Adama
Vinasa Rompak

Covasna: Direcţia Silvică scoate la licitaţie mai multe cabane din judeţ

Publicat: 19 ianuarie 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Direcţia Silvică scoate la vânzare mai multe cabane aflate pe teritoriul judeţului Covasna.

Directorul instituţiei, Ioan Cosnean, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este vorba despre 24 de cabane, care au intrat în procedură de evaluare şi urmează să fie scoase la licitaţie.

Cosnean a menţionat că Direcţia Silvică are interesul de a le privatiza cât mai repede, deoarece se află în zone în care statul nu mai are teren şi nu mai efectuează exploatări forestiere, iar întreţinerea şi paza acestora este greoaie şi costisitoare.

Potrivit acestuia, cabanele sunt din punct de vedere tehnic într-o stare bună, dar o parte dintre ele se află pe terenuri care au fost sau urmează a fi retrocedate.

Practic, la licitaţie poate participa orice persoană interesată, însă prioritate la cumpărare vor avea proprietarii terenurilor, iar dacă aceştia nu vor fi interesaţi, atunci construcţiile vor fi vândute terţilor, cu dreptul de concesionare a terenului.

Cosnean a mai spus că şase dintre cabanele deţinute de Direcţia Silvică au dotări speciale şi oferă un confort sporit, fiind incluse în circuitul turistic.

Aici sunt cazaţi în special turiştii străini care vin la vânătoare în judeţul Covasna şi momentan nu sunt de vânzare, fiind date în chirie pe o anumită perioadă de timp, la un preţ rentabil pentru statul român.

Pe lângă aceste cabane, Direcţia Silvică mai are 104 clădiri şi anexe în pădurile din judeţul Covasna, folosite pe vremuri pentru cazarea muncitorilor care lucrau la exploatarea lemnului sau pentru animalele folosite de aceştia, şi care vor fi oferite spre vânzare la preţuri mai mici persoanelor care au redobândit dreptul de proprietate asupra terenurilor pe care au fost ridicate.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1836 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii