Adama
Vinasa Rompak

Impozite mai mari pe terenurile agricole

Publicat: 03 septembrie 2010 - 15:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Guvernanţii români pregătesc taxe noi şi impozite mai mari pentru ţărani. Creşterea impozitelor pe terenurile agricole este una dintre măsurile vizate de ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, în opinia căruia aceasta va trebui decisă înainte de construcţia bugetului pentru anul viitor şi aplicată chiar de la începutul lui 2011.

„Terenurile agricole sunt impozitate. Există un impozit, dar vreau să-l facem consistent”, a explicat Vlădescu. În prezent, proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 şi 43 lei pe hectar, banii ajungând la bugetele locale.

O altă măsură de impozitare se referă la terenurile agricole nelucrate. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat că susţine impozitarea suplimentară a terenurilor agricole nelucrate, dar că această măsură este una cu implicaţii politice, iar o decizie va fi luată doar în coaliţie. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în România sunt peste 560.000 de hectare de teren nelucrate, dar după estimările altora suprafaţa ar fi de 2 milioane de hectare.

Pierderi de sute de milioane de euro

„Dacă am lua o medie de un milion de hectare şi ele ar fi lucrate şi ar avea o producţie medie de 2,6 tone pe hectar de grâu, ar însemna 2,6 milioane de tone. La un preţ minim de 100 de euro pe tona de grâu s-ar putea obţine o producţie de 260 de milioane de euro. Aceste terenuri sunt o sursă suplimentară de venit şi pentru fermieri, şi pentru buget, pe care nu o folosim”, a precizat ministrul Agriculturii. Suprafaţa agricolă a României este 14,7 milioane de hectare, din care 9,4 milioane de hectare reprezintă terenuri arabile.

Vizualizat: 2545 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
dranca andrei
|
11. 22, 2011. Tuesday 09:31
de acord cu calculul pe profit . dar de ce nu estimati si un calcul la investitie sa vedem atunci unde este profitul. de ex. luam un calcul per hectar. 1 ha de grau incepand cu arat,discuit,insemantat,ierbicidat,si treerat. numai motorina (ca doar platim si taxa de drum in aratura,)daca o luam in calcul depaseste 700 lei.se mai adauga pretul la ingrasamant(600lei)+samanta(400lei)+ ierbicid (200lei). deci 1ha = 1900 lei --restul trage-ti concluziile.statul ne ia in calcul doar profitul dar investitia care este mai mare decat profitul unde e?..si acest calcul nu a inclus manopera sau utilajele. agricultura noastra incotro???
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii