Adama
Vinasa Rompak

Gorj: 450 de cereri depuse pentru obţinerea ajutorului acordat producătorilor de lapte

Publicat: 24 ianuarie 2011 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de lapte din zonele defavorizate ale judeţului Gorj pot depune, până vineri, cereri pentru acordarea ajutorului specific pe cap de animal.

Până în prezent au fost depuse 450 de dosare, valoarea plafonului alocat la nivel naţional pentru această formă de sprijin fiind de 22.447.250 de euro.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj, Mirela Şerbu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că fiecare producător de lapte din zonele vizate, fie că sunt de munte sau defavorizate de condiţiile specifice de mediu, poate primi până la 250 de euro pe cap de vacă, doar dacă efectivul de animale cuprinde minim două şi maxim 15 vaci.

Localităţile gorjene cuprinse în program sunt Novaci, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Polovragi, Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Runcu, Schela, Stăneşti, Tismana şi Padeş, reprezentând zona de sub munte şi Mătăsari, Bolboşi, Borăscu, Ciuperceni şi Negomir, acestea apărând ca zone defavorizate din cauza condiţiilor specifice.

'De la începutul acestei sesiuni de depunere a cererilor şi până în prezent am primit 450 de cereri de la producătorii de lapte din zonele defavorizate din judeţ. Pot depune cererea şi persoanele care nu putut să o facă în cadrul primelor două etape. Principalele condiţii sunt ca cei care solicită ajutorul financiar să deţină cotă de lapte şi să menţină efectivul animalelor pe perioada derulării schemei de ajutor, respectiv până la 30 iunie, dată până la care se vor efectua şi plăţile', a precizat Mirela Şerbu.

Până în prezent, în cadrul primelor două etape ale schemei de ajutor, peste 7.400 de persoane au beneficiat de cei 250 de euro pe cap de animal.

Purtătorul de cuvânt al APIA Gorj a menţionat că, tot în această perioadă, se depun şi cererile pentru obţinerea ajutorului pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

Pentru această formă de sprijin nu au fost depuse însă decât două cereri pentru exploataţie în apicultură, respectiv stupi şi familie de albine. Sesiunea de depunere se va încheia tot pe 21 ianuarie, urmând ca ulterior să fie stabilite sumele ce se vor acorda beneficiarilor.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1133 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii