Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Consultanţă gratuită pentru accesarea Măsurii 141

Publicat: 05 mai 2011 - 19:36
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
comunicat de presa

În 2011, fermierii care deţin ferme agricole de semi-subzistenţă beneficiază de consultanţă gratuită pentru accesarea măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” din PNDR.

Serviciile de consultanţă gratuită sunt finanţate din fonduri europene prin măsură 143 „Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori” din PNDR, în urmă semnării contractelor între MADR şi consorţiul  care a câştigat licitaţia.
 
Consorţiul este format din: Romair Consulting srl, RGIC Consultanţă SA,  RomActiv Business Consulting srl, Blocul National Sindical, Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.)
 
Măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier”.
 
Beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă: 
• are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE; 
• este situată pe teritoriul ţării; 
• este înregistrată în Registrul unic de identificare /Registrul agricol; 
• comercializează o parte din producţia agricolă obţinută. 

Ferma de vaci_b

Pentru a putea primi sprijin, solicitantul trebuie sa întocmească un plan de afaceri pentru o perioadă de cinci ani.
 
După o perioadă de trei ani, solicitantul trebuie să demonstreze că faţă de situaţia initială a activitătii:
• producţia agricolă obţinută destinată comercializării înregistrează o crestere de 20% ;
• dimensiunea economică a exploatatiei agricole creste cu minim 3 UDE 
• solicitantul urmează un curs de pregătire profesională prin măsura 111 „Formare profesională, informare şi difuzare de cunoştinţe”

Sprijinul public nerambursabil este de 1500 euro/an/fermă de semi-subzistenţă pe o perioadă de cinci ani.
 
Pentru accesarea serviciilor de consultanţă gratuită, fermierii pot contacta:
Romair Consulting (lider Consorţiu) – pentru regiunile Sud - Est, Sud - Vest, Sud și Vest 
Tel. 021.319.32.11; Fax. 021.319.32.15; e-mail: office@romair.ro
 
RGIC Consultanţă (lider Consorţiu) – pentru regiunile Nord-Vest, Centru și Nord-Est
Tel.  021.222.68.37; Fax 021.222.68.70; e-mail: office@rgic.ro


Vizualizat: 5189 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
|
06. 06, 2011. Monday 21:42
Exista consultanti pe fiecare judet, intrati pe site-ul www.rgic.ro, pe masura 141, in partea dreapta exista o lista cu judetele.. In cazul in care locuiti in judetul Bistrita-Nasaud, puteti lua legatura cu Muresan Loredana si Chiciudean Diana, tel. 0756 608 690
4.
mirela
|
05. 10, 2011. Tuesday 08:01
Vand seminte (samanta)de gladita (o specie de salcam cu spinii mari si desi ) pentru persoanele care au proprietati mai mari de teren si pentru care paza proprietatii constituie o problema .Gardul din gladita (gard viu )este ieftin, nu vi-l fura nimeni(pentru fier vechi,nu va taie plasele din sarma,nu intra oile, caprele , iepurii si nu in ultimul rand oamenii sa va strice recolta , pomii fructiferi sau sa va „ pescuiasca „din iaz ,etc)Asteptarea e mai grea ,pana creste 1-2 ani, dupa care…. nici picior de vietate nu va calca proprietatea. 50 lei/ kg (in jur la 4600 buc de seminte ajung pentru aproximativ 200 m liniari )tel 0748117363
3.
sterian vasile
|
05. 09, 2011. Monday 12:12

Cine intocmes aceste aceste proiecte la nivel de comuna-judet?Sediul firmelor este departe pentru fermierul de rand?

2.
CRISTI BROSTEANU
|
05. 08, 2011. Sunday 17:59

Stimata Redactie, nu doresc sa fac un comentariu ci sa va cer sfatul. As putea accesa prin masura 141 fondul si consultanta necesara inceperii unei afaceri ce se bazeaza pe valorificarea unui deseu agricol si tranformarea lui in ingrasamant?Ma refer la acea prima transa de 1500 euro.Afacerea nu este inca demarata. Dispun de 2000 euro9(ce nu ajung si pentru achizitionarea terenului si pentru achizitionarea materiei prime si transport) si de initiativa.
Cu stima Cristi Brosteanu

1.
Prioteasa Carmen
|
05. 08, 2011. Sunday 15:25

Buna ziua,
sunt din jud .Ialomita si as dori sa accesez aceasta masura dar nu stiu ce inseamna UDE si deci nu pot sti daca ma incadrez in conditiile de eligibilitate.
Multumesc pentru timpul acordat. Carmen Prioteasa

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

În armată

În armată
Bulă la cabinetul medical al regimentului: Detalii