Adama
Agreena
AGRICOVER

Din 15 iunie se pot depune cereri de proiecte pentru renovarea şi dezvoltarea satelor

Publicat: 15 iunie 2009 - 11:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă lansarea, în perioada 15 iunie – 31 iulie 2009, a celei de-a cincea sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 322 „Renovarea şi dezvoltarea satelor”.

Pentru această sesiune sunt alocate toate fondurile rămase disponibile.
Alocarea totală pentru Măsura 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR) în perioada 2007 – 2013 este de 1,54 miliarde de euro. Pe parcursul sesiunilor de depunere a proiectelor din anul 2008, la Oficiile Judeţene ale APDRP au fost depuse 1.370 de proiecte pentru renovarea şi dezvoltarea satelor, prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare totală de 3,32 miliarde de euro.

Numai în sesiunea noiembrie-decembrie 2008 au fost depuse 825 de proiecte, în valoare de 2.145 milioane de euro. Astfel, solicitările depuse în anul 2008 au depăşit cu peste 500% alocarea anuală a Măsurii 322, de 618,43 milioane de euro.

APDRP a contractat până în luna martie a.c. 127 de proiecte, în valoare de 313,88 milioane de euro, pentru Măsura 322. Nu toate cererile de finanţare au putut fi finanţate, atât din cauza unor erori de proiectare şi neîndeplinire a criteriilor de eligibilitate de către solicitanţi, cât şi din cauza obţinerii unor punctaje de selecţie reduse.

Prin cererile de finanţare deja depuse se vor implementa proiecte care vor crea 461 de km de drumuri comunale, 811 de km de reţele de alimentare cu apă şi 1.391 km de conducte de canalizare.

Prin Măsura 322 pot fi finanţate proiecte integrate de infrastructură de bază (apă, canalizare, drumuri, energie electrică, gaz), dar şi de amenajare a spaţiilor publice, servicii pentru populaţia rurală (grădiniţe, azile, etc.) sau renovarea monumentelor de patrimoniu.
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 322 este de 6.000.000 euro.

Depunerea proiectelor se va face la sediile OJPDRP, termenul limită de depunere pentru această sesiune de cereri de proiecte fiind 31 iulie 2009, ora 12.00.

Reamintim că începând cu noile sesiuni de cereri de proiecte, Ghidul Solicitantului şi Anexele aferente acestuia au fost actualizate, în urma procesului de simplificare a metodologiei specifice pentru accesarea fondurilor europene.Versiunea actualizată a Ghidului Solicitantului pentru Măsura 322 poate fi obţinută gratuit de la Oficiile Judeţene ale APDRP şi, de asemenea, poate fi consultată pe pagina de internet a agenţiei www.apdrp.ro.

Vizualizat: 1153 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii