Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Ferme de lapte suspecte de fraudă în Olanda

Publicat: 06 martie 2018 - 11:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Departamentul pentru Agricultură, Natură şi Calitatea Alimentelor din Olanda a restricţionat circulaţia animalelor în 2.100 de ferme specializate pe creşterea vacilor de lapte din cauza unor suspiciuni de fraudă.

Într-o declaraţie adresată parlamentarilor olandezi, ministrul agriculturii, Carola Schouten, a anunţat că un număr semnificativ de fermieri a ascuns în mod deliberat numărul real al fătărilor, pentru a evita regulile stricte privind emisiile de gaze cu efect de seră.

În luna ianuarie, autorităţile olandeze au observat o anomalie legată de numărul fătărilor gemelare sau a fătărilor multiple înregistrate online. Peste 2.000 de fermieri au raportat un procent de naşteri multiple care era cu 10% mai mare decât de obicei. Acest lucru a ridicat suspiciuni, dat fiind că procentul de fătări multiple înregistrat în Olanda este în mod normal între 3% şi 5%. Motivaţia pentru frauda suspectată este planul strict de reducere a emisiilor de fosfaţi, implementat de guvernul olandez.

vaci-Olanda_bÎn acest context, o vacă de lapte este considerată o unitate vită mare, în timp ce un viţel este o jumătate de unitate. Abia după înţărcare viţelul devine pe hârtie o unitate vită mare. Prin urmare, se pare că foarte mulţi fermieri olandezi au atribuit mai mulţi viţei unei singure vaci, care a fost apoi înregistrată ca având naşteri multiple pe hârtie. Astfel, unele vaci au rămas "juninci" pe hârtie - înregistrându-se ca 0,5 unităţi în loc de 1 unitate. În sistem, aceasta a dat impresia unui efectiv mai mic de animale.

În prezent, animalele din exploataţiile în cauză sunt "blocate" şi nu mai pot fi transportate până când se vor lămuri lucrurile. Ministrul a declarat, de asemenea, că "animalele care nu pot fi identificate cu o certitudine rezonabilă trebuie declarate improprii consumului uman!". Totodată, fermierii găsiţi vinovaţi de fraudă vor pierde automat subvenţiile şi riscă să fie anchetaţi penal.

Vizualizat: 1444 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Într-un bar...

Într-un bar...
Doi se întâlnesc într-un bar: Detalii