Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FGCR a acordat garanţii de 250 milioane euro în 2010

Publicat: 25 februarie 2011 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fondul de Garantare a Creditului Rural /FGCR/ a acordat garanţii de peste 250 de milioane de euro, în 2010, din care volumul pentru investiţii a depăşit 68% din total, a declarat, marţi, preşedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Veronica Toncea, la Forumul Naţional de Agricultură.

'Din total garanţiilor acordate de FGCR, 31% au fost alocate pentru producţie şi 68% pentru investiţii. Din totalul garanţiilor pentru investiţii, peste 95% au fost acordate pentru beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Consider că am contribuit din plin la capitalizarea agriculturii şi absorbţia fondurilor europene', a spus Veronica Toncea.

În ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene prin PNDR, preşedintele FGCR a menţionat că din 2008 şi până 2010 au beneficiat de garanţia FGCR peste 700 de beneficiari, valoarea garanţiilor fiind de 1,142 miliarde lei, iar cea a creditelor de 1,366 miliarde lei.

'Ponderea a fost deţinută de măsura 121 privind modernizarea exploataţiilor agricole, în special pentru achiziţia de utilaje, de beneficiarii măsurii 123 - creşterea valorii adăugate a producţiei agricole şi forestiere, exclusiv schemele de ajutor de stat şi de beneficiarii măsurii 312 pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi. Din păcate, măsura 313 privind încurajarea activităţilor turistice nu prezintă interes pentru că nu sunt cereri de garantare', a explicat Toncea.

Potrivit acesteia, FGCR are semnate parteneriate cu 25 de bănci care asigură o dispersie în mediul rural.

'Suntem dispuşi să mai semnăm alte parteneriate cu orice altă bancă care intenţionează să împartă riscul cu noi. De asemenea, suntem dispuşi să simplificăm procedurile în special la creditele de producţie pentru a asigura cât mai rapid necesităţile de finanţare ale fermierilor', a mai adăugat preşedintele FGCR.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA este o societate comercială înfiinţată în anul 1994, cu sprijinul logistic şi financiar al Uniunii Europene, cu scopul de a facilita finanţarea sectorului privat din agricultură şi industria alimentară.

Fondul facilitează accesul la credit prin acordarea de garanţii băncilor comerciale sau alte garanţii suplimentare faţă de cele prezentate de beneficiar.

Pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene pentru dezvoltare rurală FGCR - IFN SA va acoperi până la 80% din valoarea creditului contractat şi se va reduce progresiv pe măsura rambursării acestuia, iar valoarea maximă a garanţiei nu va putea depăşi echivalentul a 2,5 milioane euro denominaţi în lei la cursul leu/euro de la data solicitării de garantare.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1016 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii