Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată după ce membrii unei familii s-au îmbolnăvit de trichineloză în urma consumului cărnii de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis.
Oamenii au dus carnea de porc la analiză, în perioada sărbătorilor, şi au primit asigurări că rezultatul examenului trichineloscopic a fost negativ, dar, cu toate acestea, au ajuns la spital în stare gravă, fiind diagnosticaţi cu trichineloză.
Acum, ei solicită DSVSA Vaslui daune morale în valoare de 50.000 de lei, precum şi plata cheltuielilor cu spitalizarea. “Am avut cu toţii de suferit din cauza rezultatelor greşite date de laboratorul de analize al DSVSA Vaslui. După ce am ajuns în spital şi medicii ne-au diagnosticat cu trichineloză, am făcut noi probe din aceeaşi carne pe care o mai aveam în frigider, la un alt laborator, iar la doua analiză rezultatul a ieşit pozitiv”, a declarat unul dintre vasluienii care au acţionat în instanţă DSVSA Vaslui.
DSVSA: Pentru niciuna din probe nu s-a prezentat crotalul animalului
Conducerea instituţiei susţine că acest caz este unul controversat, existând suspiciunea că la cele două examene de laborator nu s-ar fi prezentat probe de la acelaşi animal. “Nu există nicio dovadă că probele prezentate la al doilea laborator de analize, unde s-a confirmat prezenţa trichinella spiralis, provin de la acelaşi porc pentru care, iniţial, s-ar fi dat rezultate favorabile consumului. În plus, pentru niciuna din probe nu s-a prezentat crotalul animalului, care ar fi lămurit mult mai bine lucrurile în acest caz”, a declarat, directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu. sursa: Agerpres