Adama
Vinasa Rompak

Olt: Proiect pentru dezvoltarea zonelor pescăreşti

Publicat: 18 octombrie 2011 - 13:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Grupul Local al Pescarilor Olteni, din care fac parte Consiliul Judeţean Olt, şapte unităţi administrativ-teritoriale din partea de sud a judeţului şi opt reprezentanţi ai societăţii civile, a elaborat o strategie pentru dezvoltarea zonei de sud a judeţului, acolo unde localnicii se ocupă cu pescuitul.

Strategia, prezentată luni, într-o conferinţă de presă, de către Daniel Şarpe, şeful Direcţiei Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, urmăreşte minimalizarea declinului zonei pescăreşti (localităţile Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Gârcov) şi reconversia profesională a pescarilor şi persoanelor din familiile acestora care nu au venituri şi locuri de muncă.

Implementarea proiectului ar asigura cel puţin 150 de locuri de muncă
Acest fapt ar fi posibil, conform strategiei, prin crearea şi susţinerea unor microîntreprinderi axate pe activităţi de pescuit, dar şi de agrement, turism, servicii, de produse tradiţionale, prin modernizarea bărcilor pescarilor şi transformarea acestora din bărci pentru pescuit în bărci de agrement pentru turişti.

Dacă acest proiect va fi pus în practică vor fi create cel puţin 150 de locuri de muncă şi zona de sud a judeţului (de la Dunăre) ar putea fi amenajată astfel încât să atragă turişti.

Iniţiatorii proiectului aşteaptă ca acesta să fie selectat pentru finanţare prin POP
Planul menţionat a fost elaborat de Asociaţia Prietenii Pescarilor Olteni cu fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi necesită pentru a fi pus în aplicare peste opt milioane de euro, iar suma ar putea fi obţinută până la finele acestui an dacă Autoritatea de Management a Programului Operaţional pentru Pescuit va selecta pentru finanţare acest proiect.

Şarpe a explicat că la nivel naţional au fost depuse 20 asemenea proiecte şi dintre ele vor fi selectate pentru finanţare doar 15, în limita unei sume totale de 100 milioane euro.

Reprezentantul CJ Olt a arătat că judeţul Olt are nevoie de fondurile pentru dezvoltarea zonei de sud a judeţului, care are o situaţie economică foarte precară, fără investitori şi cu o infrastructură deficitară.
Din Asociaţia Prietenii Pescarilor Olteni face parte şi Asociaţia Pescarilor Industriaşi din judeţul Olt. În sudul judeţului sunt aproximativ 100 de pescari care au autorizaţie pentru pescuit industrial, dar nu există nicio cherhana şi spaţii de servicii unde se prepară alimente din peşte proaspăt din Olt sau din Dunăre.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2721 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

România poate pierde 50% din fondurile europene pentru acvacultură

România poate pierde 50% din fondurile europene pentru acvacultură

Asociaţia Acvacultorilor Banat Sturio, membră a Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), avertizează că România este în pericol să piardă 50% din fondurile europene destinate acvaculturii din cauza lipsei fondurilor necesare pentru cofinanţare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Alexander leg.a V a Macedonica
|
11. 01, 2011. Tuesday 09:46

Daca se finanteaza numai intensificarea pescuitului industrial,fara a se lua masuri de crestere a marimii fondului piscicol, prin producerea si popularea in bazinele naturale si amenajate a puietui din speciile de pesti valorosi,vom ajunge sa asistam la disparitia populatiilor piscicole! Cred, ca s-au aprobat proiecte in pescuit-piscicultura, de peste 100 milioane de euro, fara o strategie clara de crestere a productiei de peste, pornindu-se de la asigurarea necesarului de puiet fara de care,piscicultura si pescuitul nu au niciun viitor benefic! Sa invatam sa inmultim si sa crestem pesti si apoi sa invatam a-i pescui!!! Suma de 8 000 000 euro pentru 150 de locuri de munca din proiet arata cum se irosesc fondurile europene si nationale!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii