoltare pentru redresarea economică a fost de 57,4 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat de presă al BM. 

Angajamentele totale se ridică la 189 miliarde de dolari, calculate din anul 2008, de când criza financiară mondială şi-a făcut simţite efectele.

Pe măsură ce au apărut urmările acesteia, Grupul Băncii Mondiale a oferit  712 împrumuturi, subvenţii, investiţii de capital şi garanţii pentru a promova creşterea economică, lupta împotriva sărăciei şi sprijinirea întreprinderilor din zona privată.

" Pe parcursul anului trecut, Grupul Băncii Mondiale a demonstrat în mod clar angajamentul nostru de a sprijini creşterea economică şi oportunităţile pentru clienţii noştri, chiar dacă criza globală încă mai trimite unde de şoc prin economia mondială ", a declarat preşedintele Grupului Băncii Mondiale, Robert B. Zoellick . 

Preţurile la produsele alimentare, din anul 2008, au avut o continuă evoluţie ascendentă. Instituţia mondială bancară estimează că, din această cauză, din luna iunie 2010 şi până în prezent, 44 de milioane de oameni de află, deja, în pragul sărăciei.

Grupul Băncii Mondiale este format din Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), care oferă membrilor finanţare, produse de gestionare a riscurilor, precum şi alte servicii financiare, la fel şi servicii de analiză, consolidare a capacităţilor şi servicii tehnice; Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare (AID), care acordă împrumuturi fără dobândă şi granturi pentru cele mai sărace ţări; Corporaţia Financiară Internațională (CFI), care face investiţii în capital şi împrumuturi, garanţii şi servicii de consultanţă afacerilor din sectorul privat în ţările în curs de dezvoltare; şi agenţia de asigurare a riscurilor politice din cadrul Grupului Băncii - Agenţia de Garantare Multilaterală a Investiţiilor (MIGA).

Vizualizat: 977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii